Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΑΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΣΤΑΪΚΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΗΝΥΣΕΙ!

Μας ενημερώσανε ότι ο Μπάμπης Στάϊκος έχει συντάξει και καταθέτει μήνυση και αγωγή σε βάρος μας. Μοναδική προϋπόθεση να μην την καταθέσει -όπως μας είπαν- είναι να ανακαλέσουμε με νέο δημοσίευμα ό,τι έχουμε γράψει αναφορικά με την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται. 
Να ανακαλέσουμε τι δηλαδή; Εμείς τα γράψαμε; Εμείς δεν κάναμε τίποτε άλλο από το να αναπαράγουμε δημοσιεύματα (εφημερίδα "ΑΞΙΑ" ,blogs) και εκπομπές τηλεοπτικές που μεταδόθηκαν στο πανελλήνιο. Τι δημοσιεύσαμε; 
Ιδού: "του Μπάμπη Στάϊκου, του εμπλεκόμενου σε υπόθεση για κακούργημα", "του φερόμενου για κακούργημα κατηγορούμενου Στάϊκου", "εμπλέκεται ως κατηγορούμενος ο Μπάμπης Στάϊκος",
"Κατηγορείται ότι έλαβε το ποσό των 38 περίπου εκατομμυρίων ευρώ μέσα από off-shore εταιρείες για καταπάτηση 400 περίπου στρεμμάτων"


Όλα τα παραπάνω δεν είναι δικά μας, αλλά αποτέλεσμα δημοσιογραφικών αποκαλύψεων που έκαναν άλλες εφημερίδες και τηλεοπτικές εκπομπές. 
Αυτό μάλιστα που γράφαμε, προκαλώντας γνωστό κουκουλοφορικό blog της περιοχής, ήταν:  
"Επί τόσους μήνες υπάρχουν αυτά στο διαδίκτυο. Γιατί δεν τους κάνατε αυτόφωρη μήνυση να πάνε στη φυλακή και να δικαστούν αμέσως όσοι κατηγορούν άδικα τον κ. Στάικο;"
Μάλιστα, δείχναμε και συγκεκριμένα sites που ακόμη έχουν τις παρακάτω αναρτήσει για τον κ. Στάϊκο!
http://directnews.gr/greece/18515-apokalupsh-o-viktoras-resths-ladose-me-38-ekat-euro-ton-anhpsio-tou-souflia.html
http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/10/38.html
http://attikanea.blogspot.gr/2012/10/blog-post_2162.html
http://egersis2.blogspot.gr/2012/10/38.html

Γιατί λοιπόν να μηνύσει και να εναγάγει εμάς ο κ. Στάϊκος; 
Έχει προσωπικό πρόβλημα με τον "Παρατηρητή" και τον "Βραχιολίδη" τον οποίο έχει καθυβρίσει μέσα από το facebook; ". Προφανώς, έχει. 
Αυτές τις χυδαίες ύβρεις, τις απευθύνει ο κ. Στάϊκος προς τον Βραχιολίδη: "Ο κατακίτρινος οπτικός του Χολαργού προσπαθεί να βγάλει πέντε δεκάρες επικαλούμενος την ελευθερία του λόγου . Όταν δεν του κάθονται χρησιμοποιεί αυτή την ελευθερία για να συκοφαντεί ανθρώπους να αμαυρώνει ονόματα να θίγει υπολήψεις

Λέει δηλ. ορθά-κοφτά ότι "ο Βραχιολίδης είναι εκβιαστής" και "συκοφάντης! 
Ποιος να ανακαλέσει λοιπόν; 

Ρωτάμε:τελικά ποιος είναι ο ρόλος του δημοσιογράφου; Να κάνει...γαργάρα μια είδηση; 
Εμείς είδηση αντιγράψαμε. Δηλαδή, η υπόθεση της "μαφίας των ακινήτων" δεν υφίσταται; Το όνομα του Στάϊκου δεν εμπλέκεται σε αυτή; Δεν είναι κακουργηματικού τύπου η υπόθεση; Δεν έχει ασχοληθεί κανείς εισαγγελέας με αυτή; Ο κ. Στάϊκος που λέγεται ότι εμφανιζόταν ως ανηψιός του Σουφλιά δεν απασχολεί κανένα εισαγγελέα; Όλα φαντασίες είναι
Ο ίδιος ο κ. Στάϊκος δεν παραδέχεται ότι περιμένει κλήση από ανακριτή; 


Δεν είπε κανείς ότι ο κ. Στάϊκος κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Εμείς είπαμε ότι ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΣΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ!
Τον καταδικάσαμε σε κάτι; Η είδηση όμως ισχύει.
Εάν δεν ισχύει τίποτε απ'όλα αυτά ως είδηση, εάν δηλ. η Δικαιοσύνη δεν έχει επιληφθεί αυτής της υπόθεσης, ο κ, Στάϊκος να στείλει διάψευση,την οποία θα δημοσιεύσουμε. Και δεσμευόμεθα ότι επί 2 ώρες δεν θα κάνουμε καμία άλλη ανάρτηση, για να την βλέπει όλος ο κόσμος. 

Η λογική όμως που μας υπαγορεύεται να ακολουθήσουμε, είναι σαν να λέει το εξής: Με την υπόθεση Χριστοφοράκου-Siemens δεν πρέπει να  ασχολείται κανείς δημοσιογράφος, να μην κάνει καμία έρευνα, να μην γράφεται καμία λέξη για τον Χριστοφοράκο, διότι δεν του έχει απαγγελθεί καμία συγκεκριμένη κατηγορία, δεν τον έχουν στείλει σε κανένα εδώλιο, άρα δικαιούται ο Χριστοφοράκος να κάνει και μηνύσεις και αγωγές σε όποιον αναφέρεται στο όνομά του!!!
Ουδόλως ταυτίζουμε τις περιπτώσεις Χριστοφοράκου-Στάϊκου, μόνο το πνεύμα της ...λογικής που λέει "μην τολμήσεις και γράψεις λέξη, γιατί δεν έχει σταλεί στο εδώλιο ο φερόμενος ως κατηγορούμενος".  
Αυτή η λογική αποτελεί "κίτρινη" δημοσιογραφία ή δημοσιογραφία-λαπά!   
Επαναλαμβάνουμε, εάν ο κ. Στάϊκος διαψεύδει ότι το όνομά του εμπλέκεται σε οποιαδήποτε υπόθεση, εάν δεν έχει ασχοληθεί κανείς εισαγγελέας με την γνωστή υπόθεση των ακινήτων στον Υμηττό όπου εμπλέκεται το όνομά του, να κάνει διάψευση και θα την δημοσιεύσουμε!
  
Να ανακαλέσει όμως ο ίδιος όσα υβριστικά έχει δημοσιεύσει στο facebook για τον Βραχιολίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου