Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

H Ελλάδα με το PSI πέτυχε ένα τεράστιο «παράπλευρο» κόστος!


ΑΠΟ ΤΑ 105,4 δισ. ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΊΖΕΤΑΙ Η ΝΕΟΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΤΙ γλύτωσε η Ελλάδα  Μόλις 46,7 δισ. ευρώ ΕΙΝΑΙ  ΤΑ  ΄ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ΄

από τον Δημήτρη Λαζαρίδη
πρώην υποψήφιο Δήμαρχο Χολαργού 
 Η επιτυχία του PSI είναι βεβαίως αδιαμφισβήτητη για την καπιταλιστική οικονομία. Όμως, καλό είναι οι πανηγυρισμοί των ντόπιων εκπροσώπων των τοκογλύφων που στόχο έχουν την δωρεάν προσπόριση του εθνικού μας πλούτου να μη σκεπάσουν τη σκληρή αλήθεια.
   Αυτή είναι ότι οι κυβερνώντες του ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) φέσωσαν τον Ελληνικό λαό , ΑΛΛΑ  ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ την λαϊκή οικογένεια , κοντά στο ΜΙΣΟ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ! (110 δισ. από το πρώτο Μνημόνιο, 130 δισ. από το δεύτερο – τη νέα δανειακή σύμβαση, 50 δισ. ελληνικά ομόλογα έχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και 140 δισ. έχουν πάρει οι ελληνικές τράπεζες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύνολο 430 δισ. ευρώ).
  Μας λέει ο Βενιζέλος (νεος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ) ΌΤΙ  πέτυχε το ελληνικό Δημόσιο τη διαγραφή των 105,4 δισ. Ευρώ. Δεν μας είπε όμως ο κος Βενιζέλος – εκπρόσωπος του Μαύρου Μετώπου ότι παίρνει νέα δάνεια σχεδόν 60 δισ. ευρώ από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, για να προσφέρει «γλυκαντικό» στους κατόχους ομολόγων, να πληρώσει δεδουλευμένους τόκους και να στηρίξει την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών. Έτσι, το πραγματικό όφελος περιορίζεται σε 46,7 δισ. ευρώ και στη σημαντική μείωση του μέσου κόστους εξυπηρέτησης του χρέους μέχρι το 2042.

 
  Με βάση λοιπόν την αστική αντίληψη , αυτών που πανηγυρίζουν για τα μνημόνια κλπ. , στην ουσία είναι αποκλεισμένη η Ελλάδα από τις αγορές, ακόμη κι αν εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Και αυτό γιατί απλά οι ονομαζόμενοι «επενδυτές» βλέπουν ότι στο τέλος του 2014 το 85% του χρέους της Ελλάδας θα έχει μεταφερθεί στους επίσημους πιστωτές (κυβερνήσεις της Ευρωζώνης και ΔΝΤ), που έχουν προτεραιότητα για την είσπραξη των απαιτήσεών τους έναντι των ιδιωτών. Ουδείς, λοιπόν, θα δεχθεί να προσφέρει χρηματοδότηση γνωρίζοντας ότι είναι τελευταίος στη σειρά για πληρωμή και πρώτος στη σειρά για... «κούρεμα», αν υπάρξει νέα οικονομική αδυναμία της Ελλάδας (κάτι πολύ πιθανό).
  Αυτοί λοιπόν που πανηγυρίζουν μαζί με  τα  παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ αποκρύπτουν ότι για καλύτερη εξυπηρέτηση των καπιταλιστών αφεντικών τους έχουν  μεταφέρει ολόκληρο τον δανεισμό στο αγγλικό δίκαιο, με αποτέλεσμα να «προσημειώσει» όλη την περιουσία του Δημοσίου υπέρ των πιστωτών και να δεχθεί ότι στο μέλλον όχι μόνο η δημοσιονομική διαχείριση θα ασκείται στην ουσία από τους πιστωτές αλλά και ότι κάθε κυβέρνηση θα είναι υποχρεωμένη, να λαμβάνει σκληρά διορθωτικά μέτρα κατά του πληθυσμού της ή και να σταματά πληρωμές βασικών δαπανών του κράτους (μισθοί - συντάξεις) για να εξυπηρετεί κατά προτεραιότητα τους πιστωτές. Πρόκειται για μέτρα εκχώρησης κυριαρχίας και δέσμευσης της οικονομικής πολιτικής υπέρ των πιστωτών, που δεν έχουν επιβληθεί σε καμία άλλη χώρα του ανεπτυγμένου κόσμου μετά τον Πόλεμο.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι Το αδιέξοδο του πειράματος λιτότητας στην Ελλάδα αναλύεται με πολύ εύστοχο τρόπο σε ανάλυση της οργάνωσης OpenEurope: ¨Το εξαιρετικά αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας που εφάρμοσε η Ιρλανδία τις δεκαετίες ’80 και ’90 πέτυχε εξοικονόμηση 10% του ΑΕΠ, ενώ από την Ελλάδα ζητείται μια εξοικονόμηση 20% του ΑΕΠ, που είναι αδύνατον να αντιληφθεί κανείς πώς μπορεί να επιτευχθεί χωρίς να καταδικασθεί η χώρα σε πλήρη διάλυση της οικονομίας¨.
  Άρα αν δεχτούμε τα στοιχεία που οι ίδιοι  οι Ευρωπαίοι αλλά και οι λεγόμενοι «πιστωτές» ότι είναι πραγματικά μόνο μία λύση υπάρχει.
  Καμία αναγνώριση του χρέους αφού έχει πληρωθεί επανειλημμένα, από τον ελληνικό λαό , αλλαγή πολιτικής εξουσίας στην κατεύθυνση της λαϊκής οικονομίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου