Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012

ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ


Στοιχεία - φωτιά & υπερασπιστική τακτική
ΑΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ!
πηγή: megatv.com
Επιβαρύνεται μέρα με τη μέρα η θέση του Άκη Τσοχατζόπουλου ως κατηγορούμενου καθώς τα στοιχεία και οι αποδείξεις που κρατούσε ακόμα και σε χρηματοκιβώτια στο γραφείο του είναι ατέλειωτα.
Εκτός από τις σημειώσεις και τα αντίγραφα των εμβασμάτων προς την off shore Bluebell από όπου πέρασε η μίζα των TOR M1, βρέθηκαν και έγγραφα που αφορούν την επίσης λιβεριανή off shore P&A Investment, στο όνομα της οποίας κόπηκαν -σύμφωνα με τον εισαγγελικό πόρισμα- από τον Λιβανέζο Al Jayad Fouad έξι ακόμη επιταγές αξίας 16,2 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων. Τα εμβάσματα αυτά προκύπτουν ανάγλυφα μέσα στις χιλιάδες των σημειώσεων που βρέθηκαν στην οδό Κομνά Τράκα.
Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός όταν ερωτήθηκε για την ύπαρξη αυτών των off shore υποστήριξε ότι δεν τις γνωρίζει, αν και στο γραφείο του βρέθηκαν ακόμη και τα πρακτικά συνεδριάσεων της Bluebell του έτους 1999.
Το ίδιο συμβαίνει και με την off shore Torcaso, η οποία είχε αναλάβει το Real Estate για λογαριασμό του Ακη Τσοχατζόπουλου. Αν και απολογούμενος είχε ισχυρισθεί ότι δεν είχε καμία εμπλοκή με την εν λόγω εταιρία, εντούτοις στο γραφείο του βρέθηκαν τοπογραφικά διαγράμματα 31 ακινήτων με κατόψεις κτιρίων που είχαν εργοδότη την Torcaso.
Το ενδιαφέρον για τις αγορές ακινήτων επισημαίνεται μάλιστα και σε έναν μωβ φάκελο με χειρόγραφη σημείωση Bau Project , που περιέχει δεκατρείς κατόψεις ακινήτου στο Βερολίνο, κόστους 4.617.000 ευρώ.
Στις δεκάδες χιλιάδες των σημειώσεων και αρχειακού υλικού, βρέθηκαν και ενημερώσεις από ξένες τράπεζες, όπως για παράδειγμα των
  • Bank of Austria
  • Deutsche Bank
  • Credit Lyonnais
  • UBS
  • Arab Bank Limited.
Πολλές είναι και οι επαφές αλλά και η αλληλογραφία του πρώτου εξαδέλφου του πρώην υπουργού Νίκου Ζήγρα με την ελβετική δικηγορική εταιρία Niederer Kraft & Frey η οποία συνεργάζεται μόνο με απαιτητικούς πελάτες.
Ο κ. Τσοχατζόπουλος -σύμφωνα πάντα με τις σημειώσεις του- φέρεται να συμμετέχει σε μια εταιρεία επιχείρησης ψυχαγωγίας μέσω ενός ιδιωτικού συμφωνητικού. Φαίνεται επίσης να ενδιαφέρεται για ένα ακίνητο οκτώ ορόφων στον Πειραιά ενώ στις σημειώσεις του βρέθηκε και εκτυπωμένο ένα κείμενο με τίτλο "Σε Μαραθώνα και Πεντέλη" οι πρώτοι δασικοί χάρτες της Αττικής. Επίσης, υπάρχει εκτυπωμένη από το διαδίκτυο μια σύμβαση μίσθωσης παραχώρησης χρήσης και εκμετάλλευσης του καταφυγίου τουριστικών σκαφών Βαθέως - Μεγανησίου - Λευκάδας. Βρέθηκαν επίσης χαρτιά με εκδήλωση ενδιαφέροντος για ακίνητα τόσο στα Κάτω Πατήσια όσο και στην Κρήτη.
Τα κατασχεθέντα έγγραφα θα αποτελέσουν πολύτιμο υλικό για τις ανακριτικές αρχές, αφού ενισχύουν την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και "δένουν" τους κατηγορούμενους με την παράνομη πράξη.

Πώς σχεδίαζε την υπερασπιστική του τακτική ο Άκης

Από το προσωπικό αρχείο του κ. Τσοχατζόπουλου, γίνεται αντιληπτή και η υπερασπιστική γραμμή που αρχίζει να ακολουθεί ο πρώην υπουργός Άμυνας.
"Είναι πολύ σημαντικό και σωτήριο για την περαιτέρω πορεία με το δικηγορικό μας γραφείο και με την βοήθεια τρίτων να ασκηθεί δημιουργική υποστήριξη προς τους 12-13 συμμετόχους μας για να επιτευχθεί από την Εισαγγελία η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση του αριθμού μαρτύρων έναντι των οποίων θα ασκηθεί ποινική δίωξη, μαζί με τον πρώην ΥΕΘΑ Α. Τ (Άκη Τσοχατζόπουλο)", αναφέρεται σε κάποια από τις σημειώσεις.
Και στη συνέχεια γράφεται: "Η τακτική ανάκριση θα κλείσει με την απολογία μου στον ανακριτή. Τότε η δικογραφία θα σταλεί στο δικαστικό συμβούλιο, όπου ώριμοι, πιο έμπειροι και πλήρως εξοπλισμένοι με ο,τι απαιτείται, θα δώσουμε με όλους τους νομικούς μας και πιθανή αναβαθμισμένη νομική συμπλήρωση, την μεγάλη και τελική μάχη, διεκδικώντας αθώωση και δικαίωση για όλους μας!".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου