Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΤΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ ΣΤΗ ΖΟΥΡΑΦΑ ΟΠΟΥ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ!

Επίσκεψη στη βραχονησίδα Ζουράφα ή Λαδόξερα, ανατολικά της Σαμοθράκης, έκανε την Κυριακή ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχ. Κωσταράκος. Επιβαίνων στην κανονιοφόρο του ΠΝ «Πολεμιστής» και επιστρέφοντας από τη Σαμοθράκη στην Αλεξανδρούπολη, ο αρχηγός διήλθε από τη βραχονησίδα Ζουράφα, ενώ ο κυβερνήτης του σκάφους τον ενημέρωσε για τον φάρο που έχει κατασκευάσει εδώ και πολλά χρόνια εκεί το Ναυτικό και ο οποίος πριν από μερικές εβδομάδες υπέστη ζημιές από τη σφοδρή κακοκαιρία.
Η βραχονησίδα, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων αλλά κοντά στην οριογραμμή με την Τουρκία, αποτελεί πολλές φορές - και τελευταία- σημείο τουρκικών προκλήσεων: τουρκικά αλιευτικά κάνουν κινήσεις εντός της ελληνικής πλευράς ή παρενοχλούν ελληνικά ψαράδικα.


Μερικές φορές τα τουρκικά ψαράδικα προστατεύονται από τουρκική ακταιωρό που και αυτή προκαλεί τα ελληνικά περιπολικά του Λιμενικού. Να σημειωθεί ότι το όνομα «Λαδόξερα» το έχει από πολύ παλιά, καθώς στην περιοχή αναβλύζει μικρή ποσότητα πετρελαίου.


Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε επισκεφθεί τη Σαμοθράκη για να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της μνήμης των πέντε Νεομαρτύρων.

Επιμέλεια: Παύλος Διονυσόπουλος (zougla.gr)


Κληθείς να σχολιάσει την διέλευση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ από τη Ζουράφα με την Κανονιοφόρο του Πολεμικού μας Ναυτικού "Πολεμιστής" ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης ΛΑΟΣ Κ. Βελόπουλος δήλωσε:  

"Στην επόμενη Βουλή θα ζητήσω να πάει ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας, ο Υπουργός Ενέργειας και ο Υπουργός Άμυνας στη Ζουράφα και να εκμεταλλευτεί η χώρα τα πλούσια κοιτάσματα της περιοχής προς όφελος του ελληνικού λαού. "

Οι Ένοπλες Δυνάμεις έπραξαν αυτό που πρέπει. Εγώ παρακολουθώ από κοντά τις εξελίξεις αλλά για ευνόητους λόγους δεν μιλάω, δεν είναι όλα για πολιτική εκμετάλλευση. Μπορώ όμως να πω πως παρατηρώ  ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και γίνεται μεθοδική δουλειά. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως και η βραβευμένη Στρατιωτική Επιθεώρηση ασχολείται σε αυτό το τεύχος με τον υποθαλάσσιο πλούτο για να ενημερωθούν όλοι οι στρατιωτικοί.
Πάντως αφού  κοινοποιήθηκε με επίσημο τρόπο  η επίσκεψη του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου στη Ζουράφα  οφείλω να σημειώσω πως το μήνυμα που στέλνει στην Τουρκία είναι σαφές, ισχυρό και πατριωτικό. Η Ζουράφα είναι κλειδί για την ελληνική ΑΟΖ, πέραν αυτού, η συγκεκριμένη περιοχή κρύβει έναν τεράστιο ενεργειακό  Κολοσσό, πλούσιο σε κοιτάσματα πετρελαίου, για αυτό και έχω καταθέσει τόσες ερωτήσεις στην Βουλή προσπαθώντας να επισημάνω στους κυβερνώντες ότι πέρα από την συλλογή ψήφων οφείλουν να ασχοληθούν και με αυτή την πολύτιμη εσχατιά της πατρίδας μας.
Δυστυχώς μαζί με τον Α/ΓΕΕΘΑ δεν είδα ούτε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ούτε κάποιον άλλο από την Ελληνική Κυβέρνηση. Εγώ δεσμεύομαι, όπως έκανα τόσα χρόνια θα συνεχίσω να προασπίζομαι την Ελλάδα. Στην επόμενη Βουλή θα ζητήσω να πάνε οι Υπουργοί που ανέφερα, στη Ζουράφα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου