Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΔΙΧΑΖΕΙ ΤΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΤΕΝΙΣ ΠΑΠΑΓΟΥ!

ΞΑΝΑ'ΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΕΤΑΙ ΟΤΙ  ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΔΟΘΗΚΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΔΕΙΑ!

Η απόφαση να δοθεί προσωρινή άδεια από το Δ.Σ. Παπάγου-Χολαργού προς το αναψυκτήριο Παπάγου, ενδεχομένως να είναι παράνομη! Αυτό δηλώνουν δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι ετοιμάζονται να ξαναφέρουν προς συζήτηση την υπόθεση στα επόμενα Δ.Σ. 
Θυμίζουμε ότι προ ημερών το Δ.Σ. του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, έδωσε προσωρινή άδεια ενός χρόνου στο αναψυκτήριο Παπάγου  (που λειτουργεί όμως και ως εστιατόριο), το οποίο στεγάζεται στην καρδιά του Υμηττού, στις εγκαταστάσεις  του Ομίλου Αντισφαίρισης Παπάγου.
Η άδεια δόθηκε αφού προηγουμένως ο Δήμαρχος κ. Ξύδης διευκρίνισε ότι αυτή θα ισχύσει έως ότου η Πολιτεία αποφανθεί οριστικά και αμετάκλητα για το εάν μπορεί να λειτουργεί στον χώρο αναψυκτήριο. Σε διαφορετική περίπτωση, εάν δηλαδή η Πολιτεία αποφανθεί ότι είναι παράνομο, τότε δεν θα ανανεωθεί η άδεια και θα πρέπει να γκρεμιστεί.
Όπως είπαμε όμως, υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι που θα ξαναφέρουν το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, ζητώντας περισσότερες διευκρινήσεις από τον Δήμαρχο, δεδομένου ότι θεωρούν ότι η απόφαση να δοθεί προσωρινή άδεια στο αναψυκτήριο, πιθανώς είναι παράνομη! 
Και αυτό διότι ο Δήμαρχος κ. Ξύδης είπε ορισμένα πράγματα στο Δ.Σ. χωρίς όμως να φέρει έγγραφα αποδεικτικά στοιχεία. Συγκεκριμένα:
α) Η Πολεοδομία τον Νοέμβριο του 2009 έλαβε απόφαση ότι το αναψυκτήριο ήταν παράνομο και κατεδαφιστέο, ζητώντας μάλιστα να διακοπούν άμεσα οι οικοδομικές εργασίες! (φωτό)
Παρά ταύτα, το τότε Δ.Σ. Παπάγου, υπό τον κ. Ξύδη, ένα μόλις μήνα μετά την απόφαση της Πολεοδομίας έδινε άδεια (προσωρινή) στο παράνομο αναψυκτήριο (κάτω δεξιά φωτό)!!!
Αυτό που κάνει εντύπωση στους δημοτικούς συμβούλους που ανακινούν την υπόθεση, είναι οι δηλώσεις του Δημάρχου, ότι η απόφαση εκείνη προσβλήθηκε από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, με συνέπεια να υπάρχει εκκρεμοδικία και να αναμένεται η 
νέα-οριστική απόφαση του Δικαστηρίου!
Ο Δήμαρχος, όμως, όπως λένε δημοτικοί σύμβουλοι, δεν επέδειξε κανένα δημόσιο έγγραφο που να αποδεικνύει ότι δεν ισχύει η απόφαση της Πολεοδομίας και ότι υπάρχει εκκρεμοδικία! 
β) Στο Δ.Σ. έγινε ερώτηση για το ποιος δίνει ρεύμα στο αναψυκτήριο, δεδομένου ότι υπάρχει έγγραφο του 2002 που βεβαιώνει ότι η επιχείρηση έπαιρνε ρεύμα από τον Δήμο Παπάγου (φωτό κάτω)!

Όπως είπε ο Δήμαρχος κ. Ξύδης, η επιχείρηση παίρνει ρεύμα η ίδια, ότι ο Δήμος δεν χορηγεί πλέον ρεύμα στο αναψυκτήριο. Όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι δημοτικοί σύμβουλοι, ο κ. Ξύδης δεν εμφάνισε κανένα έγγραφο που να επιβεβαιώνει τα λεγόμενά του, εκφράζοντας αμφιβολίες για το εάν και κατά πόσον η επιχείρηση παίρνει ρεύμα απευθείας από την ΔΕΗ. "Για να της χορηγεί ρεύμα η ΔΕΗ θα πρέπει να έχει πάρει προηγουμένως, άδεια οικοδομήσεως", λένε οι δημοτικοί σύμβουλοι!

Για τους δύο αυτούς βασικούς λόγους, το καυτό θέμα του αναψυκτηρίου Παπάγου θα ξαναέρθει προς συζήτηση σε επόμενα δημοτικά συμβούλια και αναμένεται να προκαλέσει κόντρες!
Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να θέσουμε δύο ερωτήματα: α) Καλές οι ενστάσεις των δημοτικών συμβούλων και τις επικροτούμε. Δεν μπορούσαν όμως να τις θέσουν εκείνη την ώρα που συζητείτο το θέμα στο Δ.Σ. ; Ο Ξύδης δηλαδή τους έπιασε στον ύπνο;
β) Ο Υμηττός είναι ελεύθερος για όλους ή όχι; Είναι δυνατόν να λειτουργεί ιδιωτική λέσχη μέσα στο δάσος, στην οποία έχουν πρόσβαση τα μέλη; Δηλαδή ο Δήμος δίνει άδεια σε ένα club στο οποίο θα έχουν πρόσβαση στο αναψυκτήριο μόνον τα μέλη της λέσχης; Οι υπόλοιποι δηλαδή πολίτες τί είναι, μπας κλας; Και δεν θα μπορούν να πηγαίνουν στο αναψυκτήριο; Παρά μόνον εάν γίνουν συνδρομητές της Λέσχης; Τι λέτε ρε παιδιά; Αυτά είναι κουφά πράγματα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου