Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ!

γράφει ο TZOUTZOUKOS
Αν είναι να αδειάζουν οι αποθήκες τους και εμείς να τρώμε πατάτες σάπιες ,τότε καλύτερα ας τις δώσουν για ζωοτροφή με την ίδια τιμή που την διαθέτουν και σε εμάς απλά και μόνο για αδειάσουν οι αποθήκες τους.
Να σημειώσω ότι οι πατάτες που αγόρασα είναι στη πλειοψηφία τους σάπιες εσωτερικά σε μεγάλο ποσοστό ενώ όταν τις πιέζω,δεν μοιάζουν με πατάτες αλλά με γινομένο πορτοκάλι.
Το αν οι πατάτες είναι περσυνές ή προπέρσυνες δεν με απασχολεί όσο με απασχολεί ότι αυτό που αγοράζω θέλω να ανταποκρίνεται στη ποιότητα που ψάχνω.
Ελάτε να δείτε ότι μέσα σε 10 μέρες έχουν φυτρώσει οι μισές πατάτες μέσα στο σακί και είναι αδύνατον να τις αναλώσουμε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.
Αν είναι η θυσία της ποιότητας να αντισταθμίζεται από την χαμηλή τιμή τότε θα προτιμήσω να μην φάω πατάτες και να τις αγοράζω από μανάβικα με πενταπλάσια τιμή αρκεί να είναι ποιοτικές.Δεν χειάζεται με μία φράση,να αγοράζει κανείς 30 κιλά χαμηλής ποιότητας πατάτες για να τις αγοράσει με 0.30 λεπτά/κιλό ενώ μπορεί να αγοράζει όσο ακριβώς του χρειάζονται (για παράδειγμα 5 κιλά)με 1.5/κιλό από το μανάβικο και να είναι ποιοτικά ανώτερες.Οικονομία σε αναλώσιμο προϊόν που αν δεν το φάει κανείς μέσα σε δύο εβδομάδες ,δεν υπάρχει εκτός και αν έχει δεκαμελή οικογένεια ή εκτός και αν τρώει μόνο πατάτες τόσο στο γεύμα όσο και στο δείπνο.
Το ερώτημα δηλαδή που προκύπτει είναι γιατί 30 κιλά με 0.30 cents/κιλό και όχι πέντε ή δέκα κιλά με 1.50 /κιλό.
Στη πρώτη περίπτωση απαραίτητη προϋπόθεση είναι η άμεση κατανάλωση γιατί αλλιώς θα σαπίσουν εφόσον αγοράζεις με την μικρότερη τιμή ένα προϊόν με την χειρότερη ποιότητα ενώ στη δεύτερη περίπτωση αγοράζεις όσο χρειάζεσαι σε πιο ακριβή τιμή με καλύτερη όμως ποιότητα. Απλά μαθήματα οικονομίας ,δεν χρειάζεται να έχει κανείς όπως εγώ μεταπτυχιακό στα οικονομικά για να το καταλάβει !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου