Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ! ΕΚΟΨΑΝ ΤΑ ΠΕΥΚΑ ΤΗΣ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ...ΕΛΙΕΣ!

Υποψίες ότι η κοπή των δένδρων έχει σχέση με το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου!





















Οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας του οικολογικού εγκλήματος. Πολλά πεύκα που φυτεύτηκαν στην αναδάσωση που έγινε στον Υμηττό μετά τις μεγάλες πυρκαγιές του 2007, ξεριζώθηκαν και πετάχτηκαν πίσω από θάμνους και βάτα, για να φυτευτούν στη θέση τους ελιές!!!
Ποιος διέπραξε αυτό το οικολογικό  έγκλημα; Δείτε πευκάκια ξεριζωμένα, τα οποία μπορέσαμε και μαζέψαμε πίσω από τα βάτα. 
Το έγκλημα διαπίστωσε ο δημότης Χολαργού-Παπάγου Διονύσης Καλαμάκης ο οποίος έκανε και σχετική καταγγελία στον Δήμο. "Στο σημείο όπου κόπηκαν τα δεκάδες πεύκα, φυτεύτηκαν ελιές" υπογραμμίζει ο κ. Καλαμάκης ο οποίος ήταν ένα από τους εθελοντές της δενδροφύτευσης που έγινε μετά την μεγάλη πυρκαγιά του 2007. "Ερχόμουν συνεχώς και έβλεπα και φρόντιζα τα πευκάκια και χαιρόμουν που είχαν μεγαλώσει. Έλειψα όμως για λίγο στην επαρχία και μόλις επέστρεψα είδα αυτό το χάλι. Τα πευκάκια είχαν ξεριζωθεί σχεδόν όλα και είχαν πεταχτεί πίσω από τα βάτα", τονίζει ο κ. Καλαμάκης ο οποίος κατήγγηλε επισήμως το γεγονός στο Δήμο από τον οποίο περιμένει απάντηση. 
Η κοπή των πεύκων έγινε λίγα μόλις μέτρα μακρύτερα από το παρεκκλήσι της Αγίας Ελεούσας. Το παρεκκλήσι ανήκει στην Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου και για χρόνια ήταν περιφραγμένο με συρματόπλεγμα το οποίο είχε αφαιρέσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή Χολαργού επί Νικολάου. Το γεγονός είχε προκαλέσει την έντονη αντίδρααση της μονής και των καλογριών, επειδή θεωρούν ότι η περίφραξη αφορούσε όρια της ιδιοκτησίας του μοναστηριού. Μάλιστα ο τότε Δήμαρχος είχε έρθει σε ρήξη με τις μοναχές οι οποίες τον είχαν απειλήσει με μηνύσεις. Ο κ. Νικολάου όμως δεν έκανε πίσω, λέγοντας ότι ο Υμηττός είναι δάσος και ανήκει σε όλους, χωρίς συρματοπλέγματα και όρια οικοπέδων. "Εμείς κυνηγάμε τους οικοπεδοφάγους που θέλουν να κόψουν σε οικόπεδα τον Υμηττό και θα έχουμε την Αγία Ελεούσα σαν περιφραγμένο οικόπεδο μέσα στο δάσος του Υμηττού;", έλεγε ο κ. Νικολάου ο οποίος με τρακτέρ είχε ξηλώσει την περίφραξη. 
Σήμερα όμως, στο ίδιο σημείο που υπήρχε η περίφραξη, φυτεύτηκαν ελιές (γνωστό κόλπο για την οριοθέτηση οικοπέδων και καταπατήσεων) ενώ και στα σημεία όπου ήταν φυτεμένα πεύκα, ξεριζώθηκαν για να φυτέψουν άγνωστοι, ελιές! 
Δικαίως κάποιοι στρέφουν τις υποψίες τους στο μοναστήρι!
Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με την ηγουμένη της ιεράς μονής αλλά δεν απαντούσε κανείς στο τηλέφωνο. 
Θα επανέλθουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου