Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΝΕΚΡΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ (ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ) ΑΝΤΡΙΟΥ ΣΙΜΠΣΟΝ


simpson-thumb-medium

ΚΑΤΑΠΛΑΚΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ
Νεκρός ανασύρθηκε ο Βρετανός δις Ολυμπιονίκης Άντριου «Μπαρτ» Σίμπσον, όταν το σκάφος του ανατράπηκε στον Κόλπο του Σαν Φρανσίσκο ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνιας, ενώ προπονούταν για τον αμερικανικό Αγώνα Κυπέλλου, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η αγωνιστική του ομάδα.
Ο 36χρονος Σίμπσον, ο οποίος κέρδισε ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο, έπλεε στο Άρτεμις, τη σουηδική συμμετοχή στον Αγώνα, όταν το καταμαράν ανατράπηκε σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της ομάδας.
"Σύσσωμη η ομάδα είναι συντετριμμένη από τον τραγικό και αιφνίδιο θάνατο του Σίμπσον", δήλωσε ο επικεφαλής διοργάνωσης των αγώνων, Πολ Καγιάρντ. "Θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη γυναίκα και την οικογένεια του Άντριου", δήλωσε με αφορμή την απώλεια του αθλητή.
Ο Σίμπσον κατέληξε παγιδευμένος κάτω από το σκάφος και έπρεπε να ανασυρθεί από διασώστες που προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στη ζωή, όπως δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος Τύπου για το αμερικανικό πρωτάθλημα Τιμ Τζέφρι.
Το σκάφος "έπαθε μεγάλη ζημιά" αλλά η ομάδα έχει και δεύτερο το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο να πλεύσει τον Ιούνιο, πρόσθεσε ο ίδιος.
Θεωρείται ότι είναι το πρώτο θανατηφόρο περιστατικό που σχετίζεται με το αμερικανικό πρωτάθλημα από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90, όταν ένα μέλος της ισπανικής ομάδας πέθανε σε ατύχημα που έγινε κατά τη διάρκεια προπόνησης ανοικτά της ακτής της Μαγιόρκας στη Μεσόγειο, σύμφωνα με τον Τιμ Τζέφρι.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου