Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ "ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΖΟΥΡΟΥΔΗ"



Επιστολή σε αυστηρό ύφος και με αρκετά μηνύματα (έχουμε υπογραμμίσει μερικά) απευθύνουν τα μη εκλεγμένα μέλη του Ιδρύματος "Αντιγόνη Ζουρούδη". Διαβάστε τη.


Χολαργός, 2-5-2013



Θέμα:  Ευχαριστήρια επιστολή στα μέλη του Σωματείου «Αντιγόνη Ζουρούδη»

Τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου «Αντιγόνη Ζουρούδη», που στις πρόωρες εκλογές δεν επανεκλεγήκαμε, ευχαριστούμε θερμώς, τις φίλες που μας εμπιστεύθηκαν την ψήφο τους και επί 2 χρόνια συνεργάστηκαν μαζί μας, για την ευόδωση των ανθρωπιστικών σκοπών του ιδρύματος.

Ανιδιοτελής προσφορά εκ βάθους καρδιάς, προσφορά η οποία λόγω των οικονομικοπολιτικών καταστάσεων που διανύει η πατρίδα μας, καθιστούν πιο επιτακτική την εθελοντική προσφορά και αλληλεγγύη προς τον αναξιοπαθούντα συνάνθρωπό μας.

Όμως εκτός των μελών που μας ετίμησαν με την ψήφο τους, θέλουμε να ευχαριστήσουμε και τα μέλη που προσήλθαν στις εκλογές και δεν μας εξέλεξαν, μη έχοντας την ευκαιρία να μας γνωρίσουν προσωπικά και να παρακολουθήσουν την δράση μας. Πολλά από τα μέλη αυτά δεν ήταν TAKTIKA, ούτε γνωστά, εν πολλοίς όμως διαμόρφωσαν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Υπήρξε αήθης δημοσίευμα τοπικού τύπου, για τα μη επανεκλεγμένα μέλη του Δ.Σ. Δυστυχώς η διαστρέβλωση της αλήθειας, εξυπηρετεί τα συμφέροντα ορισμένων οι οποίοι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια.

Τα δύο χρόνια της θητείας μας η δράση μας ήταν συνεχής, πολυσχιδής και ποιοτική, παρά το ότι ένα εκ των μελών μας ήταν ανενεργό, ενώ ένα άλλο απουσίαζε κάθε έτος επί εξάμηνο, κατορθώσαμε να ανταποκριθούμε επάξια στο ρόλο μας καταβάλλοντας υπεράνθρωπη προσπάθεια.

Κατά αυτό τον τρόπο με ενέργειες μας επιλύσαμε χρονίζοντα κτηριακά προβλήματα του Σωματείου, όπως εκκαθάριση του υπόγειου και της αποθήκης, η οποία επετεύχθη, χάρη στην ευγενική δωρεά του εργολάβου κ. Λαζάρου Παϊτέρη (με υλικά και εργασία της επιχείρησης του) χωρίς καμία επιβάρυνση του Σωματείου, το οποίο ουδέποτε τον ευχαρίστησε δημοσίως ως όφειλε.

Η δωρεά πραγματοποιήθηκε μετά από προτροπή του κ. Ιωάννη Χριστοδουλόπουλου, στον κ. Παϊτέρη. Ο ίδιος μάλιστα ο κ. Ιωάννης Χριστοδουλόπουλος από το πρωί έως το απόγευμα καθημερινά επί σειρά εβδομάδων που διήρκησε η ανακαίνιση, επέβλεπε και προσέφερε προσωπική εθελοντική εργασία.

Αναφερόμαστε εκτενώς στην ανακαίνιση του υπογείου, διότι πολλά έχουν διατυπωθεί για την όλη διαδικασία. Ας σημειωθεί ότι εάν δεν είχαν προκύψει διάφορα γεγονότα και εάν κάποιοι δεν συμπεριφέρονταν με αγνωμοσύνη στην προσφορά του κ. Παϊτέρη εκείνος θα ανακαίνιζε και τους υπόλοιπους χώρους του Σωματείου.

Παράλληλα τα μέλη ασχοληθήκαμε με την κάλυψη πρακτικών θεμάτων ρουτίνας, όπως εφορία, χαράτσια, καθαριότητα και λογαριασμοί. Διοργανώσαμε εκδηλώσεις ποιότητας, όπως ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, επισκέψεις σε Ιερές Μονές, διαλέξεις, παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, παρουσιάσεις βιβλίων επώνυμων Χολαργιωτών, εκδηλώσεις στο χώρο του Σωματείου μας κ.α. Προπάντων φροντίσαμε να βοηθήσουμε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας,  που πλήττονται από την οικονομική κρίση με προσφορά σε χρήματα, επισκέψεις, ρουχισμό και τρόφιμα.

Πιστεύουμε ότι παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες ανταποκριθήκαμε επάξια. Δυστυχώς, η αιφνίδια και αδικαιολόγητη παραίτηση ενός μέλους του Δ.Σ., επέφερε βίαιη διακοπή αυτής της δράσης και αιφνίδια προκήρυξη εκλογών. Έτσι ο κύκλος παρέμεινε ανοικτός.

Θα παραμείνουμε όμως ως αναπληρωματικά μέλη του Σωματείου στο πλευρό της σημερινής διοίκησης στηρίζοντας τις καλές πρωτοβουλίες και παρεμβαίνοντας διορθωτικά, με καλή προαίρεση, όποτε χρειαστεί, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή πορεία του Σωματείου και να εκπληρώνονται οι σκοποί, όπως τους έθεσαν η Πασιθέα Ζουρούδη και ο Νικόλαος Σαλίγκαρος

Μέλη του απερχόμενου και μη επανεκλεγμένου Δ.Σ. είχαμε την μέγιστη τιμή να γνωρίσουμε και να έχουμε γαλουχηθεί εκ του σύνεγγυς από τους αείμνηστους ιδρυτές. Για το λόγο αυτό δεν θα επιτρέψουμε αυτό που τόσα χρόνια απεφεύχθη, να γίνει για κάποιους, το Σωματείο προπύργιο πολιτικών φιλοδοξιών.

Εργαστήκαμε ταπεινά και αθόρυβα, χωρίς τυμπανοκρουσίες και προσωπική προβολή.

Δεχθήκαμε προσβολές, απαξίωση, λασπολογία προς το πρόσωπο μας.

 Όπως πολύ καλά γνωρίζετε όσες μας ετίμησαν με την ψήφο σας, ακόμη και κατά την προεκλογική περίοδο, διατηρήσαμε όπως πάντα χαμηλούς τόνους, με αξιοπρέπεια και ήθος, χωρίς να παραβιάσουμε ηθικούς φραγμούς για την εκλογή μας. Δεν μας αγγίζουν όμως όλα αυτά. Ό,τι πράξαμε το κάναμε για την συνέχιση του έργου των ιδρυτών της «Μάνας της Δωδεκανήσου».

Ευχαριστούμε όλες εσάς που μας γνωρίσατε από κοντά και επιβραβεύσατε την ταπεινή προσφορά μας.

Ευχόμαστε, η όμορφη σχέση αλληλεγγύης που μας συνέδεσε καθώς και η κοινή επιδίωξη των ανθρωπιστικών ιδανικών να μας φέρουν πάλι κοντά.

Σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα με υγεία και οικογενειακή ευτυχία.



                                                                                                                                Γατοπούλου Ελένη

Δημητριάδου Μαρία

Μαμουνά Ελένη

Χριστοδουλοπούλου Βούλα






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου