Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ...




ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥΣ ΧΡΕΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ!


Η κυβέρνηση, κατ’ εντολή της τρόικας ενεργεί ως οικονομικός δολοφόνος των επιχειρήσεων, αυξάνοντας τους τόκους και τους φόρους τους, την ίδια ώρα που το Δημόσιο έχει παγώσει κάθε πληρωμή προς τους ιδιώτες!
του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Οι πολιτικοί μας ταγοί επιτελούν δόλιο έργο καταστροφής των επιχειρήσεων και δη των μικρομεσαίων. Ενώ με υπαιτιότητα της πολιτικής τους έχουν οδηγήσει σε συνεχή λουκέτα τα καταστήματα και τις εν γένει επιχειρήσεις, φαινόμενο που θα μπορούσαν να αναχαιτίσουν μέσω του λεγόμενου συμψηφισμού χρεών ανάμεσα στο Δημόσιο και τους ιδιώτες, σκοπίμως δεν το πράττουν. Επειδή στοχεύουν μετά μανίας στην επέκταση των λουκέτων και τη διάλυση όλο και περισσότερων επιχειρήσεων. Ακριβώς διότι ενδιαφέρονται να είναι συνεπείς στις εντολές των κατακτητών-δανειστών της χώρας, οι οποίοι θέλουν να προκαλέσουν πλήρη οικονομική ασφυξία στην αγορά.
Ενώ ως γνωστόν το Δημόσιο οφείλει περί τα 9,2 δις ευρώ στους ιδιώτες, μεγάλο μέρος του οποίου είναι βεβαιωμένο από το Υπουργείο Οικονομικών, εν τούτοις τα χρήματα αυτά όχι μόνο δεν τα αποδίδει αλλά δεν κάνει ούτε καν συμψηφισμό με τα αντίστοιχα χρέη των ιδιωτών προς το Δημόσιο!  Εάν για παράδειγμα ένας ιδιώτης-έμπορος χρωστάει προς το Δημόσιο από ΦΠΑ ή στον ασφαλιστικό του φορέα 2.000 ευρώ και αντίστοιχα το Δημόσιο οφείλει στον συγκεκριμένο ιδιώτη 1.500 ευρώ, οι κρατούντες δεν προβαίνουν σε κανέναν συμψηφισμό! Σκοπίμως και δολίως.
Εάν πραγματοποιούσαν τον συμψηφισμό αυτό, τότε αυτομάτως ο ιδιώτης θα όφειλε προς το Δημόσιο 500 ευρώ.
Το χειρότερο όμως είναι ότι το κράτος ενεργεί ως στυγνός οικονομικός δολοφόνος και τοκογλύφος απέναντι στον ιδιώτη-επιχειρηματία. Κι αυτό διότι ενώ το χρέος του Δημοσίου παραμένει αναλλοίωτο με 0% επιτόκιο, την ίδια ώρα το χρέος του ιδιώτη το …φορτώνει με συνεχείς τόκους υπερημερίας 2% ή και 3%! Το χρέος δηλαδή των 2.000 ευρώ του ιδιώτη μέρα με τη μέρα αυξάνει, με συνέπεια σύντομα να βρεθεί με διογκωμένα τοκογλυφικό χρέος προς το Δημόσιο και κάποια στιγμή να φτάσει σε πλήρη οικονομική ασφυξία! Ώστε τελικά, να αναγκαστεί να βάλει λουκέτο στην επιχείρησή του εάν προηγουμένως για το χρέος αυτό, δεν έχει οδηγηθεί σιδηροδέσμιος στη φυλακή!
Παράλληλα, το Δημόσιο που δεν εξοφλεί το χρέος των 1.500 ευρώ προς τον ιδιώτη, εάν ποτέ το εξοφλούσε (μετά από 5 ή 10 χρόνια ας πούμε), θα το έκανε χωρίς να δώσει ούτε ευρώ παραπάνω.
Το χειρότερο δε, είναι ότι οι πολιτικοί ολετήρες του τόπου ετοιμάζονται να ψηφίσουν νομοσχέδιο για σαρωτικό «κούρεμα» του χρέους του Δημοσίου προς τους ιδιώτες! Τα 9,5 δις ευρώ δηλαδή, που οφείλει σήμερα το Δημόσιο προς τους ιδιώτες, μπορεί σε μια νύχτα να γίνουν 4 ή 3 δις ευρώ! Την ώρα δηλαδή που οι ιδιώτες θα αντιμετωπίσουν την κατάσχεση του σπιτιού τους από τα διαρκώς διογκούμενα με τόκους χρέη τους προς το Δημόσιο, οι υπηρέτες των δανειστών-πολιτικοί μας ταγοί θα έχουν ψηφίσει το «κούρεμα» του κρατικού χρέους προς τον λαό! Θα σφίξουν δηλαδή περισσότερο τη θηλιά γύρω από τον πολύπαθο ιδιώτη-επιχειρηματία.
Αυτή είναι η συνταγματικά κατοχυρωμένη ισότητα Έλληνα πολίτη και Δημοσίου; Έχουμε να κάνουμε με εγκληματική πολιτική σε βάρος των φορολογούμενων πολιτών που βιάζει τα –θεωρητικώς- κατοχυρωμένα από το σύνταγμα και την ΕΕ θεμελιώδη δικαιώματά τους, για να υπηρετήσει τα πιο δόλια σχέδια των τοκογλύφων, που είναι η αρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας και η υπαγωγή της πρώτα στο Δημόσιο και μετέπειτα στους ξένους δανειστές.
Το έγκλημα αυτό επιταχύνεται και ολοκληρώνεται με πολλούς τρόπους, τρεις από τους κυριότερους είναι:
α) Τα ψεύδη του Πρωθυπουργού, ο οποίος από τον περασμένο Δεκέμβριο δεν φείδεται να τονίζει ότι το Δημόσιο αποπληρώνει τους ιδιώτες! Δεν αποπληρώνει απολύτως τίποτε και εξαπατά και πάλι ο κ. Σαμαράς τον λαό. Ο ΕΟΠΥΥ ενώ έχει αποστείλει εδώ και πολλούς μήνες καταστάσεις προς τους προμηθευτές του τις οποίες οι τελευταίοι συμπλήρωσαν και σημείωσαν όλα τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς αυτούς, ο ΕΟΠΥΥ όχι μόνο δεν έχει εξοφλήσει τίποτε αλλά τις καταστάσεις αυτές με το χρέος του, τις κρατά προκειμένου να προβεί στο σφαγιαστικό του «κούρεμα» και όχι στην αποπληρωμή του. 
β) Οι πολιτικοί ταγοί, παρά το ότι βλέπουν ότι με την φοροεπιδρομή εξοντώνουν τις επιχειρήσεις και δη τις μικρομεσαίες, από το νέο χρόνο ετοιμάζουν νέα αύξηση στο τέλος επιτηδεύματος! Από τα 500 ευρώ, το τέλος επιτηδεύματος έφτασε στα 650 ευρώ ενώ από το νέο χρόνο αναμένεται να αγγίξει τα 1000  ευρώ! 
γ) Η ψήφιση από τη Βουλή για άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, αποτελεί ένα ακόμη θανατηφόρο χτύπημα σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Επιχειρήσεις οι οποίες είναι αδύνατον να αντέξουν το επιπρόσθετο βάρος του ανταγωνισμού των πολυεθνικών εταιρειών, με αποτέλεσμα να βάλουν λουκέτο ακόμη περισσότερα καταστήματα!

"Ελεύθερη Ώρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου