Τρίτη 7 Μαΐου 2013

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: "Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΖΑΜΙ"!!!


Σύμφωνα με την εφημερίδα Vatan, κατά τη διάρκεια της συνόδου στελεχών του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης o Tούρκος πρωθυπουργός ρωτήθηκε για το πότε θα λειτουργήσει και αν θα λειτουργήσει ποτέ η Αγία Σοφία ως τζαμί.
Ο Ερντογάν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, δηλώνοντας:  «Το Σουλταναχμέτ (δηλ μπλέ τζαμί) είναι άδειο τις ώρες των προσευχών. Όταν θα γεμίσει τότε μπορούμε να συζητήσουμε και το θέμα για το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας για προσευχή»!
Ως γνωστόν η Αγία Σοφία σήμερα λειτουργεί ως μουσείο. Οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγες ημέρες μετά τα δημοσιεύματα που σύμφωνα με απόφαση του Αμερικάνικου Κογκρέσου απαγορεύεται στους Τούρκους να μετατρέπουν σε τζαμιά, ξενοδοχεία, μουσεία ή εκθεσιακούς χώρους ή ακόμη και σε στάβλους, τους χριστιανικούς ναούς! Ουσιαστικά το Κογκρέσο υποχρεώνει τους Τούρκους να επιστρέψουν την Αγία Σοφία και άλλες εκκλησίες στο Πατριαρχείο στη Πόλη και να γίνουν πάλι Ορθόδοξοι Ναοί.

http://indobserver.blogspot.gr/2013/04/blog-post_5107.html
Τα δημοσιεύματα βέβαια προέρχονταν από πάμπολλες ιστοσελίδες που ανακίνησαν το θέμα μετά την ραγιαδίστικη διαβεβαίωση αματρά προς τον Ερντογάν ότι θα φτιάξει το τέμενος στην Αθήνα.
Έρχεται λοιπόν ο ίδιος ο Ερντογάν και με την απάντησή του αυτή δίνει θετική απάντηση στις θρησκευτικές οργανώσεις της Τουρκίας που τον προηγούμενο μήνα είχαν ξεκινήσει εκστρατεία συγκέντρωσης υπογραφών για τη λειτουργία του βυζαντινού αυτού ναού ως τζαμί.
Μην απορούμε εάν σε λίγο καιρό βλέπουμε το τέμενος να γίνεται στην Αθήνα και την ίδια ώρα η Αγία Σογφία να μετατρέπεται σε τζαμί!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου