Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΒΑΡΙΕΣ ΣΚΙΕΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ!


ΑΝΩΤΕΡΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ  ΟΤΙ «ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΤΕΣ» ΣΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΣΤΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ,  ΩΣΤΕ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΥΓΓΕΝΗ ΤΟΥ, ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΤΗΡΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΙΓΙΑΛΟ!  
Αποκλειστικό!

του Μάκη Βραχιολίδη
Στη χώρα όπου οι νόμοι ισχύουν μόνο για τους φτωχούς και  αδύναμους  πολίτες αλλά περιφρονούνται ή καταπατούνται από τους ισχυρούς, στη χώρα όπου η διαφθορά και η σαπίλα κυριαρχούν στην πολιτική ζωή και δημόσια διοίκηση, δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί η Κτηματική Υπηρεσία.  
Κορυφαία στελέχη της  Κτηματικής Υπηρεσίας  Ανατολικής Αττικής,  έχουν μηνυθεί για παράβαση καθήκοντος και για βλάβη του δημοσίου!
Σύμφωνα μάλιστα με την μήνυση, για την οποία έχει ήδη επιληφθεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών και ευρίσκεται στο προανακριτικό στάδιο, η παράβαση από τους κρατικούς υπαλλήλους συντελέστηκε για χάρη πολιτικού προσώπου, στενού συνεργάτη-δεξί χέρι του τέως Πρωθυπουργού  Κώστα Καραμανλή, με απώτερο σκοπό να επιτύχει για λογαριασμό συγγενή του,  την νομιμοποίηση αυθαιρέτων κτισμάτων του, που βρίσκονται σε χαρακτηρισμένο δημόσιο κτήμα, πάνω στον αιγιαλό στην περιοχή της Λούτσας!
Οι  εντεταλμένοι από την Πολιτεία  να εφαρμόζουν τους νόμους και να υπερασπίζουν τα συμφέροντα του δημοσίου, κατηγορούνται ως επίορκοι, έχοντας διαπράξει σειρά παρανόμων ενεργειών όπως περιγράφονται στη δικογραφία, την οποία η Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει χαρακτηρίσει «κατεπείγουσα».!
Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με την μήνυση που κατέθεσαν οι Ευάγγελος και  Ανδρονίκη Γκούμα,  ως ιδιοκτήτρια του εν λόγω δημόσιου-κοινόχρηστου κτήματος, εμφανίστηκε στα 1977 κάποια Ασπασία Παπαγεωργίου, χωρίς να όμως να έχει στα χέρια της καμία κυριότητα επί του οικοπέδου,! Χωρίς επίσημο-δημόσιο έγγραφο, δήλωσε …ιδιοκτήτης του κτήματος, ενώ πριν αποβιώσει, πρόλαβε και μπάζωσε τον αιγιαλό με την ανοχή των αρμοδίων αρχών. Η εκδημήσασα δεν είχε συγγενείς, και προφανώς αυτό είχε ως συνέπεια, να παρουσιαστεί πάλι από το πουθενά, μια άλλη κυρία, η Ζακλίν Σούρα, ισχυριζόμενη ότι απέκτησε το εν λόγω κτήμα από άτυπη δωρεά της μητέρας της το 1978,  όταν ήδη δηλ. κατοικούσε εκεί,  η ανωτέρω Ασπασία Παπαγεωργίου!!!
Η Σούρα, άσκησε αγωγή κατά της μητέρας της, επί της οποίας εκδόθηκε απόφαση από το Ειρηνοδικείο Κρωπίας (ερήμην της εναγόμενης μητέρας της),  που την αναγνώρισε κυρία με τα προσόντα της έκτακτης χρησικτησίας, επί του οικοπέδου!
Με αυτό το κόλπο και χωρίς να υπάρχει καμία κυριότητα επί του οικοπέδου πριν από το 2005, η Ζακλίν Σούρα πουλάει και μεταβιβάζει το οικόπεδο στην Άννα Αγγέλου, την ίδια χρονιά!!! Σε ένα οικόπεδο το οποίο είναι χαρακτηρισμένο δημόσιο-κοινόχρηστο κτήμα, εντός της ζώνης του αιγιαλού, η κα Άννα Αγγέλου παρανόμως ανέγειρε σειρά αυθαιρέτων κτισμάτων, δημιουργώντας ολόκληρο φρούριο μήκους 75 μέτρων, μπροστά από την παραλία!!! Πάνω στο κύμα της Λούτσας!


ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΟ  ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΤΗΜΑ, ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΙΑΛΟΥ!

Η αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία Ανατολικής Αττικής αναφέρει στο από 13/1/2011 με αρ. πρωτ. 194 έγγραφό της ότι τα «ακίνητα, φερόμενης ιδιοκτησίας Άννας Αγγέλου, διαπιστώθηκαν ως κοινόχρηστα».  Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η Κτηματική αναφέρει ρητά στο έγγραφο αυτό, ότι «μετά από εφαρμογή που διενήργησε το Τεχνικό Τμήμα Τοπογραφικής και Κτηματολογίου (της Διεύθυνσης Γεωργίας) προέκυψε ότι το καταγγελόμενο ακίνητο εμπίπτει εντός του τεμαχίου 1859 αγροκτήματος «Βουρβά» και χαρακτηρίζεται ως χέρσο κοινόχρηστο».!!!
Σε άλλο έγγραφο που αποστέλλει η Κτηματική Υπηρεσία προς την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής (9/3/11), αναφέρει: «..το ως άνω τεμάχιο εξ’ ολοκλήρου εμπίπτει μέσα στην ζώνη του αιγιαλού, όπως αυτή χαράχθηκε στο παρελθόν και επικυρώθηκε με την Δ. 1368Π915/18-12-1965 απόφαση Υπουργού Οικ0νομικών και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 28/11-2-1966 παράρτημα»!
Και όμως, παρά τα ότι η Κτηματική Υπηρεσία έχει στα χέρια της επίσημες και δημοσιευμένες στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως αποφάσεις, που βεβαιώνουν ότι το αυθαίρετο κτίσμα-φρούριο της Άννας Αγγέλου «εμπίπτει εξ’ ολοκλήρου στην ζώνη του αιγιαλού», δεν εφαρμόζει τον νόμο. Δηλαδή δεν κατεδαφίζει το αυθαίρετο!!!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΡΕΝΕΒΗ ΣΤΕΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!
Η Κτηματική Υπηρεσία, προέβη σε εικονικές κινήσεις για την κατεδάφιση της βίλας-φρούριο Αγγέλου. Όπως αναφέρουν οι μηνυτές, «..με το υπ’ αρ. 2944/19-5-2010 έγγραφό της, η Κτηματική Υπηρεσία έθεσε ρητή προθεσμία στη φερόμενη ιδιοκτήτρια Άννα Αγγέλου, να απομακρύνει αυτοβούλως εντός 15 ημερών τις κατασκευές που κείνται εντός του αιγιαλού, πλην η φερόμενη ιδιοκτήτρια ουδέν έπραξε, αλλά και η Υπηρεσία αυτή, ουδέν ενήργησε σχετικώς μετά την εκπνοή της προθεσμίας κατά ρητή παράβαση του Νόμου 2971/2001 περί προστασίας του Αιγιαλού.
Επίσης, τον Σεπτέμβριο του 2010, ο ένας από τους δύο μηνυθέντες υπαλλήλους της Κτηματικής Υπηρεσίας, πληροφόρησε τους ενδιαφερόμενους ότι κατόπιν της μη συμμόρφωσης της Α. Αγγέλου «θα προχωρούσε αμέσως» στη σύνταξη Πρωτοκόλλου Κατεδάφισης!!!
Όμως η Κτηματική δεν συνέταξε κανένα Πρωτόκολλο Κατεδάφισης! Όπως φαίνεται ήταν όλα εικονικά!
Και αυτό, επειδή όπως καταγγέλλεται, στην υπόθεση παρενέβη στενός συνεργάτης, δεξί χέρι του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Οι μηνυτές υπογραμμίζουν:
«Σε νέα συνάντησή με τον πληρεξούσιο δικηγόρο μας περί το Δεκέμβριο του 2010, ο δεύτερος μηνυόμενος Β… τού ανέφερε ότι η ανωτέρω Άννα Αγγέλου ασκούσε πιέσεις στην Κτηματική Υπηρεσία  μέσω γνωστού πολιτικού προσώπου και συγκεκριμένα του ... (στενού σενεργάτη) του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, πιθανότατα συγγενούς της, για την εξεύρεση λύσης στην υπόθεση της!!! Για το λόγο αυτό προφανέστατα η Κτηματική μετέβαλε πλήρως πορεία και από τα πρωτόκολλα κατεδάφισης (που ουδέποτε συντάχθηκαν) έφτασε, «στο ότι είναι  αναγκαία  η επανεξέταση του εύρους της κοινόχρηστης ζώνης του αιγιαλού και επιπλέον ότι η απομάκρυνση των κτισμάτων που βρίσκονται εντός Αιγιαλού και εντός του ΟΤ Γ 608 θα επανεξεταστεί».

Αυτό το τελευταίο, αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, προφανώς δηλωτικό της πολιτικής παρέμβασης που ενυπάρχει στην υπόθεση: Η Κτηματική Υπηρεσία Ανατολικής Αττικής δηλώνει ότι δεν εφαρμόζει τον νόμο επειδή θεωρεί  αναγκαία την επανεξέταση τους εύρους του αιγιαλού!!! Αντί με άλλα λόγια, οι εντεταλμένοι δημόσιοι λειτουργοί να τηρήσουν τις ισχύουσες διατάξεις του νόμου για τον αιγιαλό και με δεδομένα μάλιστα τα μέχρι τώρα πορίσματά τους, δεν  τον εφαρμόζουν,  επειδή –λένε- συντρέχει περίπτωση να επανακαθορισθεί η οριογραμμή του αιγιαλού!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου