Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

"ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΕΡΙΟ ΣΑΡΙΝ" ΦΟΒΕΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ!



Σοκ και ανατροπή δεδομένων προκαλούν τα όσα υποστηρίζουν κλιμάκια του ΟΗΕ που διερευνούν την κατάσταση στη Συρία. Σύμφωνα μ΄ όσα λένε και μεταδίδει το Reuters οι αντάρτες είναι αυτοί που χρησιμοποιούν το αέριο σαρίν!

Αντιθέτως αναφέρουν ότι δεν έχουν καμία απόδειξη ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις
έχουν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα, που απαγορεύονται από το διεθνές δίκαιο, δήλωσε το μέλος της Επιτροπής Carla Del Ponte.
Η Ντελ Πόντε, πρώην ελβετή Γενική Εισαγγελέας η οποία υπηρέτησε ως εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία, δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πότε ή που το σαρίν μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί.


Απεμπλουτισμένο ουράνιο από το Ισραήλ;
Βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου (DU) ενδεχομένως να χρησιμοποίησε το Ισραήλ στην επίθεση στην Συρία εκτιμάται  ανώτερος αξιωματούχος  της Συρίας ο οποίος ήταν  κοντά στον τόπο που χτυπήθηκε στα προάστια της Δαμασκού, την Κυριακή το πρωί.
"Όταν συνέβη η έκρηξη αισθάνθηκα σαν σε σεισμό», είπε η πηγή,όπως μεταδίδει η ''Φωνή της Ρωσίας''."Στη συνέχεια ένα γιγαντιαίο χρυσό μανιτάρι  φωτιάς εμφανίστηκε. Αυτό μας λέει ότι το Ισραήλ χρησιμοποίησε βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου "πρόσθεσε περιγράφοντας την χρησιμοποίηση   "ενός νέου είδους  όπλου" από την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία .

Η τοξικότητα 
Το απεμπλουτισμένο ουράνιο είναι υποπροϊόν της διαδικασίας εμπλουτισμού του ουρανίου που δημιουργεί πυρηνικά όπλα και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τις ΗΠΑ στον πόλεμο στον Κόλπο του 1991. Σε αντίθεση με τα ραδιενεργά υλικά που χρησιμοποιούνται σε πυρηνικά όπλα, το απεμπλουτισμένο ουράνιο δεν αποτιμάται  για την εκρηκτικότητα του αλλά και για την αντοχή/σκληρότητά του - είναι 2,5 φορές πιο πυκνό από χάλυβα - που του επιτρέπει να διεισδύει σε βαριάς προστασίας εγκαταστάσεις.
Χώρες που χρησιμοποιούν όπλα απεμπλουτισμένου ουρανίου επιμένουν ότι το υλικό είναι τοξικό αλλά δεν είναι επικίνδυνα ραδιενεργό, εφ 'όσον παραμένει έξω από το σώμα.Ωστόσο υπάρχουν μελέτες για την μεγάλη τοξικότητα του όταν διεισδύσει ,με την καύση του σε μεγάλες θερμοκρασίες , στον οργανισμό. Τα παραδείγματα που αναφέρονται είναι πολλά.


"Αμελητέες οι στρατιωτικές απώλειες"

Η ίδια πηγή ισχυρίζεται επίσης για την επίθεση ότι  εξυπηρετεί περισσότερο  μια πολιτική από ό,τι έναν στρατιωτικό σκοπό και δίνει μια άλλη εκδοχή για τις απώλειες σε σχέση με προηγούμενες. αναφορές.
"Αρκετά πολιτικά εργοστάσια και κτίρια καταστράφηκαν. Ο στόχος ήταν απλά μια συνηθισμένη αποθήκη όπλων. Ο βομβαρδισμός είναι ένα τελεσίγραφο για μας - δεν είχε κανένα στρατηγικό κίνητρο ».
Δυτικές πηγές έχουν   δηλώσει  στα ΜΜΕ ότι οι  στόχος ήταν  όπλα που μεταφέρονταν στο λιβανικό κίνημα Χεζμπολάχ, το οποίο  διάκειται ευμενώς  στην κυβέρνηση του Σύρου Προέδρου κ. Μπασάρ Άσαντ-κάτι που η πηγή που μίλησε το αρνείται.«Δεν υπήρχε πολύτιμος εξοπλισμός στο χώρο. Οι στρατιωτικές απώλειες από αυτή την επίθεση είναι αμελητέες ", είπε.
Το τι ακριβώς χτυπήθηκε και τι απώλειες - ανθρώπινες και υλικές - υπήρξαν, ίσως αργήσουμε να το μάθουμε ακριβώς!


επιμέλεια Λιγουριώτης (onalert)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου