Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Δ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΙΚΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ



Προς τον Αντιδήμαρχο

Τεχνικών Υπηρεσιών και Οικονομικών                            Χολαργός, 29-4-2013

Κύριο  Χ. Δασκάλοπουλο

                                                                   
Κύριε  Δασκαλόπουλε,



Στο πρόσφατο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου συζητήθηκε το ζήτημα της κατάργησης των Διοικητικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ (ΕΟΠΥΥ) Χολαργού, οι Ενεργοί Δημότες ήταν η μόνη παράταξη που κατέθεσε ρεαλιστική, βιώσιμη και ουσιαστική λύση: Την παραχώρηση από πλευράς του Δήμου δύο ορόφων στο κτίριο του ΚΑΠΗ Χολαργού στην οδό Αγαμέμνονος , το οποίο ούτως ή άλλως είχε κατασκευαστεί με την προοπτική να στεγάσει ΙΚΑ και ΚΑΠΗ, ώστε να αποφεύγεται το τεράστιο κόστος των ενοικίων. Αυτό το κόστος άλλωστε είναι που οδηγεί στη σημερινή κατάργηση και μετακίνηση, κάτι που οι Ενεργοί Δημότες είχαν διαβλέψει και κινηθεί ανάλογα ήδη από το 2006, όταν κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την επερχόμενη δημοσιονομική Κρίση. Και όμως, το 2010 κάποιοι τόλμησαν να μιλήσουν για κακοδιαχείριση...


Πρόκειται για μια πρόταση εύκολα και άμεσα υλοποιήσιμη που το μόνο που προϋποθέτει είναι πολιτική γενναιότητα και απλή βούληση των Διοικούντων, ώστε να αποφευχθεί η τεράστια ταλαιπωρία των ασφαλισμένων της περιοχής μας.


Η Διοίκηση του κου Ξύδη,  δεν καταδέχτηκε καν να εξετάσει σοβαρά την πρόταση της παράταξής μας, ενώ όλο αυτό τον καιρό διαφωνούσε κάθετα με την σκληρή στάση έναντι της Κυβέρνησης, την οποία πρέσβευαν και υλοποιούσαν οι Ενεργοί Δημότες, έστω και από τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η οποία, όπως είναι λογικό, δεν μας έδινε πολλά περιθώρια παρέμβασης. Μάλιστα, ο κος Ξύδης πολλάκις καταφέρθηκε ενάντια στον επί κεφαλής των Ενεργών Δημοτών, επιμένοντας ότι θα λύσει το πρόβλημα μέσω των "δημοσίων σχέσεών" του.


Σήμερα, μετά την τεράστια αποτυχία της Διοίκησης του Δήμου, μας καλείτε σε νέα διαβούλευση για το θέμα. Δεδομένου ότι επανειλημμένως μας χλευάζετε και απορρίπτετε κάθε πρόταση των Ενεργών Δημοτών, θεωρούμε ότι και η συγκεκριμένη "ανταλλαγή απόψεων" αποτελεί ένα φτηνό επικοινωνιακό τρικ για να μετριαστούν οι πολιτικές επιπτώσεις για την αποτυχία σας να κρατήσετε το ΙΚΑ στο Χολαργό. Οι Ενεργοί Δημότες δεν θα συμμετάσχουν σε ένα ακόμη θέατρο παραλόγου  που μόνο στόχο έχει να κοροϊδέψει τους κατοίκους της περιοχής μας και να δημιουργήσει λανθασμένες και παντελώς άχρηστες εντυπώσεις.


Εδώ που έφτασαν τα πράγματα και από τη στιγμή που η Διοίκησή σας αρνείται πεισματικά να υιοθετήσει ρηξικέλευθες προτάσεις και να εργαστεί σκληρά για την υλοποίησή τους, μόνη λύση μένει η καθολική, δυναμική και έμπρακτη κινητοποίηση του συνόλου των κατοίκων και των αυτοδιοικητικών δυνάμεων του Παπάγου και του Χολαργού, μέχρι του σημείου της κατάληψης του αρμοδίου Υπουργείου και της καθόδου των οχημάτων και των απορριμματοφόρων του Δήμου στο Κέντρο της Αθήνας.


Όταν η Διοίκηση του κου Ξύδη αποφασίσει να αφουγκραστεί, να συνεργαστεί με τις λοιπές δυνάμεις του τόπου και να βγει από την ασφάλεια, τη σιγουριά και την ησυχία των γραφείων της, παρακαλούμε ενημερώστε μας σχετικά.



Δημήτρης Ν. Νικολάου

τ. Δήμαρχος Χολαργού

Επικεφαλής Ενεργών Δημοτών Παπάγου-Χολαργού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου