Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ΜΑΥΡΗ ΧΡΟΝΑ ΤΟ 2012 ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΧΩΡΟ. "ΕΦΥΓΕ" ΚΑΙ Ο ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ ΠΡΟΥΣΑΛΗΣ!


Πέθανε ο Αθηνόδωρος Προύσαλης
Αυτό που συμβαίνει στον καλλιτεχνικό χώρο δεν έχει προηγούμενο. Το 2012 εξελίσσεται ως η μαύρη χρονιά για τον χώρο της τέχνης. Ηθοποιοί και τραγουδιστές, φεύγουν από την ζωή ο ένας μετά τον άλλον. Χθες, πέθανε από ανακοπή καρδιάς και ο πασίγνωστος ηθοποιός (δεύτερων ρόλων) Αθηνόδωρος Προύσαλης. Ήταν 86 χρονών. 
Να σημειώσουμε ότι ο δημοφιλής ηθοποιός ήταν εξαιρετικά αγαπητός και στην περιοχή Χολαργού-Χαλανδρίου-Ν.Ψυχικού όπου περνούσε το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής του. Τα στέκια του Χολαργού (καφενεία, ουζερί) τα επισκεπτόταν συχνά. 
  
Ο ηθοποιός Αθηνόδωρος Προύσαλης, θήτευσε για 50 περίπου χρόνια στο θέατρο ενώ στην σκηνή πρωτοεμφανίστηκε το 1953 στο έργο «Ο τρομερός καλόγερος».
Αμέτρητες επίσης οι κινηματογραφικές ταινίες του, με πρώτη το «Στραβόξυλο» (1952) και τελευταία την «ΠΟΛΙΤΙΚΗ κουζίνα» του Τάσου Μπουλμέτη, παραγωγής 2003.

Ο Α. Προύσαλης ήταν από την Πόλη, σπούδασε στη Δραματική Σχολή του «Ωδείου Αθηνών» και συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους του ελεύθερου θεάτρου, ανάμεσα στους οποίους και το Τέχνης.

Χαρακτηριστικές εμφανίσεις του έχουν γίνει σε ταινίες όπως οι «Τζένη Τζένη», «Καλώς ήρθε το δολάριο», «Βαβυλωνία», «Η Ρένα είναι οφσάιντ» αλλά και το «Μετέωρο βήμα του πελαργού» του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Το 1990 ο Προύσαλης κέρδισε τιμητική διάκριση στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την ερμηνεία του στους «Αθηναίους».

Τον τελευταίο καιρό  νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αττικόν του Νέου Ψυχικού με καρδιακά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου