Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΙΔΟΥ Η ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΗΝΥΣΕ!


Η εικονιζόμενη κυρία Μάρθα Πουλτίδου, επικεφαλής της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας είναι η κυρία που μήνυσε τον Μάκη Βραχιολίδη, με συνοπτικές διαδικασίες. Πριν προλάβουν να συμπληρωθούν δύο 24ωρα από την επίμαχη ανάρτησή μας η κ. Πουλτίδου έτρεξε προς την Δικαιοσύνη. Αυτή είναι η βασική φωτογραφία που έχει αναρτήσει στο προσωπικό της προφίλ στο facebook! Τυχαία; Δεν νομίζουμε! Προφανώς, η κυρία Πολυτίδου έχει καταστήσει την Εισαγγελία δεύτερο σπίτι της. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Έσπευσε να καταθέσει αμέσως μήνυση χωρίς να στείλει ούτε μία επιστολή διαμαρτυρίας ή εξώδικο προς την εφημερίδα μας, όπως άλλωστε απαιτούν οι κανόνες δεοντολογίας! Πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις, η κ. Πουλτίδου πήρε την τσάντα της και μας κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου. 
Και μια ο λόγος για ...αλέκτορα, η κ, Πουλτίδου και η Φιλοζωϊκή Ομοσπονδία της έστειλαν διαμαρτυρία στη Δικαιοσύνη και για τον... βασανισμό που υπέστη η κότα στη διαφήμιση 11880. Δείτε την "παράνομη" όπως την χαρακτηρίζει διαφήμιση του 11880. 
Μία ερώτηση μόνο: Γιατί δεν έκανε κατευθείαν μήνυση στην εταιρεία 11880, παρά εκεί υπέβαλε μόνο τα παράπονά της; Μήπως γιατί είναι εταιρεία-γίγας; Σε θεωρούμενα όμως μικρά έντυπα και blogs, η σεβαστή κυρία, χωρίς δεύτερη κουβέντα καταθέτει μήνυση! 

"Π.Φ.Π.Ο. - Επιστολές: Παρέμβαση Π.Φ.Π.Ο. Για Παράνομη Διαφήμιση Μέσω Τηλεοπτικών Σταθμών


Σε επιστολή παρέμβαση προχώρησε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, προς τον Εισαγγελέα Προστασίας Ζώων Αθηνών και κοινοποίηση προς το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο ΜΜΕ, για παράνομη Διαφήμιση με χρήση πτηνού (κότας) μέσω των τηλεοπτικών σταθμών και αίτημα να αποσυρθεί άμεσα και να σταματήσει η προβολή της.

Πιο συγκεκριμένα η Π.Φ.Π.Ο. στην επιστολή της αναφέρει:

"Αθήνα, 24.8.2013

Προς
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΖΩΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΘΝΙΚΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΜΜΕ
Κοιν.
ΕΘΝΙΚΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΜΜΕ

Θέμα:Παράνομη διαφήμιση μέσω τηλεοπτικών σταθμών
http://www.youtube.com/watch?v=XvG4bLkoFK0

Κύριοι,

Με έκπληξη παρατηρούμε την προβολή στα τηλεοπτικά μέσα της διαφήμισης του αριθμού πληροφοριών ‘’11880’’, την οποία για τους κατωτέρω λόγους θεωρούμε παράνομη και ζητάμε την άμεση απόσυρσή της.

α. Δια του νόμου 2963/2001, άρθρο 15 απαγορεύεται η μετακίνηση κάθε είδους ζώου στον χώρο των αποσκευών του ΚΤΕΛ, επομένως έχουμε εκτός της παρανομίας και λανθασμένη ενημέρωση του κοινού.

β. Βάσει του νόμου 4039/12, άρθρο 12 αλλά και 16 απαγορεύεται η χρήση ζώων με σκοπό την αποκομιδή κέρδους, ενώ ταυτόχρονα η μεταφορά ζώων στους χώρους αποσκευής των λεωφορείων των ΚΤΕΛ, αποτελεί παθητική τους κακοποίηση και πλειστάκις τα ζώα αυτά δεν επιζούν κατά την διάρκεια του ταξιδιού.

Για τους ανωτέρω λόγους παρακαλούμε τις αρμόδιες αρχές να παρέμβουν άμεσα, ώστε να σταματήσει η εν λόγω διαφήμιση.

Ευχαριστούμε,

Με εκτίμηση,

Για την
Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων"

Περιμένουμε να δούμε τι θα λέει στο σκπετικό της η μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του "Ανεξαρτητου Παρατηρητή" και αναλόγως θα πράξουμε. Ενδεχομένως να καταθέσπυμε άμεσα μήνυση για ψευδή καταμήνυση.

10 σχόλια:

  1. ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ?
    τόσες μέρες που οι φιλόζωοι διαμαρτύρονται και σας τονίζουν το λάθος σας (και τελικά τα σβήσατε με δημοκρατικές διαδικασίες) γιατί δεν τηρήσατε την δεοντολογία? τι διαφορά θα είχε αν έστελνε αυτή η κυρία διαμαρτυρία? θα την γράφατε.
    τώρα πηγαίντε στη δικαιοσύνη, να μάθετε να γράφετε για φόλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ πολυ καλα σας εκανε.κ πολυ καλα κανει κ εχει κανει σπιτι της οπως λες τα δικαστηρια.αλλα κ συ μια χαρα βολτες κανεις...
    http://www.fimes.gr/2012/11/makis-vraxiolidis-sullipsi/ σας εχουν περασει χειροπεδες κ στο παρελθον ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αξιότιμε κ. ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ. Σήμερα θα δεχθείς αυστηρές ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ εξ αφορμής των απόψεών σου δια τα συμπαθή τετράποδα και δίποδα. Πρόκειται περί πραγματικού περιστατικού διαδραματισθέντος στην Κρύα Βρύση Γιαννιτσών. Ενας ηλικιωμένος γέμισε τη μπανιέρα του με νερό για να κάνει ένα μπάνιο. Κατά λαθος άνοιξε μόνον το ζεστό νερό και όταν μπήκε μέσα στη μπανιέρα ζεματίστηκε σαν κοτόπουλο. Αρχισε να ουρλιάζει από τους φρικτούς πόνους. Η γειτονιά αναστατώθηκε. Μιάς μητέρας που θήλαζε το μωρό της, της κόπηκε το γάλα ! Ενα ζευγαράκι που έκανε έρωτα, διέκοψε άρον άρον διότι του εραστή του "έπεσε". Ενός άλλου ηλικιωμένου που πάσχιζε να αφοδεύσει μετά απο απραξία 3 ημερών, του κόπηκε το χ....... στη μέση. Ετρεξε τότε ο σκύλος του ζεματισμένου, έστριψε τη βάνα της κρύας βρύσης, η θερμοηκρασία του νερού έπεσε και ο ζεματισμένος γλύτωσε. Ο σκύλος άρχισε τότε να γαυγίζει χαρμόσυνα και όλα επανήλθαν στους φυσιολογικούς ρυθμούς. Το ζευγαράκι συνέχισε να κάνει έρωτα μανιωδώς, ο μπέμπης είπιε μιά καρδάρα γάλα και ο διακόψας το χέσιμο, έκανε το μεγαλύτερο κουράδι της ζωή του.
    Αυτά τα θαυμάσια & απίστευτα συνέβησαν στην Κρύα Βρύση Γιαννιτσών κι' όποιοι σκυλόφιλοι έχουν συγκλονισθεί, ας βάλουν το κεφάλι τους κάτω από μιά κρύα βρύση, μπας και συνέλθουν.
    Υ.Γ. Η ύπερθεν εικονιζόμενη θελκτική κυρία, μεταφέρει στην ωραιότατη ροζ τσόντα της ένα υπέροχο ροζ μπουλντόγκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά έκανε, ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ! Ευτυχώς που υπάρχουν και δυναμικοί άνθρωποι σαν την κυρία που αφιερώνουν τον χρόνο τους σε ανυπεράσπιστα πλάσματα. Μόνο οι άνθρωποι μπορούνε να μιλήσουμε για αυτά , αυτά δεν μπορούνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ!!!!!! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχει καταστήσει την Εισαγγελία δεύτερο σπίτι της λέει ο τρελάρας, όταν ο ίδιος έχει δεχθεί ένα κάρο μηνύσεις (τυχαίο;), έχει παραστεί σε αμέτρητα δικαστήρια και έχει περάσει και νύχτα στη στενή, με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑ ΤΟ "ΑΡΘΡΟ" ΣΑΣ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ - ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ BLOG - ΝΑ ΣΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ ! ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ? ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΤΕ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΣΤΕ "ΑΝΘΡΩΠΟΙ" ! ΝΤΟΠΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΣΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΙΣΑΙ Ο ΠΙΟ ΓΕΛΟΙΟΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ EVER!!ΕΧΩ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΤΣΑΝΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ!!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΦΟΛΕΣ ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ
    Ας σταματήσει κάπου ο χορός του παραλόγου!
    Το άρθρο της 27.08.13 ξεκάθαρα δικαιολογεί την εξόντωση των ζώων με φόλες. Έχει τη δύναμη να κινητοποιήσει ψυχικά ασθενείς ανθρώπους να προβούν σε ανάλογη ενέργεια για πρώτη ή για μία ακόμη φορά. Η απειλή-πρόσκληση συνοψίζεται ήδη στον τίτλο του –καταφατικός λόγος και ούτε καν σε εισαγωγικά : «Θα ρίξουμε φόλες στους σκύλους αν δεν τους μαζέψετε»!
    Η βία που εμπεριέχει αποδεικνύεται από τις αναμφισβήτητα βίαιες αντιδράσεις αναγνωστών που προκάλεσε.
    Ένας λογικός συντάκτης σε αυτό το σημείο θα είχε κατανοήσει το λάθος μίας τέτοιας ανάρτησης. Ο συγκεκριμένος όμως δεν σταματά εδώ! Ακολουθούν και άλλα δημοσιεύματα γύρω από το θέμα που χειροτερεύουν την κατάσταση. Αντίλογος χωρίς σαφή θέση, από τη μία κι άλλα περιστατικά, από την άλλη έμμεσες προσπάθειες να «το σώσει» , μη πειστικές δηλώσεις φιλοζωίας, εκ των υστέρων ισχυρισμοί ότι το άρθρο απευθυνόταν πρωταρχικά στον Δήμο, νέες πυροδοτήσεις αντιδράσεων.
    Κοινό σημείο του συνόλου των δημοσιευμάτων η προχειρότητα με την οποία αγγίζεται το τόσο ευαίσθητο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στη χώρα μας. Πουθενά ένας εμπεριστατωμένος λόγος που να εκθέτει τον πολύπλευρο χαρακτήρα του ζητήματος και να αποκαθιστά το κακό μήνυμα που δόθηκε με το αρχικό άρθρο. Θα αρκούσε μία εκλογίκευση, ποιος άλλωστε θα περίμενε ένδειξη ευαισθησίας?
    Μάλλον άξιζε η μήνυση που υποβλήθηκε, έτσι για να μας μάθει να έχουμε τουλάχιστον την τσίπα να αναλαμβάνουμε την ευθύνη των όσων σκεφτόμαστε , λέμε και πολύ περισσότερο γράφουμε! Αναφορικά δε με τη φωνή διαμαρτυρίας περί μη προηγούμενης ευκαιρίας, προφανώς δεν ευσταθεί. Ευκαιρία συνιστούσαν τα άρθρα που ακολούθησαν. Η ευκαιρία είναι ακόμη εδώ! Τον λόγο εξακολουθείτε να τον έχετε κύριε συντάκτη! Όπως εξακολουθείτε και κρατάτε αναρτημένο το άρθρο σας!
    Στην περιοχή Παπάγου – Χολαργού δεν υπάρχουν μόνο δημοσιεύματα που προτρέπουν σε φόλες.
    Ευτυχώς υπάρχουν και άνθρωποι που ξέρουν να αγαπούν. Και η αγάπη τους φυσικά περιλαμβάνει τα ζώα, που τα φροντίζουν και εκείνα τους δίνουν χαρά.
    Ευτυχώς υπάρχουν και άνθρωποι που εναντιώνονται στη μορφή βίας που προτείνετε, αφού τα ζώα τους έπεσαν θύματα άλλων ανθρώπων, άνθρωποι που συγκεντρώνουν καταγγελίες για φόλες και επικηρύσσουν τους δολοφόνους που παρακινείτε.
    Για του λόγου το αληθές επισκεφθείτε τη σελίδα facebook «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΦΟΛΕΣ ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ»
    Και για τελευταία φορά σας παρακαλούμε ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΜΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ψυχικά ασθενείς είναι όλα τα ζώα με ρούχα που πιστεύουν ότι άπαντες είναι υποχρεωμένοι να ανέχονται τα ερεθίσματα που ο τρόπος ζωής των πρώτων δημιουργεί. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε τα ζώα σας μέσ το σπίτι μας και δικαιώματα που να είναι πάνω απο τα δικά μας δεν έχουν. Δουλεύω όλη μέρα και όταν γυρνώ στο σπίτι μου θέλω να ηρεμήσω, αν ο σκύλος σου ουρλιάζει θα το γαμήσω και αυτόν και εσένα που τον αφήνεις. Ο τρόπος ζωής μου δεν ακούγεται μεσ το σπίτι σου και αν θέλεις να ζήσεις θα κάνεις και εσύ το ίδιο, γιατί αν εσύ μεγάλωσες σε μπουρδέλο και δεν σου έμαθαν σεβασμό θα σου το μάθω εγώ γεμίζοντας μολύβι το άδειο το κεφάλι σου. Ανθρώπινα σκουπίδια του κερατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή