Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

χριστιανική... αγάπη!!! ΠΕΤΑΞΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΝΕΚΤΑΡΙΟ!!!

                                                                       
Όταν βλέπεις παντού γύρω σου την σκληρότητα κι απανθρωπιά να’ χουν κατακλύσει τον κόσμο, αποκαμωμένος,  νιώθεις  έντονη την ανάγκη να πας στην εκκλησιά για να ξαποστάσει η ψυχή σου από το βάρος της πίκρας και του πόνου που την έχουν βαρύνει.
Και εκεί που λες να γείρεις το κεφάλι σου να προσευχηθείς στην εικόνα της Παναγιάς, εκεί που λες ότι «να, εδώ υπάρχει ακόμη αγάπη», μένεις αποσβολωμένος από άλλα ισχυρότερα χτυπήματα που τσακίζουν την έρμη ψυχή σου.

Η ιστορία του πατρός Νεκταρίου Χατζηπροκοπίου (φωτό ), του επί δεκαετίες αγαπητού ιερέα της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, μοιάζει με συγκλονιστικό παραμύθι, είναι όμως μια τραγική πραγματικότητα που έλαβε χώρα μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας. Εκεί όπου έπρεπε να θρονιάζει το μεγαλείο της αγάπης, φαίνεται πως ζει και βασιλεύει η σκληρότητα!

Ο πατέρας Νεκτάριος Χατζηπροκοπίου, από τους πιο αγαπητούς ιερείς της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, υπήρξε και από τα ιδρυτικά στελέχη του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος.  Επί χρόνια ήταν υπεύθυνος του Κέντρου Νεότητας της Παναγίας Φανερωμένης, όπου μάλιστα είχε επιδείξει και αξιόλογο έργο. Διατηρούσε το γραφείο του στην αίθουσα του Κέντρου, το οποίο για όσους θυμούνται, ήταν δωρεά του αείμνηστου Τάσου Αποστολόπουλου.
Πριν από μερικούς, μήνες η μοίρα της ζωής η οποία δεν κάνει διακρίσεις προς κανέναν, υπήρξε σκληρή με τον πατέρα Νεκτάριο. Έπαθε σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο το οποίο παρουσίασε και άλλες επιπλοκές.
Σήμερα, ο αγαπητός ιερέας δίνει την μάχη της ζωής του καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι.
Είναι δυνατός όμως και η πίστη του στον Θεό τον βοηθά να δίνει την μάχη του στο νέο Γολγοθά της ζωής του.

Αυτό όμως που τσάκισε , όχι μόνον τον παπά-Νεκτάριο και τους δικούς του, αλλά και το χριστεπώνυμο πλήρωμα του ιερού ναού, ήταν οι εικόνες ντροπής που αντίκρισαν στο κέντρο  Νεότητας της Εκκλησίας: Χωρίς να υπάρξει η παραμικρή ενημέρωση προς τον πατέρα Νεκτάριο, συνεργείο από την εκκλησία είχε φορτώσει και πετάξει έξω  από το Κέντρο Νεότητας του ιερού Ναού όλα τα πράγματα του ιερέα!!! Του είχαν μπουζουριάσει ή εξαφανίσει ό,τι πολύτιμο υλικό φύλαγε στο γραφείο του ο πατήρ Νεκτάριος Χατζηπροκοπίου!!! Το έπιπλο, προσωπικά του αντικείμενα, ακόμη και φωτογραφίες. Συγγενείς του ιερέα πρόλαβαν και …γλίτωσαν τα ιερά άμφιά του πριν …εξαφανιστούν και αυτά!!

Εικόνες ντροπής σαν και αυτές που συναντάς σε γήπεδα ποδοσφαίρου από φανατισμένους οπαδούς, έμοιαζαν αυτά που αντίκρισαν οικείοι και συγγενείς του ιερέα.

Ήταν σαν να πέταγαν από την εκκλησία τον ίδιο τον παπα-Νεκτάριο.
Όπως πετούν κάποιο άχρηστο σκουπίδι, έτσι  θα’νιωσε η καρδιά του ιερέα και των συγγενών του. Ένας ιερέας που ανάλωσε την ζωή του στην προσφορά και στην αγάπη, που δίδασκε τους νέους μαθητές του Κέντρου Νεότητας για την αξία της  προσφοράς στον συνάνθρωπο, έβλεπε τους συνεφημέριούς του να τού φέρονται με τον πιο σκληρό τρόπο.

Φωτεινή εξαίρεση σε αυτό το σκηνικό, αποτέλεσε και αποτελεί ο πατήρ Ευθύμιος Μπάτρας, ο οποίος από την πρώτη στιγμή της περιπέτειας υγείας του συνεφημέριού του παπά-Νεκτάριου, βρισκόταν κοντά του. Και όπως μαθαίνουμε ακόμη και τώρα στέκεται αδιάλειπτος συμπαραστάτης στον αγαπητό ιερέα. 

Λυπούμαστε ειλικρινά για  όσα αναγκαζόμαστε να δημοσιοποιήσουμε Η πένα με δυσκολία γράφει στο χαρτί. Όμως, αντί να κάνουμε την πάπια, αντί να κρυβόμαστε πίσω από δάχτυλό μας για τόσα συμβαίνουν ακόμη και σε ιερούς ναούς, επιλέξαμε να τα κοινοποιήσουμε.
Αντί κάποιοι να θελήσουν να μας μέμψουν επειδή δημοσιοποιούμε το παραπάνω αληθινό γεγονός, καλύτερα να σκύψουν το κεφάλι και να προβληματιστούν.

Τα κακώς κείμενα πρέπει να τα  θίγουμε. Ίσως μόνον τότε μπορεί να ευελπιστούμε στον εξανθρωπισμό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου