Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

ΡΕΠΟΥΣΗ ΣΤΟ MEGA: "ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΆ"! ΤΗΣ ΤΑ'ΧΩΣΕ ΚΑΛΑ Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ

repousi
Η κ. Ρεπούση και ο ύπουλος ρόλος της για μια ακόμη φορή αναδείχθηκαν (πριν από λίγο) στο πρωινό του MEGA φιλοξενούμενη των δημοσιογράφων Χασαπόπουλου και Αναγνωστάκη.
Η κ. Ρεπούση είπε ότι "πρέπει να μαθαίνουμε την ιστορία αλλά όχι δογματικά, πρέπει κυρίως να μαθαίνουμε να σκεφτόμαστε και να βλέπουμε τα γεγονότα ψύχραιμα". Η κ. Ρεπούση επισήμανε ότι όσοι της άσκησαν και της ασκούν επίθεση, το κάνουν επειδή απομόνωσαν τη λέξη "συνωστίζονταν" από το βιβλίο της Ιστορίας, διαστρεβλώνοντας ουσιαστικά όλο το νόημα. "Ακόμη και οι φωτογραφίες που υπήρχαν στο βιβλίο αποτύπωναν σκηνές της καταστροφής", είπε η κ. Ρεπούση.
Όταν προσπάθησε  η ιστορικός να εξηγήσει πώς και γιατί γράφτηκε η λέξη "συνωστίζονταν", είπε ότι έπρεπε να καταγράψει "τη φυγή και το διωγμό των Ελλήνων".
Τότε την πήρε ...παραμάζωμα ο Μ. Αναγνωστάκης, λέγοντάς της "είναι δυνατόν από τα χείλη μιας ιστορικού να λέγεται η λέξη; "φυγή"; Φυγή ήταν αυτό;", αναρωτήθηκε με νόημα αλλά και δηκτικό τρόπο ο δημοσιογράφος, για να απαντήσει αμήχανα η κ. Ρεπούση "είπα και διωγμό". Ο δημοσιογράφος συνέχισε: "Ναι, αλλά προτάξατε τη φυγή"!
Αυτή είναι η κ. Ρεπούση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου