Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!


ΠΑΓΙΔΕΨΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!
Κραυγή απελπισίας ομολογιούχου: «Μας πεθάνατε»!

του Μάκη Βραχιολίδη
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, ενήργησε ως κοινός απατεώνας. Ως άλλος  Παύλος Ψωμιάδης, ο κ. Βενιζέλος  διαβεβαίωνε αδιαλείπτως τους επενδυτές των ομολόγων Δημοσίου ότι οι επενδύσεις τους δεν διέτρεχαν κανένα κίνδυνο και δεν θα υπόκειντο στο «κούρεμα» του PSI! Απέκρυψε όμως ότι προηγουμένως είχε δεσμευτεί στον Γιούνκερ, τον Όλι Ρεν και τους άλλους της Ε.Ε. ότι θα καρατομούσε όλες τις οικονομίες που είχαν επενδύσει σε κρατικά ομόλογα του δημοσίου, χιλιάδες μικροεπενδυτές!
Αυτό προκύπτει από τις καταγγελίες των επενδυτών κρατικών ομολόγων και του προέδρου του συσταθέντος συλλόγου τους κ. Γιάννη Μαρινόπουλου (φωτό). Μιλώντας στην «Ελεύθερη Ώρα» ο κ. Μαρινόπουλος, είπε: 

«Οι διαβεβαιώσεις του κ. Βενιζέλου ήταν συνεχείς με πιο πρόσφατη, όπως θυμάμαι, αυτή που έκανε στον κ. Χατζηνικολάου στον Real fm, όπου είπε ξεκάθαρα ότι “για τους ομολογιούχους του δημοσίου δεν υπάρχει πρόβλημα, έχει βρεθεί λύση αλλά δεν μπορώ να την πω τώρα”! Την επομένη ακριβώς ημέρα πήγε στην Ευρώπη όπου ο κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία αποζημίωση στα φυσικά πρόσωπα είτε άμεση είτε έμμεση και γι’ αυτό το πράγμα η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί».
Η απάτη του κ. Βενιζέλου σε βάρος των 11.000 περίπου επενδυτών σε ομόλογα του Δημοσίου, όπως φαίνεται ήταν προσχεδιασμένη. Όταν ερχόταν στην Ελλάδα, ο πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης έβγαινε στα κανάλια ή στην Βουλή, μοιράζοντας αφειδώς εγγυήσεις και υποσχέσεις ότι δεν θα θίγονταν τα κρατικά ομόλογα μέχρι 100.000 ευρώ από τις επενδύσεις των φυσικών προσώπων, ενώ στην Ευρώπη είχε δεσμευτεί για τα ακριβώς αντίθετα: Για τον σφαγιασμό τους! 

Ο κ. Βενιζέλος, σημερνός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ο οποίος επιδιώκει να γίνει και αυριανός Πρωθυπουργός, παγίδεψε τους επενδυτές, τούς έβαλε σαν τα γουρούνια στο μαντρί του θανάτου, για να υποστούν μετά, τη σφαγή του PSI!
Πάνω από 2 δις ευρώ εξαφανίστηκαν, έγιναν …αστρόσκονη με μια κίνηση του Βενιζέλου. Οικονομίες μιας ζωής που αποταμίευσαν άνθρωποι του μόχθου στην…ασφάλεια του Δημοσίου, χάθηκαν μονομιάς, εξαιτίας της αθλιότητας του πρώην υπουργού Οικονομικών! Οι επενδυτές αισθάνονται ότι υπέστησαν τεράστια απάτη από την ίδια την Πολιτεία. Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να την παρομοιάζουν με αυτή της ΑΣΠΙΣ του Παύλου Ψωμιάδη. Και ακόμη χειρότερα: Διότι στην μία περίπτωση είχαν να κάνουν με ιδιώτη, ενώ σε αυτή, είχαν να κάνουν με τα επίσημα χείλη της Πολιτείας και δη του πρώην Αντιπροέδρου του κ. Βενιζέλου ο οποίος διαβεβαίωνε από βήματος της βουλής αλλά και από την τηλεόραση ότι οι ομολογιούχοι του Δημοσίου έπρεπε να νιώθουν απόλυτα ασφαλείς!!!
Ο κ. Μαρινόπουλος τονίζει: «Δεν θέλω να πιστέψω ότι ο κ. Βενιζέλος έδρασε όπως ο Ψωμιάδης της ΑΣΠΙΣ, δεν πιστεύω ότι μπορεί να έγινε κάτι τέτοιο μεταξύ του κράτους και των πολιτών, θα είναι εντελώς τρελό αλλά είναι μια πραγματικότητα ότι με αυτό που έχει συμβεί, έχει καταστραφεί οποιαδήποτε εμπιστοσύνη υπήρχε στο κράτος. Είναι σαν να έχει γίνει απάτη, σαν να έχει κατασκευαστεί μια απάτη από το κράτος για να πάρει τα λεφτά του κόσμου. Διότι δεν μπορεί να βγαίνεις συστηματικά και να λες ότι τα φυσικά πρόσωπα δεν έχουν απολύτως τίποτε να φοβηθούν, ουσιαστικά να τους παγιδεύεις και μετά να τους παίρνεις τα λεφτά! Εάν  ο κόσμος γνώριζε ότι τα ομόλογά του θα «κουρεύονταν», θα μπορούσε εγκαίρως να τα είχε πουλήσει. Ένα-δυο μήνες πριν από το PSI η τιμή του ομολόγου ήταν σε σχετικά καλή τιμή. Δεν θα έχανε, όπως τώρα 80%. Παγιδέψανε τον κόσμο! Όχι μόνον αυτό: Με τις δηλώσεις που κάνανε, κάποιος θα μπορούσε να πάει να αγοράσει ομόλογα του δημοσίου. “Αφού το κράτος με διασφαλίζει, εγώ θέλω να βοηθήσω το ελληνικό κράτος και πάω ν’ αγοράσω ομόλογα του δημοσίου”! Από την ώρα που τα επίσημα χείλη της Κυβέρνησης και κυρίως ο κ. Βενιζέλος που δεν ήταν απλός υπουργός, ήταν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης  που έλεγε ότι «τα φυσικά πρόσωπα δεν έχουν απολύτως τίποτε να φοβηθούν», ο πολίτης τον εμπιστεύθηκε».
Ο κ. Βενιζέλος, ως υπουργός δεν δέχθηκε ποτέ να συναντηθεί με τους ομολογιούχους του δημοσίου. Προσέξτε μάλιστα πώς τους ενέπαιξε για δεύτερη φορά, όπως το αφηγείται ο κ. Μαρινόπουλος: «Όσο ο κ. Βενιζέλος ήταν υπουργός, ζητήσαμε να συναντηθούμε μαζί του αλλά μας απαγόρευσαν από το γραφείο του, με το αιτιολογικό ότι δεν είχαμε συστήσει σύλλογο. Μας είπαν ότι ο κ. Βενιζέλος επειδή δεν μπορεί να βλέπει τον έναν και τον άλλο, θα μας δεχόταν εάν συστήναμε σύλλογο. Αυτό και κάναμε, αλλά και πάλι δεν μας δέχτηκε. Έχουμε δει όλα τα κόμματα για να τους εκθέσουμε το πρόβλημά μας εκτός από την Κυβέρνηση»!

Ο 80χρονος Γιώργος Μωραΐτης (φωτό) είναι ένα από τα θύματα αυτής της μεγάλης απάτης του κράτους. Όλες οι οικονομίες της ζωής του επενδύθηκαν σε κρατικά ομόλογα, το 2009. Εκατό χιλιάδες ευρώ, μετά από παρότρυνση του κράτους αλλά και του διευθυντή Τραπέζης στην οποία απευθύνθηκε, τοποθετήθηκαν σε ομόλογα του Δημοσίου. Σήμερα, ο κ. Μωραΐτης κραυγάζει γεμάτος απόγνωση: «Μας πεθάνανε. Μου πετσόκοψαν την σύνταξη και τώρα μου φάγανε όλες τις οικονομίες. Βοηθούσα τα εγγόνια μου αλλά με κατάντησαν πάμφτωχο. Φεύγω από την ζωή και δεν θα έχω λεφτά ούτε  για την κηδεία μου. Να μου την κάνουν αυτοί, δωρεάν»!
Ο κ. Μωραΐτης μαζί με άλλους 11.000 ομοιοπαθείς, δεν έχασε μόνον 53% όπως λέει η κυβέρνηση. Έχασε τα πάντα. Το Δημόσιο έως το 2022 δεν πρόκειται να δώσει φράγκο από τα χαμένα χρήματα των επενδυτών. Θα αρχίσει να πληρώνει από το 2022 για να εξοφλήσει το εναπομείναν ποσό το …2042!!!  Ο κ. Μωραΐτης το 2042 θα είναι 112 ετών!!! Η κοροϊδία και η απάτη σε όλο τους το μεγαλείο!
Γι’ αυτό ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ομολογιούχων του Δημοσίου κ. Μαρινόπουλος σωστά επισημαίνει ότι η ζημία δεν είναι μόνον 53% αλλά τουλάχιστον 80%! Ληστεία με τον νόμο και την σφραγίδα Βενιζέλου!
Ποιες νομικές δυνατότητες όμως έχουν οι ομολογιούχοι; Ο κ. Μαρινόπουλος απαντά: «Εμείς θα το παλέψουμε νομικά. Έχουμε το δικαίωμα μέσα σε 60 ημέρες από την δημοσίευση της υπουργικής απόφασης για το PSI να την προσβάλουμε στο ΣτΕ. Από ‘κει και πέρα θα προσφύγουμε σε διοικητικά δικαστήρια εναντίον του κράτους για αποζημιώσεις και σε αστικά εναντίον των τραπεζών».
Ο κ. Βενιζέλος για μια ακόμη φορά απέδειξε το πολιτικό του ποιόν: Ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ξεπεράσει σε ψέματα ακόμη και τον Παπανδρέου, οδηγώντας στην καταστροφή και στην απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά. Πέρσι είχαμε τις δηλώσεις του ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ο κοινωφελής οργανισμός της ΔΕΗ ως μέσον για την είσπραξη φόρων προς τρίτους, διαβεβαιώσεις οι οποίες ακυρώθηκαν λίγους μήνες μετά,  όταν  τα χαράστια άρχισαν να  πέφτουν βροχή στους λογαριασμούς της ΔΕΗ! 
Σήμερα, εξαιτίας της πολιτικής του απάτης, ο κ. Βενιζέλος παγίδεψε χιλιάδες μικροεπενδυτές, για να προσφέρει τις οικονομίες της ζωής τους στους σφαγιαστές της διεθνούς τοκογλυφίας! Ανάμεσα στους εξαπατηθέντες, όπως πληροφορούμαστε είναι 350 Έλληνες της Γερμανίας οι οποίοι έστειλαν τα λεφτά τους για να ενισχύσουν την οικονομία της Πατρίδα επενδύοντας σε κρατικά ομόλογα, για να έρθει να τους τα …κουρέψει ο Βενιζέλος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου