Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013

Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΚΙΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

kouvel-dimar
ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ 80 ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ ΚΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΦΟΡΟ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;
του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Ως ο μακρύς βραχίονας του Ισραήλ στη χώρα μας ενεργεί ο Φώτης Κουβέλης ο οποίος με αμετακίνητο πείσμα, σπάζοντας ακόμη και το αραγές μέτωπο της τρικομματικής κυβέρνησης, φέρνει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή. Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, το οποίο επιδιώκει –πάση θυσία- να περάσει και να ψηφιστεί το νομοσχέδιο από την εθνική αντιπροσωπεία, φαίνεται πως πετυχαίνει το σκοπό του με τον θεωρούμενο δικό του άνθρωπο, τον Φώτη Κουβέλη.
Για τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ υπήρχαν από καιρού καταγγελίες ότι έχει στην κατοχή του 80 ακίνητα τα οποία έχει εγγράψει στο ΚΙΣ και για τα οποία δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ φόρο! Η «Ελεύθερη ΄Ωρα» έχει υποβάλει αρκετές φορές το ερώτημα: Έχει ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εγγράψει 80 ακίνητα στο ΚΙΣ και εξ αυτού δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ φόρο στο ελληνικό Δημόσιο;
Ο κ. Κουβέλης που συμμετέχει στην κυβέρνηση Σαμαρά και ψηφίζει δυσβάσταχτους νόμους σε βάρος του ελληνικού λαού, δεν έχει απαντήσει στο φλέγον ερώτημα που τον φέρει να απολαμβάνει φορολογικής ασυλίας ελέω ΚΙΣ. Η σιωπή όμως του κ. Κουβέλη φαίνεται ότι επιβεβαιώνει τις καταγγελίες, δίνοντας τροφή σε επιχειρήματα που τον θέλουν να στηρίζει κάθε πρωτοβουλία ή ανακοίνωση του ΚΙΣ.
Σήμερα λοιπόν, προωθεί στη Βουλή αυτό που ζητά μετ' επιτάσεως το Ισραήλ. Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που ως απώτερο σκοπό του έχει την εκδίωξη της Χρυσής Αυγή από το Κοινοβούλιο. Το ΚΙΣ έχει ζητήσει με επιτακτικό τρόπο και ανοιχτά από τον Α. Σαμαρά να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή!
Ενώ, στις 17 Μαΐου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητεί από την "κυβέρνηση και τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις να υπερβούν τις μεταξύ τους διαφορές και να θωρακίσουν νομοθετικά τη δημοκρατία στη χώρα μας...", περνώντας το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο από την Βουλή. Ο Πρωθυπουργός δεν φάνηκε να πείθεται από το νομοσχέδιο, κυρίως λόγω εσωτερικών αντιδράσεων μέσα στο κόμμα της ΝΔ. Κι έρχεται ο κ. Κουβέλης με πείσμονα διάθεση, συνεπικουρούμενος από τον κ. Βενιζέλο να προκαλέσει ρήγμα στην κυβέρνηση για να φέρει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στην εθνική αντιπροσωπεία. Αντί να κοιτάξει τα του οίκου και συγκεκριμένα την κ. Ρεπούση και τα όσα ρατσιστικά και προσβλητικά εκτοξεύει για τη γενοκτονία των Ποντίων, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ βλέπει αλλού τον ρατσισμό! Δεν τον πείραξαν διόλου τα όσα ανιστόρητα και υβριστικά για το γένος των Ποντίων και τους Μικρασιάτες, λέει η κ. Ρεπούση!
Προφανώς τον ενόχλησε ο αντισημιτισμός απ' όπου εκδηλώνεται και γι' αυτό έσπευσε να συνταχθεί με όσα ζητεί το ΚΙΣ με την ανακοίνωσή του: «Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος επισημαίνει ότι την εβδομάδα που πέρασε, υμνητές του Ναζισμού και ορκισμένοι αντισημίτες επιχειρούν να διαμορφώσουν κλίμα Αντισημιτισμού και να στρέψουν την ελληνική κοινή γνώμη εναντίον των Εβραίων, εκτοξεύοντας εναντίον τους ασύστολες κατηγορίες, βασιζόμενοι σε ναζιστικού χαρακτήρα στερεότυπα», επισημαίνει στην πρώτη παράγραφο της ανακοίνωσής του, και συνεχίζει: «Όταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος υμνεί μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, στο ίδιο το προπύργιο της Δημοκρατίας, τον Ναζισμό και όταν αρχηγός κόμματος εκτοξεύει εναντίον των Εβραίων ανυπόστατες και ψευδείς κατηγορίες, τότε ο ακραίος Αντισημιτισμός απλώνει ανενόχλητα τα πλοκάμια του υποθάλποντας τα ίδια τα θεμέλια της Δημοκρατίας».
Το γεγονός ότι ο Σαμαράς δεν συναίνεσε στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο μπορεί να είναι και ένας πολιτικός ελιγμός. Κι αυτό, διότι το ΚΙΣ υπενθύμισε στον Πρωθυπουργό ότι εάν δεν περάσει από τη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ενδεχομένως να πάει στο βρόντο η προσπάθειά του να προετοιμάσει το έδαφος για το κοινό ελληνοϊσραηλινό υπουργικό συμβούλιο! Άρα, ο κ. Σαμαράς, θέλοντας να τα έχει καλά με το ΚΙΣ και το Ισραήλ πιθανώς να αφήσει τους βουλευτές του να ψηφίσουν κατά συνείδηση και ανεπηρέαστη από κομματικές εντολές. Κάτι που σημαίνει ότι ο κ. Σαμαράς, θα αφήσει τους βουλευτές να περάσουν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, αφού πρώτα ο ίδιος θα έχει νίψει τα χείρας του ως Πόντιος Πιλάτος.
Ο κ. Βενιζέλος για δικούς του λόγους, καθαρά ψηφοθηρικούς και όχι σχετιζόμενους με το ΚΙΣ συντάσσεται με τον κ. Κουβέλη στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Θέλει να προκαλέσει ρήγμα στη ΝΔ και όπου αλλού, για να επωφεληθεί τις όποιες ψήφους στις μελλοντικές εκλογές.
"Ελεύθερη Ώρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου