Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΕΠΙΤΥΧΩΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΒΟΥΝΟΥ "ΥΜΗΤΤΟΣ 2012"

Πάνω από 700 άτομα δήλωσαν συμμετοχή στον δρόμο βουνού "Υμηττός 2012" και τελικά έλαβαν μέρος στον αγώνα γύρω στους 660 αθλητές και αθλήτριες.
Η διοργάνωση ήταν επιτυχής αλλά φέτος υπήρξε εμφανής η απουσία μεγάλων πρωταθλητών. Οι Θεοδωρακάκος- Μαυρίκιος που κέρδιζαν τα τελευταία χρόνια τους αγώνες αυτούς, φέτος έλαμψαν διά της απουσίας τους. Ο βασικός λόγος είναι ότι, λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης, οι πρωταθλητές συμμετέχουν πια σε αγώνες που συνοδεύονται απαραίτητα από χρηματικό έπαθλο.Ο αγώνας του Υμηττού δεν είχε κανένα χρηματικό δώρο για τους νικητές, οπότε έλαβαν μέρος  μόνον  αθλητές που έτρεξαν για την αγνή ιδέα του αθλητισμού.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι πρώτος τερμάτισε ο Θανάσης Μακρυγιάννης με χρόνο 1.27'.31'', δεύτερος ο Λεωνίδας Αθανασόπουλος με χρόνο 1.27'.54'' και τρίτος ο Κώστας Ρέτσας με επίδοση 1.28'.19''. Οι συνθήκες ήταν γενικά καλές, εάν μάλιστα σκεφτεί κανείς ότι πριν από μερικές ημέρες χιόνιζε και το είχε στρώσει στον Υμηττό, ο αγώνας διεξήχθη κάτω από καλή θερμοκρασία, μόνο που φυσούσε δυνατός αέρας.
 Υπήρξαν όμως και εξι έως επτά τραυματισμιοί αθλητών από πτώσεις. Σημαντική βοήθεια τους προσέφεραν γιατροί ενώ η διακομιδή τους  έγινε με τα οχήματα της δασοπροστασίας Παπάγου και Χολαργού.
Για μια ακόμη χρονιά απουσίαζε από την διοργάνωση ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού κ. Ξύδης, τον οποίο εκπροσώπησε η κα Ευαγγελοπούλου, η και Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ, η οποία μετέφερε στους αθλητές τις ευχές του Δημάρχου για καλόν αγώνα και καλή επιτυχία.
Στις φωτογραφίες, από πάνω προς τα κάτω, βλέπουμε: τους αθλητές, λίγο πριν την εκκίνηση,  τον τερματισμό του πρώτου αθλητή Θανάση Μακρυγιάννη, ενώ στην διπλανή φωτογραφία, ποζάρουν στον φακό του "Παρατηρητή" οι τρεις πρώτοι αθλητές, Θανάσης Μακρυγιάννης  Λεωνίδας Αθανασόπουλος  και  Κώστας Ρέτσας (από δεξιά προς αριστερά)

Στην τελευταία φωτογραφία βλέπουμε τον 65χρονο Παύλο Μπασδέκη να τερματίζει κατάκοπος με χρόνο 1.45'.28''. Πάλι τα κατάφερε να τερματίσει ανάμεσα στους πρώτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου