Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!


Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ  ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ  ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ
 
Από την πρώτη στιγμή του διορισμού Παπαδήμου ως Πρωθυπουργού, άρχισε να καλλιεργείται το έδαφος  για παράταση της θητείας της μεταβατικής Κυβέρνησης.
Αν και η θητεία της συγκεκριμένης Κυβέρνησης συμφωνήθηκε από τους εταίρους της να λήξει στις 19 Φεβρουαρίου,  το πολιτικό σύστημα για μια ακόμη φορά …δουλεύει ψιλό γαζί τους πολίτες! Οι πολιτικοί ταγοί μετέβαλαν αμέσως τις θέσεις τους, λέγοντας ότι … «ποτέ δεν προσδιορίστηκε ακριβής ημερομηνία λήξης της θητείας της Κυβέρνησης», ότι «πρώτα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της και μετά να πάμε σε εκλογές» και άλλα παρόμοια. Ως συνήθως επικαλούνται τη σωτηρία της χώρας, αλλά στην πράξη οι περισσότεροι βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση Παπαδήμου, πιέζουν για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παραμονή της στην εξουσία, για λόγους που έχουν να κάνουν με το… πορτοφόλι τους!
Επειδή το 80% των βουλευτών προβλέπεται να μείνει εκτός της επόμενης Βουλής, μια και οι αγανακτισμένοι ψηφοφόροι θα τους…μαυρίσουν, αλλά και επειδή η μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών είναι ανεπάγγελτοι, ζητούν ασμένως να παραταθεί η θητεία της Κυβέρνησης Παπαδήμου ώστε να εξακολουθήσει να…πέφτει ο μισθός των 6.500 € μηνιαίως! Όσο περισσότερο επιβιώσει η Κυβέρνηση Παπαδήμου, τόσα περισσότερα χρήματα θα βάλουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς οι βουλευτές.
«Αφού δεν θα εκλεγώ στις επόμενες εκλογές, και επειδή θα μείνω άνεργος για μεγάλο διάστημα, γιατί να μην φροντίσω να μαζέψω λεφτά για το… δύσκολο αύριο;».
Αυτή είναι η αντίληψη που διακατέχει την πλειοψηφία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Ν.Δ. αλλά και ΛΑ.Ο.Σ. οι οποίοι συμμετέχουν στην Μνημονιακή Κυβέρνηση Παπαδήμου και επιθυμούν την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παραμονή της στην εξουσία!!!

Την άποψη περί εξασφάλισης Πρωθυπουργικής σύνταξης φαίνεται να έχει και ο διορισμένος Πρωθυπουργός. Ήδη δημοσιεύματα, χαρακτηρίζουν τον Παπαδήμο ως τον «άνθρωπο που μαζεύει συντάξεις». Ο δε καθηγητής κ. Γιάννης Βαρουφάκης, τον κατηγορεί ευθέως ότι κρατούσε σε κατάσταση αναστολής για πάνω από 10 χρόνια την Πανεπιστημιακή έδρα, προκειμένου να πάρει σύνταξη!!! Μάλιστα ο κ.Βαρουφάκης απηύθυνε ένα καίριο ερώτημα προς τον κ. Παπαδήμο:
“Αν ο κ. Παπαδήμος πραγματικά πιστεύει ότι εμείς οι Έλληνες πρέπει να δράσουμε με γενναιότητα, αποδεσμευόμενοι από τα κεκτημένα μας, τον καλώ να δώσει το παράδειγμα. Πώς; Παραιτούμενος από τη θέση του καθηγητή που κατέχει στο Τμήμα μου, σε κατάσταση αναστολής για πάνω από δέκα χρόνια, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσλάβουμε έναν νέο επιστήμονα για να διδάσκει τους φοιτητές μας.
Μπορεί να χάσει ένα ευτελές μέρος της σύνταξής του, όμως με αυτή την κίνηση θα καθιστούσε πειστικότερες τις προτροπές του προς τους υπόλοιπους.”
!
Καμία απάντηση από τον κ. Παπαδήμο.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο κύριος λόγος που επιδιώκει την παράταση της θητείας του, είναι η διασφάλιση και της Πρωθυπουργικής σύνταξης!!!
Γι’ αυτό από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την Πρωθυπουργία άρχισε να μεταθέτει τον χρόνο των εκλογών. Επειδή ο κ. Παπαδήμος γνωρίζει το εκρηκτικό κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία, επειδή οι κρίσιμες αποφάσεις για τον νέο σφαγιασμό μισθών και επιδομάτων, θα οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη, ο διορισμένος Πρωθυπουργός επιδιώκει να μεταθέσει τις αποφάσεις για αργότερα, ώστε να μην πέσει από την εξουσία αιφνιδίως, προ της 19ης Φεβρουαρίου. Η μετάθεση των εκλογών, έχει να κάνει πρωτίστως με την μετάθεση των κρισίμων αποφάσεων!

Ως παρόμοια περίπτωση αναφέρεται αυτή του Παναγιώτη Πιπινέλη, ο οποίος διετέλεσε  υπηρεσιακός  Πρωθυπουργός από 17 Ιουνίου 1963 έως 28 Σεπτεμβρίου 1963. Η θητεία της τότε υπηρεσιακής Κυβέρνησης παρατάθηκε, προκειμένου εν μέσω θέρους, να περάσει ένα σημαντικό νόμο, αυτόν που έδινε σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους επίδομα αδείας διακοπών. Επίδομα  που σήμερα καταργεί η τρόϊκα. Τότε λοιπόν, δόθηκε το επίδομα αδείας στους υπαλλήλους αλλά και η παράταση της υπηρεσιακής Κυβέρνησης, εξασφάλιζε σύνταξη Πρωθυπουργού στον Παναγιώτη Πιπινέλη!
Προφανώς κάτι ανάλογο επιχειρείται τώρα: Να ψηφιστεί το PSI και το Μνημόνιο θανάτου της Ελλάδος, αλλά να εξασφαλιστεί απρόσκοπτα και η Πρωθυπουργική σύνταξη του κ. Παπαδήμου!  
Για μια ακόμη φορά οι πολιτικοί μας ταγοί προτάσσουν το προσωπικό τους συμφέρον, από το όφελος της Πατρίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου