Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΤΑΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

"ΓΙΝΕ ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ"
αλλιώς "θα γίνει της...Αιγύπτου"

Αγριεύει μέρα με τη μέρα το κλίμα στις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων πολιτών και αναμένεται να υπάρξει κορύφωση τις επόμενες ημέρες, χωρίς να μπορεί να προδικάσει κανείς τις εξελίξεις. Κριτήριο θα αποτελέσει η αντίδραση της κυβέρνησης, η οποία, εάν επιμένει να αγνοεί το κύμα οργής και συσσωρευμένης αγανάκτησης, αντιμετωπίζοντάς το είτε απαξιωτικά είτε όπως ο Πάγκαλος ως "light" εμφανίσεις, τότε τα πράγματα θα λάβουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις. 

Ήδη, για όσους παρακολουθούν από κοντά τον παλμό των εκδηλώσεων και τα μηνύματα τα οποία στέλνουν οι πολιτες έξω από την βουλή, μπορεί να διαπιστώσει ότι το κλίμα φουντώνει σταδιακά. 
Οι οργισμένοι πολίτες, εκτόξευσαν αρκετές φορές το σύνθημα "θα μπούμε μέσα", τα συνθήματα "κλέφτες-κλέφτες" και "προδότες-προδότες" είχαν μεγαλύτερη ένταση, ενώ οι απαξιωτικοί χαρακηρισμοί και οι ύβρεις σε βάρος των πολιτικών ακόμη και δημοσιογράφων είχαν εμπλουτιστεί. 
Η ύβρις "Γιωργάκη μαλάκα άλλαξε καριέρα, στη Νέα Υόρκη θέλουνε καινούργια καμαριέρα", ή το μήνυμα "Γίνε καμαριέρα να δούμε άσπρη μέρα" που συνοδευόταν με σατιρικό σκίτσο του Πρωθυπουργού, φανερώνουν ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι για το λαό. 

Οι αυτοσχέδιες κρεμάλες (φωτό αριστερά) που είχαν στηθεί, μαζί με το σύνθημα "Προδότες-κουφάλες, έρχονται κρεμάλες", αποδεικνύουν ότι οι πολίτες είναι τόσο εξοργισμένοι ώστε έχουν ήδη καταδικάσει με κρέμασμα την πολιτική των κυβερνώντων.
Και εφόσον τελικά ο κ. Παπανδρέου συνεχίσει να επιμένει ότι θα προχωρήσει σε όσα η τρόϊκα τον έχει προστάξει, αδιαφορώντας για την μη συναίνεση και για τις αντιδράσεις των πολιτών, τότε κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες. 
Και εάν ο Πρωθυπουργός και οι βουλευτές της κυβέρνησης ψηφίσουν το νομοσχέδιο που θα σαρώσει ως νέα λαίλαπα, μισθούς, συντάξεις, επιδόματα κ.λ.π. τότε ίσως γίνει της...Αιγύπτου όπως έλεγαν πολλοί ανάμεσα στους διαδηλωτές. 
Τέλος, να πούμε ότι ο εθνικός ύμνος κυριαρχούσε στην εκδήλωση, στους δε σταθμούς ΜΕΤΡΟ επικρατούσε το αδιαχώρητο (κάτω φωτό).
Δημοσιεύουμε ακόμη μερικές φωτογραφίες από την χθεσινή πρωτοφανή σε όγκο και παλμό συγκέντρωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου