Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ, ΑΠΑΝΤΟΥΝ

Λάβαμε την παρακάτω επιστολή από τον Πρίαμο Αθανασίου, τον έναν από τους δύο ισιοκτήτες του δημοτικού αναψυκτηρίου, ο οποίος εξηγεί με το "νι και με το σίγμα", το θέμα που προέκυψε με τις σιδηροδοκούς και την πέργκολα που θέλει να εγκαταστήσει στο cafe'.
Αν και στο τέλος της επιστολής του ο κ. Αθανασίου αναφέρει ότι η επιστολή είναι για...προσωπική ενημέρωση, εμείς επειδή θεωρούμε ότι δίνει εξηγήσεις που αφορούν όλους τους δημότες-κατοίκους και ενδεχόμενους πελάτες της επιχείρησης, κρίνουμε ότι η επιστολή είναι αναγκαίο να δημοσιευτεί.:
Μάκη καλησπέρα,
ο μόνος λόγος για τον οποίο σου γράφω είναι για το ότι φαίνομαι ανακόλουθος για πράγματα τα οποία έχω δηλώσει, και αφορούν το σεβασμό του περιβάλλοντος στο πάρκο του Χολαργού.
Στην συνέντευξη που σου παραχωρήσαμε μαζί με τον Νίκο, είπαμε σαφέστατα ότι το μόνο πράγμα που μπορεί να κάνουμε είναι να φτιάξουμε μία τέντα για να κάθεται από κάτω ο κόσμος, γιατί και αισθητικά και επαγγελματικά αν θες οι ομπρέλες δεν μας κάλυπταν. Οι σιδεριές λοιπόν που βλέπεις στις φωτογραφίες είναι ο σκελετός της περγοτέντας που θέλουμε να βάλουμε, και να σημειώσω ότι είναι ανοιγόμενη, τελευταίας τεχνολογίας για να κρατάει τη ζέστη από πάνω. Επέκταση δεν υπάρχει σε καμμία περίπτωση, είναι 2 κομμάτια το ένα 7,5 επί 8,5 και το άλλο 7,5 επί 2,5, και καλύπτουν τον περισσότερο χώρο από το ξύλινο δάπεδο μπροστά από το παρασκευαστήριο. Άρα επέκταση δεν υπάρχει πουθενά αφού ο χώρος που καταλαμβάνει η τέντα είναι σαφώς μικρότερος από τον ήδη υφιστάμενο χώρο του ξύλινου πατώματος.
Χρησιμοποιούμε σίδερα γιατί είναι βαριά η κατασκευή και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξύλο, αλλά όταν τελειώσει, άμα τελειώσει πια, να είσαι σίγουρος ότι αισθητικά θα είναι πολύ καλύτερο και από το ξύλο. Το μισό κυβικό άμμο που είναι στις φωτογραφίες, είναι ό,τι περίσσεψε από το άλλο μισό που χρησιμοποιήσαμε για να κάνουμε τις βάσεις για τις κολώνες. Βέβαια, ανοίγοντας τα ξύλα για να φτιάξουμε τις βάσεις, βρήκαμε από κάτω πολύ περισσότερο μπετό από αυτό που φαντάζεσαι και εσύ, που έχει χρησιμοποιηθεί κατά την κατασκευή του πατώματος.


Αυτή λοιπόν είναι η αμαρτία μας. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Η φιλοσοφία μας δεν πρόκειται να αλλάξει σε καμμιά περίππτωση. Και πιστεύω ότι ο κόσμος είναι μαζί μας, γιατί θα φτιαχτεί κάτι όμορφο στο πνεύμα που ήδη υπάρχει στο άλσος.
Οσον αφορά τον κίνδυνο της φωτιάς που αναφέρεσαι, οι φωτογραφίες που έχεις στην διαθεσή σου, δεν δείχνουν τους πυροσβεστήρες που είχαν τοποθετήσει γύρω γύρω και τα παιδιά του συνεργείου, και εμείς από αυτούς πού ήδη έχουμε.
Μερικά πραγματάκια για την ιστορία: Τα έργα τα συγκεκριμένα, ξεκίνησαν την Τρίτη. Μέχρι και την Παρασκευή το απόγευμα δεν μας ενόχλησε κανένας παρ' όλο που από εκεί πέρασαν δημοσιογράφοι, δήθεν δημοσιογράφοι, εκδότες, δημοτικοί σύμβουλοι και φυσικά εκατοντάδες κόσμου που μιλούσαμε για το τι πρόκειται να κάνουμε. Θέλω να καταλήξω στο ότι δεν κάναμε τίποτα κρυφά. Από τις 8 το πρωί μέχρι το μεσημέρι ,  ήμουν εκεί. Την Παρασκευή, οι επίσημοι ήταν στην κατάθεση των στεφάνων και εμείς δουλεύαμε στα 50 μέτρα μακριά τους. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΑΜΕ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
Το μόνο μεμπτό είναι ότι δεν είχαμε την έγγραφη άδεια του Δήμου. Και για να καταλήξω στο προηγούμενο, να σου πω ότι ο χώρος του καφε, είναι πλέον 100% νόμιμος πλέον, μετά από ενέργειες δικές μας, με τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου φυσικά. Να σου θυμίσω, πράγματα που εσύ ξέρεις καλύτερα, ότι μέχρι πριν λίγο καιρό, η ξύλινη κατασκευή ήταν κατεδαφιστέα. Από τις 9 Νοεμβρίου είναι και νόμιμη η κατασκευή όλη που υπάρχει με την προσθήκη πέργολας που θέλουμε να φτιάξουμε. Σχέδια και άδειες με την σφραγίδα της πολεοδομίας και της Περιφέρειας. Για να φτάσουμε εκεί, έχουμε περάσει από έναν κυκεώνα γραφειοκρατίας που περιλαμβάνει τις μισές δημόσιες υπηρεσίες δύο και τρεις φορες την καθεμιά. Όλα τα στοιχεία είναι στη διαθεσή σου όποτε θελήσεις...

Παραλάβαμε έναν χώρο παράνομο και κατεδαφιστέο. Ξέρω ότι σήμερα είμαι εγώ αύριο μπορεί να είναι κάποιος άλλος. Ο,τι γίνει στον χώρο αυτό παραμένει σε όφελος του μισθίου. Να μου επιτρέπεις να πιστεύω ότι έβαλα και εγώ ένα λιθαράκι για να παραμείνει ο χώρος του Δημοτικού Καφέ σε λειτουργία, γιατί όλα αυτά τα προβλήματα θα περάσουν, με εμένα ή χωρίς εμένα. Το δημοτικό καφε θα παραμείνει νόμιμο, με νόμιμη άδεια λειτουργίας  ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

Όλα τα παραπάνω δεν στα γράφω για να τα δημοσιεύσεις, αλλά για προσωπική σου ενημέρωση. Ξέρεις ότι δεν είμαι και πολύ των media.
Σε ευχαριστώ για την προσοχή σου,
Πρίαμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου