Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

ΝΕΟΣ-ΜΑΪΜΟΥ ΧΑΡΤΗΣ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!!! ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

Η νοτιοσλαβική τηλεόραση «Sitel» δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδα της στο Facebook έναν χάρτη της λεγόμενης ...«Μεγάλης Μακεδονίας» στην οποία περιοχή εμπεριέχονται τμήματα γεωγραφικών περιοχών της Σερβίας, της Αλβανίας, της Βουλγαρίας, της Ελλάδας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Kohe Ditore» που πρωτοδημοσίευσε την είδηση είναι ότι στον χάρτη αυτόν περιέχεται και το Κοσσυφοπέδιο, ένα γεγονός που προξένησε κατάπληξη στους αλβανούς συντάκτες της εφημερίδας.
Ο συντάκτης της «Kohe Ditore» θα σημειώσει ότι «περιμένω να δω πως θα αντιδράσουν σε αυτή τη δημοσίευση των Σλάβων οι δικοί μας κρατικοί θεσμοί, αλλά συγχρόνως θα ενημερώσουμε και τις πρεσβείες για να δούμε τις αντιδράσεις τους».
Ο Ιστορικός Bojan Dimitrijevic εξηγεί ότι αυτό είναι μια παλιά πολιτική της ιστορίας και με την οποία το σημερινό νοτιοσλαβικό κράτος εξακολουθεί να πιέζει.
«Ο χάρτης με ενσωματωμένα γεωγραφικά τμήματα της Σερβίας, της Αλβανίας, της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, που αποτελούν εδάφη της λεγόμενης Μεγάλης Μακεδονίας, υπάρχει από την εποχή της γιουγκοσλαβικής σοσιαλιστικής δημοκρατίας και είχανε τότε δημοσιευθεί για να τονίσουν ότι χρειάζονται περισσότερο χώρο από αυτόν που καταλαμβάνουν. Αυτή η τακτική είναι μια παλιά τάση εκείνων που αντιπροσωπεύουν το Νοτιοσλαβικό Εθνικισμό», θα τονίσει ο Dimitrijevic.

«Από την άλλη πλευρά, οι διαμάχες για τα μακεδονικά εδάφη, αρχίζουν από τον 19ο αιώνα. Τότε η περιοχή διεκδικούνταν από τη Σερβία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα. Μετά τους βαλκανικούς πολέμους, η Σερβία κατέλαβε τη Μακεδονία του Βαρδάρη, η Βουλγαρία την περιοχή του Πιρίν και την περιοχή του Αιγαίου,η Ελλάδα.
Μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, υπήρξε μια διαφωνία για ένα ανεξάρτητο κράτος με το όνομα «Μακεδονία», η διαφωνία ήταν από την Ελλάδα, γιατί οι Έλληνες πιστεύουν (βάσει ιστορικών στοιχείων) ότι το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας ανήκει στην ιστορία τους και ότι η σημερινή νοτιοσλαβία καλύπτει μόνο ένα μέρος της φημισμένης περιοχής», γράφει η σερβική εφημερίδα Kurir.

thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου