Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

67 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ UNICEF


 
γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος
τ. Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής
εκτελεστικό μέλος Π.Ε.Δ.Α.
Aγαπητοί συνδημότες / Αγαπητές συνδημότισσες,
 
Σήμερα, γιορτάζουμε τα 67 χρόνια από την ίδρυση της UNICEF (United Nations Childrens Fund) και μαζί με αυτά, το δικαίωμα κάθε παιδιού να ζει αξιοπρεπώς και να αναπτύσσεται αρμονικά. Η UNICEF δημιουργήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στις 11 Δεκεμβρίου του 1946, με στόχο τη βελτίωση της διατροφής και της υγείας των παιδιών και των μητέρων όλου του κόσμου –και, κυρίως, των αναπτυσσόμενων χωρών– που βασανίζονται από την πείνα, καθώς και την παροχή αναπτυξιακών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Η ανώριμη δημοκρατία, οι κακές κρατικές υποδομές, οι ασθενικοί θεσμοί, η περιορισμένη μόρφωση, η έλλειψη παραγωγής πλούτου, η διαδεδομένη φτώχεια, κ.ά. που επικρατούν στις αναπτυσσόμενες χώρες δημιουργούν πολλά προβλήματα υγείας και ανάπτυξης στα παιδιά και οδηγούν στην αναπαραγωγή της ανεργίας και τη διαιώνιση της φτώχειας. Σήμερα που η Ελλάδα δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση και οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών μας υποβαθμίζονται μέρα με τη μέρα, δυστυχώς, η χώρα μας εμφανίζει κάποια από τα συμπτώματα που πλήττουν τις αναπτυσσόμενες χώρες.
Ύψιστο μέλημά μας είναι να καταπολεμήσουμε τα συμπτώματα αυτά και να διασφαλίσουμε το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας. Η σημερινή ημέρα μάς υπενθυμίζει πως με την απαραίτητη μετάγγιση δυνάμεων στους κρατικούς και δημοτικούς φορείς και με μία στοχευμένη και προσεκτικά σχεδιασμένη  δράση μπορούμε να υπερβούμε όλο αυτό το μουδιασμένο κλίμα που επικρατεί στη χώρα μας και να προσφέρουμε στα παιδιά μας έναν διαφορετικό, έναν καλύτερο κόσμο, όπου θα μπορούν να ζουν και να μεγαλώνουν αρμονικά· όπου θα μπορούν να ζουν και να μεγαλώνουν ως «παιδιά»…
Με αφορμή, λοιπόν, την επέτειο ίδρυσης της UNICEF, ας ευχηθούμε όλοι «Χρόνια Πολλά» στα παιδιά του κόσμου.
Από τη μεριά μας, τολμάμε να δώσουμε στα παιδιά της πόλης μας και την  υπόσχεση πως θα εργαστούμε σκληρά, ώστε τα χρόνια αυτά να είναι και ευτυχισμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου