Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

"ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
"Ανώτερη εξουσία και αρχή στη Δημοκρατία είναι η λαϊκή κυριαρχία. Βάσει αυτής, οι Ενεργοί Δημότες Παπάγου-Χολαργού κατέλαβαν την πρώτη θέση στον 1ο γύρο των Δημοτικών εκλογών του 2010 που καθορίζει και την αναλογική εκπροσώπηση στα Όργανα του Δήμου.

Δυστυχώς, το απόλυτα αποτυχημένο σύστημα του Καλλικράτη δεν κατανέμει αυτομάτως τους εκπροσώπους της κάθε παράταξης στα Διοικητικά Συμβούλια των Νομικών Προσώπων, αλλά ζητά τις προτάσεις του συνόλου της Αντιπολίτευσης, σχετικά με την πλήρωση των αντιστοίχων θέσεων. Δίνεται έτσι η ευκαιρία στην ελάσσονα Αντιπολίτευση να διαπλακεί, προσθαφαιρώντας έδρες και εκπροσώπους κατά βούληση.

Οι Ενεργοί Δημότες, κατά τη διάρκεια της 8ετούς θητείας τους ως Διοίκηση του Δήμου Χολαργού, λειτούργησαν απολύτως Δημοκρατικά, σεβόμενοι τη βούληση του λαού. Δεν απέκλεισαν ποτέ κανέναν από τα όργανα συνδιοίκησης, διένειμαν αναλογικά όλες τις έδρες, σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα, δεν αδίκησαν καμία παράταξη και μάλιστα, πολλές φορές παραχώρησαν και θέσεις που άνηκαν, βάσει του Νόμου, στην ίδια τη Διοίκηση, ώστε να επιτραπεί η εκπροσώπηση ακόμη και σε πολιτικούς φορείς που δεν είχαν συμμετάσχει καν στις Δημοτικές εκλογές ή είχαν σχηματιστεί μετά από αυτές.

Αναμένοντας ανάλογη αντιμετώπιση, σήμερα που η παράταξή μας βρίσκεται στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, έκπληκτοι διαπιστώσαμε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι οι λοιπές παρατάξεις της Αντιπολίτευσης έχουν έρθει σε «συνεννόηση» με σκοπό να απαξιώσουν τους Ενεργούς Δημότες και να περιορίσουν υπό του ελαχίστου την εκπροσώπησή τους στα Διοικητικά Συμβούλια των Νομικών Πρόσωπων του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.

Πρόκειται για μια άκρως αντιδημοκράτικη πολιτική πράξη, καθώς, βάσει αυτής, για πρώτη φορά στην ιστορία της περιοχής, η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν θα εκπροσωπείται στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου ισότιμα και αναλογικά προς την πραγματική και καταγεγραμμένη εκλογική της δύναμη.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η ελληνική κοινωνία απαιτεί τη Σύνθεση και τη Συμμετοχικότητα σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής ζωής του τόπου. Δυστυχώς, τέτοιες νοοτροπίες οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή άθλια κατάσταση, τους πολίτες σε απόγνωση και τους πολιτικούς στην πλήρη απαξίωση. Κάποιοι, όμως, αποδεικνύεται ότι δεν σκοπεύουν να αλλάξουν, παραμένοντας εγκλωβισμένοι και περιχαρακωμένοι από τις επιταγές των μικροκομματικών τους συμφερόντων. Δεδομένου δε ότι τα στελέχη της ελάσσονος Αντιπολίτευσης προέρχονται από το δημοκρατικά υπερευαίσθητο χώρο της Κεντροαριστεράς, η συμπεριφορά τους κρίνεται απολύτως ανακόλουθη με τις αρχές, τις αξίες και τις πάγιες διεκδικήσεις τους.

Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι στο «σχέδιο» αυτό συμμετέχουν και Δημοτικοί Σύμβουλοι που εκλέχτηκαν με το ψηφοδέλτιο των Ενεργών Δημοτών, οι οποίοι δεν έχουν αντιληφθεί ότι ο λαός τους εξέλεξε για να εκπροσωπήσουν την παράταξή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι μόνο τους εαυτούς τους, τα προσωπικά τους συμφέροντα και τις υπερφίαλες πολιτικές τους φιλοδοξίες.

Οι Ενεργοί Δημότες Παπάγου-Χολαργού, η παράταξη των έργων και της κοινωνικής πολιτικής, δεν ενδιαφέρονται για τις καρέκλες και τα οφίτσια, παρά μόνον για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου και των πολιτών. Σε αυτούς απευθυνόμαστε και τους καλούμε να κρίνουν τις πράξεις του καθενός μας ξεχωριστά.

Λόγω των ανωτέρω, η παράταξη των Ενεργών Δημοτών καταγγέλλει τη στάση των συγκεκριμένων παρατάξεων και μεμονωμένων Δημοτικών Συμβούλων και δηλώνει ότι απέχει από τη διαδικασία εκλογής εκπροσώπων σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου. Όμως, το αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συνδημότες μας για διαρκή έλεγχο της Διοίκησης, μας υποχρεώνει να είμαστε παρόντες. Για αυτό οι Ενεργοί Δημότες θα ορίσουν Παρατηρητές, οι όποιοι θα παρίστανται ως απλοί πολίτες, δικαίωμα που πηγάζει εκ του Νόμου, σε κάθε πολιτική διεργασία που θα λαμβάνει χώρα στο Δήμο μας.

Εκ του Γραφείου Τύπου των Ενεργών Δημοτών"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου