Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΜΑΝΤΑΣ Αύριο η κηδεία του (4.00 μ.μ.) από τον ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού)



Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο πρώην Δήμαρχος Σοφοκλης Μαντάς.
Ο εκλιπών διετέλεσε πρώτος Δήμαρχος της μεταπολίτευσης και παρέμεινε στον δημαρχιακό θώκο έως το 1981 οπότε και τον διαδέχθηκε ο Χαράλαμπος Σκούρτης.
Επρόκειτο για απόλυτα έντιμο Δήμαρχο ο οποίος διοίκησε συνετά τον δήμο Χολαργού για 8 χρόνια.
Η τελευταία φορά που έδωσε συνέντευξη ήταν στον «Ανεξάρτητο Παρατηρητή» και συγκεκριμένα στα 2007 όταν και με την ετήσια έκδοση ALBUM έγινε αφιέρωμα στην ιστορία του Χολαργού και στους δημάρχους της περιοχής από τα χρόνια της μεταπολίτευσης έως τις μέρες μας.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Σοφοκλής Μαντάς, αν και Κεντρώος και από τα ιδρυτικά στελέχη της ιστορικής ΕΔΗΚ στις εκλογές του 1978 συνεργάστηκε με το Κ.Κ.Ε. και κατάφερε να επανεκλεγεί Δήμαρχος.
Ο Μαντάς διετέλεσε και Πρόεδρος της ΕΔΗΚ, ενώ πριν από αρκετά χρόνια παρέδωσε τα…κλειδιά του ιστορικού κόμματος στον καθηγητή Πανεπιστημίου Νεοκλή Σαρρή,  ο οποίος παραμένει έως και σήμερα Πρόεδρος της ΕΔΗΚ.
Η κηδεία του Σοφοκλή Μαντά θα γίνει αύριο Παρασκευή 5/11/2010 στις 4.00 μ.μ. από τον ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού. Η εφημερίδα μας εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους συγγενείς και οικείους του εκλιπόντος. (οι φωτογραφίες είναι από το αρχείο του "Ανεξάρτητου Παρατηρητή".

1 σχόλιο: