Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

"ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΥΧΕΣ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥΣ"

 ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

 2. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΦΑΣΟΥΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

 3. Πρόεδρο και μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου-Χολαργού

 4.  ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ



 ΘΕΜΑ:Απομάκρυνση επιγραφών από καταστήματα, επιχειρήσεις, ιδιώτες οργανισμούς.


            Κυρίες/οι


   Αναφερόμενοι στις εκατοντάδες επιστολές σχετικές με το παραπάνω θέμα που έστειλε αντί ευχών για το Άγιο Πάσχα ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, έχουμε να παρατηρήσουμε:

1. Το νομικό πλαίσιο που διέπει την τοποθέτηση ή ανάρτηση διαφημιστικών ή ενημερωτικών πινακίδων και την νομιμότητα ή μη αυτών δεν περιορίζεται μόνο στους νόμους 2946/2001, 2696/1999, 3542/2007 και την Κ.Υ.Α 38110/2002, αλλά περιλαμβάνει και την Κ.Υ.Α 52138/2003 (άρθρο 4 παρ. 1) στην οποία καθορίζονται οι προϋποθέσεις και οι διαστάσεις τοποθέτησης διαφημιστικών πινακίδων μη φωτιζόμενων καθώς και άλλοι σχετικοί παράγοντες.

2.  Ο χρόνος που επιλέξατε για να εφαρμόσετε την σχετική νομοθεσία είναι ακατάλληλος και το χρονικό περιθώριο που καθορίσατε για την εφαρμογή της ελάχιστο. Δεδομένης της περιόδου που διανύουμε, που αφορά τις δύο εορταστικές εβδομάδες (από Μ. Δευτέρα έως Κυριακή του Θωμά), θεωρούμε ότι όχι μόνο είναι αδύνατη η εκτέλεση των εντολών σας αλλά θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη οικονομική ζημιά για τους παρακάτω λόγους:

   α) Τουλάχιστον όσον αφορά τα μέλη του Συλλόγου μας (ιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι), μεγάλος αριθμός εξ αυτών είτε βρίσκεται σε εκπαιδευτικά σεμινάρια εντός   ή εκτός Ελλάδος είτε έχει αναχωρήσει για τις Πασχαλινές διακοπές (έχουμε δεχτεί δεκάδες τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας).

  β) Οι επαγγελματίες του Δήμου μας δίνουν αγώνα επιβίωσης ελπίζοντας ειδικά αυτές τις   εορταστικές ημέρες να βελτιώσουν τα οικονομικά τους για να μπορέσουν να εκπληρώσουν τις δυσβάσταχτες υποχρεώσεις τους.

   γ) Το πολύ μικρό χρονικό περιθώριο που καθορίζεται μάλιστα μέσα στην τρέχουσα χρονική πασχαλινή περίοδο μας καθιστά ενδεχομένως έρμαια εκβιασμών από τα σχετικά   συνεργεία αφαίρεσης των πινακίδων.

3. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι Δήμοι δεν έχουν προχωρήσει στην αφαίρεση πινακίδων συναισθανόμενοι ότι:

α)  Το κόστος απομάκρυνσης ή μετακίνησης των πινακίδων σε αυτήν την δύσκολη λόγω της οικονομικής κρίσης περίοδο θα είναι δυσβάστακτο και θα εξοντώσει πολλούς επαγγελματίες.

β) Ο νόμος πέρα από την αισθητική των δημόσιων χώρων αποσκοπεί κυρίως στην ασφάλεια των οδηγών. Μια πινακίδα – επιγραφή σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας αποσπά την προσοχή των οδηγών και είναι επικίνδυνη. Αντίθετα μια πινακίδα - επιγραφή μέσα σε ένα στενό δρόμο χαμηλής ταχύτητας, μέσα στην αγορά πιθανότατα διευκολύνει και προσανατολίζει τον οδηγό συμβάλλοντας στην ασφάλειά της οδήγησής του.

      Μετά τα παραπάνω παρακαλούμε την αναστολή της εκτέλεσης αφαιρέσεως των πινακίδων προκειμένου:

1. Να μελετηθεί διεξοδικά όλο το νομικό πλαίσιο, που διέπει το καθεστώς των διαφημιστικών πινακίδων τόσο από την Νομική Υπηρεσία του Δήμου όσο και από τους νομικούς του Συλλόγου μας και των υπολοίπων επαγγελματικών ομάδων (κοινή συνάντηση όλων των ενδιαφερόμενων μερών).

2. Στην περίπτωση που η αφαίρεση κάποιων πινακίδων αποδειχθεί αναπόφευκτη να δοθεί στον υπόχρεο η χρονική άνεση αναζήτησης συνεργείων αφαίρεσης των πινακίδων με καλύτερους οικονομικούς όρους. Παρακαλούμε επίσης να εξεταστεί η δυνατότητα αφαίρεσης όσων πινακίδων κριθεί τελικά σκόπιμο είτε από συνεργείο του δήμου, είτε από ιδιωτικό συνεργείο στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με την παρέμβαση - μεσολάβηση του δήμου, που θα περιλαμβάνει το σύνολο ή μεγάλο μέρος των υπό αφαίρεση πινακίδων με στόχο την εύρεση οικονομικότερης λύσης, μιας και το κόστος για την αφαίρεση των πινακίδων μεμονωμένα από κάθε υπόχρεο είναι δυσβάστακτο.

            Περιμένουμε την απάντηση σας το συντομότερο.

  Με Εκτίμηση


Για το Δ.Σ. του Συλλόγου


Γιάννης Κεχρής

Πρόεδρος


Παναγιώτα Παρασκευά

Γεν. Γραμματέας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου