Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ!

 ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ!
ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ! ΔΕΝ ΘΑ ΣΙΩΠΗΣΟΥΜΕ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΔΡΑΝΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ...ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΚΩΦΕΥΟΥΝ!
Πού είναι οι φιλόζωοι και οι φιλοζωικές οργανώσεις τους; Επιτελούν έργο ή μάς κοροϊδεύουν; Ξέρουν μόνο να υβρίζουν τον "Ανεξάρτητο Παρατηρητή" που λέει τα αυτονόητα;
Το διαδίκτυο βρίθει από δημοσιεύματα επιθέσεων αδέσποτων σκύλων. Στο Βόλο, είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο οι επιθέσεις αδέσποτων σκύλων οι οποίοι μάλιστα συγκεντρώνονται και σε αγέλες για να επιτεθούν σε ποδηλάτες. Το δημοσίευμα από το magnesianews είναι χαρακτηριστικό πριν από μερικούς μήνες: "Νέα κρούσματα δαγκωμάτων ανθρώπων από σκύλους είχαμε χθες το βράδυ και τις προηγούμενες ημέρες στο κέντρο του Βόλου, σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, που ζητούν από τον Δήμο να τα περισυλλέξει και να τα μεταφέρει στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων στα Μελισσάτικα. 
Σύμφωνα με έγγραφη καταγγελία, κάθε Τετάρτη, στην Πλατεία Αγίου Νικολάου συγκεντρώνονται οι φίλοι του ποδηλάτου για τη βδομαδιάτικη ποδηλατοδρομία τους. Τη διαδρομή, κάθε φορά ακολουθούν 5-6 σκυλιά, που, ενώ όταν είναι μόνα τους, είναι ήσυχα, αλλά όταν μαζεύονται παραπάνω λειτουργούν ως αγέλη και κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα όλων. Στις 9 χθες το βράδυ, σύμφωνα με την καταγγελία, λίγο μετά το τέλος της ποδηλατοδρομίας, δύο από την αγέλη σκύλων έριξαν κάτω οδηγό δικύκλου και τον δάγκωσαν στο πόδι, το ένα δύο και το δεύτερο μια φορά, με αποτέλεσμα να του σκίσουν το παντελόνι και να τον τραυματίσουν, γεμίζοντάς τον αίμα"
Πόσες φορές στον Χολαργό και Παπάγου δεν δέχτηκαν επίθεση ποδηλάτες και αναβάτες μηχανών; Πόσοι τραυματίστηκαν; Και πόσοι από αυτούς προνόησαν να καταγγείλουν επωνύμως τον Δήμο που δεν μαζεύει τα αδέσποτα;
Όταν λοιπόν ένας πέφτει θύμα αδέσποτου σκύλου, είτε επειδή τον δάγκωσε είτε επειδή του προκάλεσε ατύχημα (έπεσε από το ποδήλατο ή την μηχανή του) είναι παράλογο να οργιστεί. Και όταν βλέπει ότι Δήμος και φιλοζωικές οργανώσεις αδιαφορούν και εξαιτίας της αδιαφορίας τους η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο, εάν σκεφτεί να ρίξει φόλα στο σκυλί ή στα σκυλιά που τον δάγκωσαν, θα εγκληματίσει αυτός; Ή ηθικός αυτουργός του εγκλήματος θα είναι ο Δήμος και οι φιλοζωικές οργανώσεις; Ρωτάμε!

18 σχόλια:

  1. ΠΡΟΣΕΞΕ, ΜΗ ΡΙΞΟΥΜΕ ΣΕ ΣΕΝΑ ΦΟΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε αι στο διάβολο μαλάκα που θα ζήσουνε τα σκυλιά και θα πεθανουμε εμείς από τα δαγκώματά του.Ηλίθιε που μας κάνεις και τον φιλόζωο!

      Διαγραφή
  2. ΕΙΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ.... ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ??????

    ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ !!!!
    Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο 1Ος ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΝΟΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ.
    ΑΛΛΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ..ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝΙΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΗ.
    ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΑ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν ο δημος δεν κανει τυποτα, εμεις τοτε τι πρεπει να κανουμε;;;;;;;

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Νόμος 4039/2012 άρθρο 9 παράγραφος 1.Την ευθύνη την έχουν απο κοινού Δήμος και φιλοζωϊκοί σύλλογοι για την φροντίδα, προστασία και περισυλλογή των αδέσποτων ζώων.Δίκιο έχει ο παρατηρητής.
      Άρθρο 9
      Περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων ζώων
      συντροφιάς
      «1. Οι Δήμοι υποχρεούνται να
      μεριμνούν για την περισυλλογή και τη διαχείριση των
      αδέσποτων ζώων συντροφιάς, σύμφωνα με το παρόν
      άρθρο. Η αρμοδιότητα αυτή μπορεί να ασκείται και από
      συνδέσμους Δήμων, καθώς και από φιλoζωικές ενώσεις και
      (dasarxeio.com)
      σωματεία, αφού προηγηθεί σχετική έγγραφη συμφωνία με
      τον αρμόδιο Δήμο, ο οποίος έχει τη συνολική εποπτεία των
      αδέσποτων ζώων συντροφιάς εντός των διοικητικών του
      ορίων. Οι κατά τα ως άνω φιλοζωικές ενώσεις και σωματεία
      που εγκρίνονται από τον αρμόδιο Δήμο οφείλουν να
      διαθέτουν υποδομή, συνιστάμενη στην ύπαρξη κατάλληλων
      σχετικών εγκαταστάσεων ή οχημάτων μεταφοράς ζώων και
      ανθρώπινο δυναμικό με εμπειρία στο χειρισμό των ζώων.
      Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και
      Τροφίμων καθορίζονται το είδος και ο αριθμός των
      εγκαταστάσεων και των οχημάτων, καθώς και η εμπειρία του
      ανθρώπινου δυναμικού, που πρέπει να διαθέτουν οι
      φιλοζωικές ενώσεις και τα σωματεία, για την άσκηση των
      αρμοδιοτήτων αυτής της παραγράφου.»

      Διαγραφή
  3. Το ανθρωπάκι με τις φόλες

    Αφιερώστε μερικά λεπτά έτσι κι αλλιώς ένα παραμύθι είναι μην φοβάστε πως θα ταυτιστείτε με τον «ήρωα» μου.

    Λοιπόν ο κ. Τάδε ζει σε κάθε πόλη-χωριό έχει μια καλή ζωή φαινομενικά και τυπικά προς τον έξω κόσμο όλα είναι καλά. Έχει την οικογένεια του και την δουλειά του και ένα τεράστιο κενό που προσπερνάει. Έχει προβλήματα όπως όλοι μας και δέχεται πιέσεις αλλά για τους δικούς του λόγους δεν μπορεί να ορθώσει το ανάστημα του σε όλα αυτά, ο τρόπος που λειτουργεί είναι να μεταθέτει την ευθύνη των προβλημάτων του σε άλλους γιατί αυτός είναι παντογνώστης και αλάνθαστος. Δεν μπορεί να δεχτεί ακόμα και μέσα στην ίδια την οικογένεια του πως υπάρχουν κενά (έτσι είναι όλος ο κόσμος είναι η λύση στο μυαλό του) και αυτόματα όλη η εύθηνη φεύγει από πάνω του, μια εύθηνη που αφορά τους δικούς του ανθρώπους , τα παιδιά του που δεν προσπάθησε ποτέ να τα γνωρίσει, να τα κάνει φίλους του, απλά τα παιδιά του είναι αχάριστα και ατίθασα όπως όλα τα άλλα. Την γυναίκα του που δεν την ξέρει πια που δεν μπαίνει στον κόπο να μιλήσουν και φυσικά ούτε εκείνη νοιάζεται πλέον, που τρέμει να αναρωτηθεί που είναι το πρόβλημα. Μια δουλεία που δεν τον ενδιαφέρει , που πάει σκουντώντας που εκεί τον πατάνε και δεν μπορεί να σηκώσει το ανάστημα του, να μιλήσει, να διεκδικήσει αυτό που αξίζει για την ζωή του.
    Μέσα σε αυτή την καθημερινότητα που κυλάει και γιγαντώνεται μιας και μένει άπραγος, το βράδυ δεν μπορεί να κοιμηθεί και ο λόγος γνωρίζεται ποιος είναι; μην ψάχνεται στα παραπάνω…..το πρόβλημα που χάνει τον ύπνο του είναι τα αδέσποτα της γειτονιάς που τολμάν να υπάρχουν και να ζουν γύρω του, που τολμάν και γαυγίζουν και υπάρχουν και μερικοί ηλίθιοι πραγματικά χαζοί που τα συντηρούν αντί να τα αφήσουν να πεθάνουν της πείνας και σπαταλούν τον χρόνο τους και τους ονομάζει τρελούς.
    Την λύση των προβλημάτων του την έχει βρει και την εφαρμόζει συστηματικά αυτός σπαταλάει τον χρόνο και τα χρήματα του αποτελεσματικά αγοράζει φαγητό και φόλα, είναι πολύ έξυπνος σε σχέση με τους άλλους γύρο του, ξέρει πότε να δράσει και να μην τον δουν και σκορπάει τον θάνατο χωρίς ενοχές γιατί κάνει το σωστό βάζει μια τάξη που ποιος την έχει ορίσει ποτέ δεν έχει αναρωτηθεί. Μετά έρχεται η καταξίωση, βλέποντας αθώες ψυχές να σπαρταράν για ώρα αβοήθητες και να βιώνουν ένα φριχτό θάνατο, τους «χαζούς» που προσπαθούν να βοηθήσουν, που κλαίνε για την φρίκη που βλέπουν μπροστά τους που προσπαθούν να κάνουν τα αδύνατα για να σωθεί έστω και μια ψυχή.
    Εκείνη είναι η μόνη στιγμή που νιώθε να ψηλώνει που ορθώνει το ανάστημα του, που μπορεί και φέρνει αντίρρηση και απαιτεί αλλά κάνει ένα λάθος οι αθώες ψυχές δεν είναι ούτε ο εργοδότης που τον πατάει αλλά ούτε και ο γείτονας που πηδάει την γυναίκα του, εκεί όμως δεν έχει φωνή.
    Αυτά τα άτομα θα πρέπει να τα λυπόμαστε δεν ζουν την ζωή με την όμορφη πλευρά της δεν έχουν νιώσει την αγάπη γι’ αυτό αδυνατούν και να την δώσουν και να την καταλάβουν. Δεν έχουν ξαπλώσει ποτέ στο χορτάρι για να χαλαρώσουν το θεωρούν βρωμιά, δεν έχουν πάρει πατέ στην αγκαλιά τους ένα ζώο να νιώσουν την απόλυτη ηρεμία και την άδολη αγάπη, δεν έχουν βοηθήσει κάποιον συνάνθρωπό μας χωρίς απώτερο σκοπό. Είναι τραγικό να ζεις μια τέτοια ζωή άδεια και μίζερη είναι κατάρα πέρα από τους ίδιους και για την κοινωνία μας.

    Αυτά τα λίγα από μια αθεράπευτα φιλόζωη που δεν σταματά να πιστεύει στους ανθρώπους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εγω ενα πραγμα θελω σε ολα αυτα τα ηλεκτρονικα εντυπα να υπαρχει και το ονομα το δημοσιογραφου που υπογραφει το αρθρο...γτ ειναι ευκολο για τον καθε θρασυδηλο να λεει οτι θελει χωρις να ξερει κανενας ποιος ειναι και να μην μπαινει ΠΟΤΕ σε αντιπαραθεση με την αλλη πλευρα...αυτο για μενα δεν ειναι δημοκρατια και ενας λογος που δεν εχουμε δημοκρατια ειναι αυτοι οι τυποι!! εφμανισου κυριε δημοσιαγραφε να κανουνε μια ωραια συζητηση χωρις καν να βρεθουμε αν φοβασαι, απλα εμφανισου!με εκτιμιση μια αναγνωστρια σου που αγαπαει το διαλογο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πες τα ρε παρατηρητή γιατί οι φιλόζωοι μας έχουν φτάσει στα όρια. Θέλουν τα αδέσποτα να τριγυρνάνε και όταν αυτά επιτεθούν ρίχνουν τις ευθύνες στο δήμο. ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΑΜΕΣΑ!! Δεν φταίμε σε τίποτα να δεχόμαστε επίθεση από τα αδέσποτα, το κράτος έχει υποχρέωση να μας προστατέψει !!! ΕΛΕΟΣ

    Εύγε για το άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΕΧΘΡΙΚΑ ΤΕΡΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΛΕΤΕ ΑΥΤΟ...
      ΟΤΑΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ.....ΤΡΟΟΟΜΕΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΧΕΣΤΕ...

      ΜΗΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΖΕΙΤΕ ΣΤΟΝ..ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ ?
      ΔΕΧΕΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΑ ΑΥΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ?

      ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΧΑΙΔΕΨΕΤΕ Ή ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΤΡΟΦΗ 'Η ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΛΙΓΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ ??

      ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΤΟ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΑ ΧΩΡΟΣ ΓΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΟΤΙ ΔΕΧΕΣΤΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ...!!
      ΣΤΗ ΤΕΛΙΚΗ..ΟΤΙ ΔΩΣΕΙΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ..ΑΝ ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΣΟΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΙΣΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ..ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΦΡΟΝΤΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΑΣ..ΕΚΕΙΝΑ ΟΜΩΣ?

      Διαγραφή
    2. Για ποια αγαπη μηλατε;;;;; Οταν το πρωι δεν μπορουν τα παιδια να πανε σχολειο. μαζευεται ολοκληρο αγέρι και καμια αγαπη δεν βοηθαει!!!! οποιος δεν ξερει και δεν το ζει ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ δεν θα καταλαβει. Ουτε εμεις ημαστε τερατα. Αλλα οταν δεν μπορεις να βγεις εξω βόλτα με τα παιδια, τοτε τι κανεις. Για το αρθρο - 20 (ΑΡΙΣΤΑ!)

      Διαγραφή
    3. einai dynaton sophie reskou? mhn eimaste toso kontofthalmoi kai ephreazomaste apo thn agaph mas gia ta zwntana ayta plasmata. einai alhtheia ooti kukoloforoun se ageles kai kanoun epitheseis! dn xreiazetai na sou kanei epithesh enas deinosauros gia na fovhtheis h kai na se traumatisei. na upothesw fovasai ena pontikaki ama to deis e.. h pontikosauros...

      ps. pros theoy ta zwa einai ta mono p den eythynontai!

      Διαγραφή
  6. αυτο εχετε να μας πειτε?εχετε βαλει αρθρα για τα ποοοοοοσα καλα εχουν κανει σκυλια κι εχουν σωσει ανθρωπους?κανενα μα κανενα αδεσποτο δε με πειραξε ποτε!!!!!!!!!!!!!!!γιατι αραγε?ημουν αορατη?και ναι την ευθυνη την εχουν οι δημοι γατι εμεις οιτρελοι φιλοζωο ποσα να περιθαλψουμε και μαλιστα με αδειες τσεπες?αντι να γινετε ενα με μας και να φωναξετε μαζι μας να κινητοποιηθουν οι δημοι για την περιθαλψη και στειρωση ωστε να εξαλειφθει με τον χρονο το προβλημα των αδεσποτων προωθειτε την ευκολη λυση χωρις ιχνος συνειδησης.θανατο με φολα με δολωμα την τροφη που τοσο αναζητουν ψυχουλες πεινασμενες.θα πρεπε να ντρεπεστε για το επιπεδο σας και να ξανασκεφτειτε και τη δικη σας ευθυνη!!!ντροπη.ουτε ιχνος πολιτισμου......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε παρατηρητη σαλτα και γαμησου αδειε τενεκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ένα αδέσποτο υπάρχει γιατί κάποιος ανεύθυνος το παράτησε και έγινε επιθετικό γιατί ισως ο ίδιος η αλλος το κακοποίησε. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΣΤΟ ΖΩΟ ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΑΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΖΩΩΝ .
    Απο εκει και περα οταν ενα αδέσποτο δαγκώσει άνθρωπο ,κανένας νόμος δεν τον προστατεύει και ως δια μαγείας εξαφανίζονται όλοι αυτοι οι κακοθελητές .ΡΩΤΑΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ!
    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΚΥΛΩΝ ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα πράγματα είναι απλά....εάν δεχθείται επίθεση από σκύλο, εσείς ή οικογέννεια σας. ΑΜΥΝΘΗΤΕ με οτι μπορείτε, κι ας σας κάνουν μήνυση. Εάν είναι πιτμπουλ, κινδυνεύει η ζωή σας. Όποιος φιλόζωος σας παραπονεθεί.....απλά διαολοστείλτε τον. Αν τα γουστάρει τόσο, ας τα πάρει σπίτι του

    ΑπάντησηΔιαγραφή