Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΜΟΥΡΙΑ-ΑΕΙΘΑΛΕΣ ΔΕΝΔΡΟ!!!

Η φωτογραφία είναι σημερινή. Τραβήχτηκε μόλις πριν από λίγη ώρα επί της οδού Βουστινά, στην έξοδό της προς την Αναστάσεως. Η μουριά της φωτογραφίας διατηρεί όλα της τα φύλλα σαν να είναι δένδρο αειθαλές!!! Τέλη Δεκεμβρίου παρακαλώ! Δείτε και τις κυρίες με τις...παλτουδιές τους και θα καταλάβετε.
Απ' όταν ήμασταν μαθητές στο δημοτικό σχολείο, μαθαίναμε για τα αειθαλή και τα φυλλοβόλα δένδρα. Τα πρώτα είναι αυτά που διατηρούν το φύλλωμά τους καθ'όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ τα φυλλοβόλα, όπως το λέει και η ρίζα της λέξεως, χάνουν τα φύλλα τους από τα μέσα φθινοπώρου για να  ξαναβγάλουν νέα, τον Μάρτιο. Εξαίρεση αποτελεί η αμυγδαλιά η οποία ανθίζει στα τέλη Ιανουαρίου. Ως πρώτο παράδειγμα φυλλοβόλων δένδρων, αναφέραμε στη δασκάλα ή το δάσκαλο, τη μουριά και τη συκιά, δένδρα που αφθονούν στις γειτονιές της Αθήνας και στον Χολαργό βεβαίως. 
Έλα όμως, που το κλίμα άλλαξε. Και σήμερα, ενώ τελειώνει ο πρώτος μήνας του χειμώνα, με τα κρύα να έχουν κάνει έντονη την εμφάνισή τους από τις αρχές Δεκεμβρίου, η μουριά της φωτογραφίας στέκει απτόητη χωρίς να έχει χάσει ούτε ένα φύλλο!!!
Εάν κρατήσει γερά, θα δημιουργήσει...ρεκόρ. Έτσι όπως πάμε, δεν είναι απίθανο σε λίγο καιρό και οι μουριές να γίνουν δένδρα αεθιαλή. Ήδη, όσοι το έχουν προσέξει, οι λεύκες ενώ έχαναν τα φύτλλα τους πρώτα απ'όλα τα δένδρα, τώρα τα κρατάνε ακόμη και μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου! Ε, ρε πώς κάναμε το κλίμα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου