Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

• ΩΜΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: «ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΑΒΕΙ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ. ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ Ο,ΤΙ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ …ΕΝ ΚΑΙΡΩ»!!!


Πώς το κράτος-τύραννος οδηγεί σε αυτοκτονία τους ανάπηρους!
  • Ο ανάπηρος Χ. Δαρδιώτης, λαμβάνει επίδομα αναπηρίας 69,0 € αλλά πληρώνει επίδομα για ανάπηρους 477 €! Σχιζοφρενής έφτιαξε το νόμο; 
από τον Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr

Χρήστος Δαρδιώτης. Μια από τις χιλιάδες περιπτώσεις αναπήρων που ενώ θα έπρεπε να τυγχάνουν της βοήθειας και συμπαράστασης ενός κοινωνικού κράτους, η τρικομματική κυβέρνηση επέλεξε να τους πετάξει στον καιάδα. Είναι σαν να του λέει εν ψυχρώ: «Αυτοκτόνησε, πέθανε, αποτελείς βάρος για την κοινωνία»! Η επίσημη μάλιστα απάντηση από τη Διεύθυνση Φορολογίας Εισοδήματος προς τον κ. Δαρδιώτη, ότι δεν έχει ληφθεί μέριμνα για την με ηπιότερους τρόπους φορολόγηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες, δείχνει και τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης Σαμαρά: Να επιταχύνει τη φυσική εξόντωση των αναπήρων, των ασθενούντων βαριά και υπέργηρων ατόμων.
Ο ανάπηρος Χρήστος Δαρδιώτης, υποφέρει από σπαστική παραπληγία και έχει υποστεί ολική αρθροπλαστική εγχείρηση του αριστερού του μηρού. Ίσα που μπορεί να σταθεί στα πόδια του για ελάχιστα λεπτά, υποβασταζόμενος από το «Πι» και να κάνει λίγα μέτρα μέσα στο σπίτι του. Η χελώνα περπατάει πιο γρήγορα από αυτόν, αυτό όμως δεν εμπόδισε το ανάλγητο κράτος να τον φορολογήσει με σχεδόν 5.000 ευρώ για το οικονομικό έτος 2012, ενώ με περίπου άλλα 3.000 ευρώ, τσεκουρώθηκε από το περιβόητο ΕΤΑΚ (Ενιαίο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας)!

ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΜΕ …69,0 € ΕΠΙΔΟΜΑ, ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ…ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ, 477,0 €!!!

Ο 52χρονος Χρήστος Δαρδιώτης που βλέπετε, του οποίου η μετακίνηση στο δρόμο γίνεται με αναπηρικό καροτσάκι και με τη βοήθεια οικιακής βοηθού (την οποία βεβαίως υποχρεώνεται να πληρώνει), λαμβάνει επίδομα αναπηρίας 69,0 ευρώ τον μήνα!!! Ναι, καλά διαβάσατε: 69,0 ευρώ, γιατί λέει, δεν είναι καθολικά ανάπηρος: «Αφού μπορεί να κάνει, έστω και με το «Πι» δυο βήματα μέσα στο σπίτι, δεν είναι ανάπηρος του 80%», λένε οι …φωστήρες της Πολιτείας! Ο αδερφός του Χρήστου, Βασίλης Δαρδιώτης, καθηγητής Πληροφορικής επί πολλά έτη σε Πανεπιστήμιο της Γαλλίας, μόνιμος κάτοικος Παρισιού, έχει οριστεί από το Πρωτοδικείο Αθηνών ως δικαστικός αντιπρόσωπος του ανήμπορου αδερφού του. Εδώ και λίγος καιρό βρίσκεται στην Αθήνα, προκειμένου να μπορέσει να βρει μια λύση στο μεγάλο αδιέξοδο στο οποίο η κυβέρνηση Σαμαρά και ο κ. Στουρνάρας έχουν σύρει τον ανάπηρο αδερφό του. Όπως θα δείτε παρακάτω, βρέθηκε αντιμέτωπος με την απανθρωπιά της Πολιτείας.
Ο ίδιος υπογραμμίζει: «Δυστυχώς, ο αδερφός μου δεν θεωρείται ότι είναι ανάπηρος που δικαιούται να λαμβάνει περισσότερο από 69,0 ευρώ επίδομα! Το τελευταίο διάστημα και μετά τα δημοσιοποιημένα κρούσματα με επιδόματα και συντάξεις αναπηρίας-μαϊμού, οι Πρωτοβάθμιες Υγειονομικές Επιτροπές οι οποίες καθορίζουν το ποσοστό αναπηρίας, αντιμετωπίζουν, τους ανάπηρους ως εν δυνάμει κλέφτες. Αντιστρέφουν τους όρους με μία ισοπεδωτική λογική κι έτσι κυριαρχεί το “αφού είσαι εν δυνάμει κλέφτης, σε κλέβω πρώτα εγώ πριν το κάνεις εσύ” ή “σε κλέβω εγώ, επειδή τόσο καιρό υπήρχαν μερικοί που έπαιρναν σύνταξη-επίδομα μαϊμού”. Σύμφωνα με τη νέα αντίληψη της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής, πρέπει κανείς να είναι τελείως… φυτό για να του δώσουν ποσοστό αναπηρίας 80%. “Αφού μπορεί να περπατήσει κάποιος, έστω και τυφλός, γιατί να του δώσω αναπηρία 80%;”. Μάλλον κάπως έτσι σκέφτονται στις Πρωτοβάθμιες Υγειονομικές Επιτροπές.  Είναι κάτι που προκαλεί ανατριχίλα. Αυτό βεβαίως, μόνο κοινωνικό κράτος δεν είναι. Επιπλέον, δεν φτάνει που στον αδερφό μου δίνουν το εξευτελιστικό ποσό των 69,0 ευρώ ως επίδομα αναπηρίας, τον επιβαρύνουν και με την λεγόμενη ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Είναι δυνατόν ο ανάπηρος να επιβαρύνεται με ειδική εισφορά αλληλεγγύης; Ο ανάπηρος δίνει ή δέχεται το βοήθημα αλληλεγγύης;».
Ο Χρήστος Δαρδιώτης δηλαδή, αν και λαμβάνει το επίδομα-εμπαιγμό των 69,0 ευρώ για την αναπηρία του, ταυτόχρονα υποχρεώνεται να πληρώσει την λεγόμενη «εισφορά κοινωνικής αλληλεγγύης» (για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ανέργους κ.λ.π.) που φτάνει στο ύψος των 477,0 ευρώ!!! Ο ανάπηρος Χρήστος λαμβάνει επίδομα αναπηρίας 69,0 ευρώ αλλά φορολογείται για το ίδιο επίδομα από την Πολιτεία, με 477,0 ευρώ! Σκέτη σχιζοφρένεια, βγαλμένη από παρανοϊκά μυαλά του υπουργείου Οικονομικών!  Το μαρτύριο του αργού θανάτου που του επιβάλλει η κυβέρνηση Σαμαρά, δεν σταματάει εδώ: επειδή σύμφωνα με τα νέα μέτρα, δεν δικαιολόγησε με αποδείξεις αγοράς το 25% του δηλωθέντος εισοδήματος, του επιβλήθηκε πρόστιμο 105,79 ευρώ!!!

Και όλα αυτά γίνονται, επειδή ο δυστυχής Χρήστος Δαρδιώτης κληρονόμησε από τους γονείς του -δεν ζουν πια- τρία καταστήματα στη Λαμία, στα οποία εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης κατά 75% (το υπόλοιπο 25% ανήκει στον αδερφό του), από τα οποία όμως δεν εισπράττει ενοίκια τους τελευταίους 6-7 μήνες! Λόγω της οικονομικής κρίσης, οι μισθωτές των ακινήτων τον έχουν… φεσώσει, ο ίδιος όμως υποχρεώνεται από το νόμο να τα αναγράφει στην δήλωσή του ως εισπραχθέντα ενοίκια!!!  Έτσι, ο κ. Δαρδιώτης δήλωσε εισόδημα 22.000 ευρώ το οποίο όμως δεν απέκτησε ποτέ! Προσέξτε βαρβαρότητα νομοθέτη: Υποχρεώνει τον φορολογούμενο-ανάπηρο να δηλώσει ως εισόδημα, χρήματα που δεν απέκτησε ποτέ, του επιβάλλει κερατιάτικα 477,0 ευρώ ως εισφορά αλληλεγγύης και άλλα 105,79 ευρώ επειδή δεν δικαιολόγησε τις απαιτούμενες απ’ το νόμο αποδείξεις!   

ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΕΚΠΤΩΣΗ-ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΛΟΓΩ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ!

Παρά το ότι στο σχετικό εκκαθαριστικό προβλέπεται η σχετική φορολογική απαλλαγή-έκπτωση για τους ανάπηρους, στον κ. Δαρδιώτη δεν έγινε καμία σχετική έκπτωση! Τον χαντάκωσαν κανονικά σε όλα τα επίπεδα!

ΟΡΙΣΑΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΞΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ 500.000 € ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΠΑΝΗΣΑΝ …ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΕΤΑΚ 5.000 €!

Ο Χρήστος Δαρδιώτης μένει στο πατρικό του σπίτι, κληρονομιά των θανόντων γονιών του, στον Χολαργό. Το γεγονός ότι είναι μονοκατοικία, έκανε τον σχιζοφρενή νομοθέτη να  του ορίσει αντικειμενική αξία η οποία ξεπερνά τις 500.000 ευρώ! Τι σημασία έχει που το σπίτι χτίστηκε το 1952, όταν ακόμη υπήρχαν κατσίκες στην περιοχή; Το υπουργείο Οικονομικών νοιάζεται για το πώς θα χαρατσώσει τον φορολογούμενο, οπότε… πάλι καλά, θα πει κάποιος! Γιατί του χρόνου, μπορεί για το ίδιο ακίνητο μπορεί να βάλει αξία 1.000.000 ευρώ! Νομοθέτης είναι ό,τι θέλει κάνει. Σε αυτό, πρέπει να προστεθεί το ότι ο αδερφός του Χρήστου, Βασίλης Δαρδιώτης, φέρεται να έχει το σπίτι ως κύρια-δευτερεύουσα κατοικία, έτσι, σύμφωνα με τις επιταγές του νομοθέτη εμφανίζεται ο Βασίλης πληρώνει ενοίκιο στον αδερφό του!!! Για το δικό τους σπίτι, το υπουργείο οικονομικών επιβάλλει στον έναν αδερφό να φαίνεται ότι πληρώνει ενοίκιο στον άλλον! Μ’ αυτά και μ’ αυτά, η εφορία επιβάλλει ΕΤΑΚ της τάξεως των 5.000 ευρώ στα δύο αδέρφια. Ειδικότερα, ο ανάπηρος Χρήστος καλείται να πληρώσει 2874 ευρώ από το συνολικό ποσό. Εάν μάλιστα το αφορολόγητο όριο για την πρώτη κατοικία πέσει στα 200.000 ευρώ, αυτομάτως η φορολόγηση του δύσμοιρου Χρήστου Δαρδιώτη θα αυξηθεί κατακόρυφα, τον επόμενο χρόνο! Ο κ. Βασίλης Δαρδιώτης, επισημαίνει: «Σε μια εποχή που υπήρχε οικοδομικός οργασμός και οικονομική ευμάρεια, θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν αυτού του είδους οι αντικειμενικές αξίες. Στη σημερινή όμως οικονομική εξαθλίωση στην οποία έχει περιέλθει ο κόσμος και η χώρα, δεν είναι δυνατόν να παραμένουν απαράλλαχτες οι αντικειμενικές αξίες, όπως αυτές προσδιορίστηκαν από την επιτροπή του υπουργείου εδώ και 8 περίπου χρόνια! Ισχυρίζονται ότι δεν αυξήσανε τις αντικειμενικές αξίες αλλά έκαναν κάτι πιο διαβολικό: αυξήσανε τους συντελεστάς. Τσεκουρώνουν όσους υπερβάλλουν του ποσού των 400.000 ευρώ».  

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ: «ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΑΒΕΙ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ. ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ Ο,ΤΙ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ»!

Ο κ. Β. Δαρδιώτης, στις 21 Μαΐου 2012 προσέφυγε για λογαριασμό του αδερφού του στη Διεύθυνση Φορολογίας Εισοδήματος, όπου μεταξύ άλλων, υπογράμμιζε: «Κύριε Διεθυντά, περιμένω την απάντησή σας στο ερώτημά μου. Αν και το εισόδημά του το 2012 ήταν πολύ μικρότερο από αυτό του 2011 εν τούτοις ο αδερφός μου φορολογείται με πολλαπλάσιο φόρο από αυτόν του 2011. Δεν είναι κοινωνικά άδικο και μάλιστα για άτομο ειδικών αναγκών, όπως είναι ο αδερφός μου; Ποια είναι η θεώρηση του αρχιτέκτονα-εφαρμοστή της νομοθεσίας που αφορά στα ανάπηρα άτομα; Για ποιο λόγο αυτά τα ανάπηρα άτομα θα πρέπει να επιβαρύνονται με αυτό τον σκληρό τρόπο; Γιατί θα πρέπει να τιμωρείται επειδή συμβαίνει να είναι λιτοδίαιτα; Συνάδει αυτό με τις αρχές του ανθρωπισμού;».
Η απάντηση της Διεύθυνσης Φορολογίας Εισοδήματος ήρθε μετά από τρεισήμισι μήνες και ιδού τι έλεγε: «Σας γνωρίζουμε ότι όσα επισημαίνετε με την αίτησή σας, αναφορικά με την φορολόγηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες, θα ληφθούν υπόψη κατά τη διαμόρφωση του νέου φορολογικού συστήματος»! Τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Κυνική παραδοχή της κυβέρνησης πως ο νομοθέτης-δήμιος πρώτα αποφάσισε να εξοντώσει τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ανάπηρους, υπέργηρους κ.α.), συνέταξε και απέστειλε τη φορολογία στα άτομα με αναπηρία χωρίς να λάβει καθόλου υπόψη του το πρόβλημά τους, τούς εντέλει να πληρώσουν φόρους και χαράτσια και από ‘κει και πέρα όποιος καταφέρει να επιβιώσει από τον Αρμαγεδδώνα, θα εξεταστεί το αίτημά του για δίκαιη αντιμετώπιση, όταν διαμορφωθεί το νέο εθνικό φορολογικό σύστημα!!!
Αυτή είναι η προεκλογική δέσμευση Σαμαρά για δικαιότερο φορολογικό σύστημα: Ήρθε στην εξουσία για να κάνει τα ίδια και χειρότερα από τους προκατόχους του.   

Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ!
Από τον περασμένο Οκτώβριο ο αδερφός του Χρήστου Δαρδιώτη έστειλε προσωπική επιστολή στον υπουργό Οικονομικών αλλά αν και έχουν περάσει 5 γεμάτοι μήνες, ο κ. Στουρνάρας δεν έχει φιλοτιμηθεί να απαντήσει. Ο κ. Στουρνάρας ξέρει να δίνει λογαριασμό μόνο στην κ. Μέρκελ και τους τοκογλύφους. Μόνον σε αυτούς θέλει να είναι αξιόπιστος, στους Έλληνες πολίτες εξαντλεί τα ανάλγητα αισθήματά του.
Εάν σε όλα τα προαναφερθέντα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο ανάπηρος Χρήστος Δαρδιώτης, υπολογιστούν τα φάρμακα τα οποία προμηθεύεται και τα οποία δεν καλύπτει το ταμείο του, όπως επίσης και το χαράτσι της ΔΕΗ, τότε γίνονται δραματικότερες οι διαστάσεις της κτηνωδίας της κυβέρνησης Σαμαρά.
Ο  Βασίλης Δαρδιώτης, καταλήγει: «Φαίνεται πως κυβέρνηση βρήκε αυτό τον… εύσχημο τρόπο για να απαλλαγεί οριστικά από τους υπέργηρους, πάσχοντες και ασθενούντες βαριά συνανθρώπους μας. Δεν αντιτίθεμαι στην πληρωμή των φόρων ιδίως στην δύσκολη περίοδο που περνά η χώρα μας, αλλά έχω το αίσθημα μιας άδικης φορολογικής μεταχείρισης μιας ορισμένης κατηγορίας ατόμων τα οποία έχουν ανάγκη προστασίας και όχι εξόντωσης». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου