Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΔΑΣΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ, ΖΗΤΕΙ Ο Α.ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ


ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ            

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ            


Χολαργός, 14 Δεκεμβρίου 2011                                                                                                                                                                                                                                                        
        ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ                                                                                            
             «Ο ΥΜΗΤΤΟΣ»                                                                     
  ΓΡΑΦ.: ΚΙΛΚΙΣ 18-15562 ΧΟΛΑΡΓΟΣ                                     ΠΡΟΣ:  Τον  Δασάρχη Πεντέλης        ΤΗΛ. 210.6511327 – 210.6532520                                                                  Κλεισθένους 403 

  ΣΩΜΑΤΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ                                           Τ.Κ. 15343, Γέρακα-Αττικής                    ΑΡ. ΑΠΟΦ. ΠΡΩΤ/ΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ                                                         

           7984/1955 & 1186/2000                                            
 ΔΟΥ :ΧΟΛΑΡΓΟΥ · ΑΦΜ : 099543609                               ΚΟΙΝ.:  Τοπικό Τύπο


ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 117


Κύριε Δασάρχα,
    Είναι γνωστό, ότι στον μεγάλο τομέα ευθύνης σας είναι και ο Υμηττός μας.
Για την προστασία του, εκτός από την φροντίδα του Δασαρχείου, έχει ιδρυθεί και ο Σ.Π.Α.Υ., που μαζί με τους Δήμους καταβάλλουν την δική τους προσπάθεια, οι διάφοροι Σύλλογοι φροντίζουν και αυτοί για να περισώσουν ό,τι έχει απομείνει ακόμη, διότι οι εχθροί είναι πολλοί.

           
   Κατά το παρελθόν ως Αντιδήμαρχος περιβάλλοντος και πρασίνου του πρώην Δήμου Χολαργού και ως πρόεδρος του ανώτερου Συλλόγου είχα προτείνει διάφορες σκέψεις μου για την προστασία του Υμηττού μας, κυρίως από το τμήμα του Δημοκρίτου μέχρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, που είναι ευτυχώς ακόμη πράσινο.
Μεταξύ των προτάσεων μου ήτο και η διαμόρφωση και η εν συνεχεία διάνοιξη του Δασικού δρόμου από τον Δημόκριτο, ν’ αγκαλιάζει το Κορακοβούνι και να καταλήγει στην Αγία Ελεούσα.
    Ο Δασικός αυτός δρόμος θα είναι πολύ χρήσιμος για ν’ αποτραπεί ενδεχόμενη δυσάρεστη κατάσταση από πυρκαγιά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τη χρησιμότητα του Δασικού αυτού δρόμου έχει εισηγηθεί και η πυροσβεστική υπηρεσία η οποία στην πράξη διαπίστωσε αυτή την αναγκαιότητα.
    Με τη διάνοιξη του δρόμου αυτού ενδεχομένως να κοπούν και κάποια δένδρα ή θάμνοι, έτσι όμως θα σωθεί το βουνό.
    Ο Δήμαρχος ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ κ. Βασίλης Ξύδης είναι πρόθυμος να βοηθήσει με τα μηχανικά μέσα του Δήμου για τη διάνοιξη του δρόμου, αυτό το έχει εμπράκτως αποδείξει από τη μακρόχρονη συνεργασία που είχαμε, για τη δενδροφύτευση και τη κατάσβεση πυρκαγιών ως πρώην Δήμαρχος ΠΑΠΑΓΟΥ.
Ο Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Σγουρός αγαπάει και ενδιαφέρεται για τον Υμηττό, το μυροβόλο χιλιοτραγουδισμένο αυτό βουνό, διότι και ως Νομάρχης Αθηνών είχε εκδηλώσει αμέριστο ενδιαφέρον και σε δύσκολες στιγμές ήταν πάντοτε παρών.
Αυτό το σοβαρό, κατά τη γνώμη μου, θέμα το έχω θέσει στο παρελθόν ως Αντιδήμαρχος Χολαργού στο Δημοτικό Συμβούλιο Χολαργού, στο Σ.Π.Α.Υ και στο Σ.Ν.Ο επανειλημμένως.
    Μας χαροποίησε το γεγονός ότι στις 18-11-2011 στο Δημαρχείο Χολαργού πραγματοποιήθηκε ημερίδα από την Περιφέρεια για το περιβάλλον-πράσινο, όπου οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Μανιάτης και Φουντάς ανέπτυξαν τους λόγους και έδωσαν τις σχετικές οδηγίες για μελλοντικές ενέργειες προκειμένου ν’ αποφευχθεί οιαδήποτε δυσάρεστη μελλοντική περίπτωση,
Κύριε Δασάρχα,
Ενεργήσατε, Τολμήσατε, Δράσατε
    Η διάνοιξη του Δασικού αυτού δρόμου είναι πολύ χρήσιμη για τη διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων, υδροφόρων και πάσης είδους μηχανικού μέσου που θα βοηθούσε σε περίπτωση δυσάρεστου περιστατικού.
Ολόκληρος ο Σύλλογος μας, η διοίκηση και τα μέλη μας είναι πρόθυμα να προσφέρουν υπηρεσίες υπό την δική σας καθοδήγηση.
    Ακόμη η διάνοιξη του δρόμου αυτού θα μας βοηθήσει να πραγματοποιήσουμε και καθαριότητα στο τμήμα αυτό του βουνού που βρίσκεται σε μία απαράδεκτη κατάσταση.
Κύριε Δασάρχα,
    Δεν αμφιβάλλουμε για το ενδιαφέρον σας και την αγάπη σας για τον Υμηττό μας, αναμένουμε όμως μέχρις ότου οργανωθεί και λειτουργήσει το Δασαρχείο Υμηττού το οποίο η πολιτεία, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη χρησιμότητα του, έχει εγκρίνει.
    Επιβάλλεται, όμως, τώρα να ενδιαφερθείτε προσωπικώς  πριν είναι πολύ αργά και τότε την ευθύνη-υπευθυνότητα θα την ρίχνει ο ένας στον άλλον, γι’ αυτό πρέπει να δραστηριοποιηθούμε και να συνεργαστούμε για να προλάβουμε οιαδήποτε δυσάρεστη κατάσταση,

«Οι καιροί ου μενετοί»
Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.



Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                    Ο Πρόεδρος                                                  Ο  Γενικός Γραμματέας                                                                      
ΑΝΤΩΝΗΣ Γ. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ                                ΚΩΝ/ΝΟΣ ΝΤΖΟΥΦΡΑΣ

     

Υ.Γ.  Με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους 2012
σας ευχόμεθα Υγεία, Χαρά και Ειρήνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου