Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΕΤΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ!




Τo παράδειγμα του  Μπουτάρη φαίνεται να ακολουθεί και η δημοτική αρχή του δήμου Χανίων!
Πριν από λίγες εβδομάδες υλοποιήθηκε η απόφαση μετονομασίας δρόμων της πόλης των Χανίων με τούρκικα ονόματα!
Έτσι, η 2η πάροδος Γεωργιάδη στην Νέα Χώρα Χανίων, πλέον θα ονομάζεται «Βέροβιτς Πασά», η 4η πάροδος θα λέγεται «Ρεούφ Πασά» και η 1η πάροδος θα ονομάζεται «Φωτιάδη Πασά»!
Ως φαίνεται, η νέα αρχή με το βλέμμα στραμμένο στη ...Μητέρα Τουρκία, αποφάσισε να εκπαραθυρώσει "ήρωες" και λοιπούς ... "μάρτυρες" ελληνικής προελεύσεως που ...θρασύτατα είχαν "καταλάβει", δρόμους και πλατείες του Κρητικού κράτους !
Στα πλαίσια της νέας ανεξάρτητης πορείας που αποφασιστικά ακολουθεί πλέον ο λαός της Κρητικής Δημοκρατίας, προφανώς εντάσσεται και η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Την ανάγκη ενότητας και ομοψυχίας του λαού της Κρήτης στη δύσκολη περίοδο κατά την οποία κλυδωνίζεται η Ελλάδα, επεσήμανε απόψε από τα Χανιά, πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στη δυτική Κρήτη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
«Γνωρίζετε ότι ευρίσκεσθε πάντα στην σκέψη και στην καρδία μας και πάντοτε προσευχόμαστε για σας και τας ανάγκας ... », δήλωσε ο Πατριάρχης.
Ο Oικουμενικός Πατριάρχης επισκέπτεται την Κρήτη με αφορμή την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, η οποία πραγματοποιείται στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, στο Κολυμπάρι Χανίων.
taxalia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου