Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΙΔΟΥ ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ "ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ": Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ!



Μπορεί τα παπαγαλάκια, να προπαγανδίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δεσμεύσει τα λεφτά των μικροκαταθετών, αλλά η αλήθεια είναι ότι τη δέσμευση των καταθέσεων ως αναγκαστικό εσωτερικό δάνειο έχει προτείνει πολύ πρόσφατα ένας πολύ στενός σύμβουλος και καθημερινός συνομιλητής του Αντ. Σαμαρά: ο πρόεδρος του “Δικτύου 21” Φ. Κρανιδιώτης.
Συγκεκριμένα, το άρθρο του στην “Κυριακάτικη Δημοκρατία” στις 12 Φεβρουαρίου 2012, με τίτλο “Καλές οι Θερμοπύλες, αλλά ακόμη καλύτερες οι Πλαταιές”, είχε αναδημοσιευθεί στο σάιτ antinews.gr. Στα σχόλια που ακολουθούσαν την ανάρτηση, ο Φ. Κρανιδιώτης έγραφε μεταξύ άλλων ενυπόγραφα και αυτολεξεί:

«Θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε δέσμευση, κλιμακωτά, από 10% έως 20% των ιδιωτικών καταθέσεων, δίνοντας έντοκα γραμμάτια του δημοσίου, ώστε να εξοικονομήσουμε με αυτόν τον αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό τα δισεκατομμύρια που χρειάζονται, ώστε να έχουμε μπροστά μας ένα έτος, στο οποίο η κυβέρνηση να βρει λύσεις. Αυτό θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να δανειστεί από αλλού, δηλαδή να πάει στη Ρωσία, την Κίνα ή όπου αλλού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φ. Κρανιδιώτης, εκτός από άτυπος σύμβουλος του Αντ. Σαμαρά, ήταν και υποψήφιος με τη Ν.Δ. στη Β’ Πειραιά, αλλά απέτυχε να εκλεγεί παρά τη στήριξη που είχε από τον κεντρικό κομματικό μηχανισμό. Πάντως, ο Αντ. Σαμαράς, συκοφαντώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, λέει ότι δηλώσεις περί “καταθέσεων” “σπέρνουν τον πανικό και οδηγούν τον κόσμο στα γκισέ των τραπεζών”...
πηγή:avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου