Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΠΩΣ ΕΡΜΗΝΕΥΩ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΆΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ Μ. ΑΛΈΞΑΝΔΡΟΥ


γράφει η Τούλα Γεωργοπούλου
Όσοι εξεγείρονται και απειλούν αυτούς που πρότειναν την αλλαγή στην ονομασία της  "17Νοέμβρη" και την ανέγερση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, γνωρίζουν ότι μπορούν να χαρακτηριστούν ...λάτρεις του δικτάτορα Ιωαννίδη; Ναι, έτσι είναι!
Την εξέγερση στο Πολυτεχνείο βρήκε ως ευκαιρία ο Ιωαννίδης για να ρίξει τον Παπαδόπουλο, ο οποίος, είχε δρομολογήσει διαδικασία για εκλογές και επιστροφή στον κοινοβουλευτισμό. Αυτό, δεν άρεσε στον Ιωαννίδη, και εκμεταλεύτηκε την εξέγερση στο Πολυτεχνείο, επέβαλε τον στρατιωτικό νόμο, φυλάκισε τον Παπαδόπουλο, κατέβασε τα τανκς, ένα από τα οποία εισέβαλε στο προαύλιο της εν λόγω Σχολής.
Την επέτειο του Πολυτεχνείου θα μπορούσε να γιορτάζει ο ίδιος ο δικτάτορας, εάν δεν είχαν ακολουθήσει τα τραγικά γεγονότα της Κύπρου και η διχοτόμησή της. Ουσιαστικά και πρακτικά λοιπόν, το Πολυτεχνείο άνοιξε το δρόμο στην στυγνή δικτατορία Ιωαννίδη και στην τραγωδία της Κύπρου! Έμειναν όμως κάποια απομεινάρια ακροαριστερά, να καμαρώνουν για το επίτευγμα της ημέρας εκείνης, που με περισσό θράσσος ισχυρίζονται ότι ήταν η αποκατάσταση της Δημοκρατίας!!! Χρειάζεται μεγάλη αναίδεια να θέλουν να μας πείσουν για κάτι τέτοιο, εμάς, που ζήσαμε τα γεγονότα, ενώ κάποια παιδάκια από τους σημερινούς αντιδρούντες και απειλούντες, ήταν αγέννητα εκείνη την εποχή.

Η 17Νοέμβρη, αυτό που θυμίζει, είναι η τρομοκρατική οργάνωση και ό,τι τη συνοδεύει.
Αναρωτιέστε, γιατί δε διαμαρτύρονται για την Τρόικα και τα άγρια μέτρα που μας επιβάλλει, γιατί δεν εξεγείρονται για τον τρόπο που μας συμπεριφέρονται, αυτοί οι δήθεν φίλοι μας!!
Μα τι περιμένετε από ανθρώπους, που υπερηφανεύονται να λένε ότι είναι ελληνόγλωσσοι, αλλά όχι Έλληνες;
Πώς μπορούν να δεχθούν το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου και τη μετονομασία της οδού στο όνομα του Μεγίστου των Ελλήνων, όταν αυτοί το χαρίζουν, έτσι απλόχερα, στους ...φίλους τους,  τους Σκοπιανούς;
Πώς μπορούν ν´αντιδράσουν στη νέα Γερμανική κατοχή, όταν αυτό αντίκειται στα πιστεύω τους και τις επιδιώξεις τους; Η κατάσταση αυτή, τους βολεύει,  ενισχύει τις πεποιθήσεις τους. Στο πρόσωπο της τρόικα, έχουν βρεί έναν πολύτιμο συνεργάτη που ενώνει την εμπάθειά τους προς κάθετί Ελληνικό.
Όμως ΚΑΠΟΙΟΣ εκεί ψηλά, σκέπει και φροντίζει αυτή την χώρα.
ΑΥΤΟΣ, μας αρκεί!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου