Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΦΡΙΚΗ: Ο ΕΓΓΟΝΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΕΣΤΗΣΕ ΓΙΑ 25 ΕΥΡΩ. ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣ


xeiropedes«Θέλετε λεφτά; Πάμε στη γιαγιά μου να σας δώσει», φέρεται ότι απάντησε με σαρκασμό στους φίλους του ένα αμούστακο παιδί που ακόμα δεν είχε κλείσει τα δεκαοχτώ του χρόνια και το όνομα του θα γραφτεί στο βιβλίο των αποτρόπαιων εγκλημάτων του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. Η υπόθεση εξιχνίασης της στυγνής δολοφονίας 75χρονης γυναίκας στο Νέο Ηράκλειο Αττικής που βρέθηκε νεκρή το πρωί της 3-12-2012, μέσα σε διαμέρισμα, όπου διέμενε, κλονίζει τους ήδη διαβρωμένους αρμούς του κοινωνικού ιστού αφού ο εγγονός, κατά το βαρύ κατηγορητήριο, έφερε τους αδίστακτους Αλβανούς συνεργούς του στο σπίτι της γιαγιάς του για να την ληστέψουν και να την σκοτώσουν. Όπως προκύπτει από τη προανάκριση δράστες του εγκλήματος είναι πέντε άτομα. Τρεις νεαροί άνδρες(μεταξύ αυτών και ο 18χρονος εγγονός) 24 και 20 ετών και δύο Αλβανοί(ένας 34χρονος και μία 25χρονη). Κίνητρο τα 25 ευρώ που πήραν από το πορτοφόλι του θύματος.
Οι τρεις Έλληνες συνελήφθησαν στις 26 Απριλίου το πρωί στην Αθήνα, ενώ οι δύο αλλοδαποί στη Λευκάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας. Νωρίτερα η αστυνομία παρακολουθούσε την συμμορία και μετά την στάση τους στην Ηγουμενίτσα τους συνέλαβε φοβούμενη ότι θα διαφύγουν στην Αλβανία.
Σύμφωνα με την δικογραφία ο 18χρονος εγγονός της 75χρονης, με τη συνδρομή και τη βοήθεια του 20χρονου φίλου του, ο οποίος του συνέστησε και τους υπόλοιπους Αλβανούς δράστες, οργάνωσε την δολοφονία. «Ήθελα λεφτά» φέρεται να είπε ο νεαρός εγγονός στην ασφάλεια. «Και πήγαμε να τα πάρουμε». Μαζί με την 25χρονη Αλβανίδα χτύπησαν την πόρτα. Ή άτυχη γυναίκα δεν μπορούσε να υποπτευθεί ότι το σπλάχνο που ανάστησε θα έριχνε υπνωτικό στον καφέ της. Όταν το θύμα παρέλυσε, μπήκε στο σπίτι ο Αλβανός, τη φίμωσε και της επέφερε ασφυκτικό θάνατο αποφράσοντας τις αναπνευστικές της οδούς. Νωρίτερα οι υπόλοιποι έψαχναν εναγωνίως για κοσμήματα και λεφτά. Λένε ότι δεν βρήκαν και πήραν μόνον 25 ευρώ. Οι τέσσερις δράστες κατηγορούνται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, κατά συναυτουργία καθώς και της ληστείας κατά συναυτουργία, ενώ ο πέμπτος (20χρονος) για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ληστεία, κατά συναυτουργία.
Τραγική φιγούρα στην υπόθεση ο γιος της 75χρονης και πατέρας του 18χρονου εγγονού. Όταν η αστυνομία του είπε ότι το παιδί του σκότωσε την μάνα του, η ώρα της ζωής του σταμάτησε στα γραφεία της Ασφάλειας Αττικής.
makeleio-reportaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου