Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013

Η ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ! ΤΑΜΠΟΥΡΩΜΕΝΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ!


Ό,τι ακριβώς επιδιώκουν οι δανειστές αυτό ακριβώς επιτυγχάνουν και με την Ορθοδοξία. Ενσπείρουν τον διχασμό και στη θρησκεία μας και μάλιστα στο προπύργιό της, το Άγιον Όρος.
Όπως αναφέρει το defencenet.gr, μοναχοί της μονής Εσφιγμένου έχουν ταμπουρωθεί στο κονάκι της Μονής παρά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής να το εγκαταλείψουν. Υπήρξε μάλιστα και επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων λίγο μετά τις 09.00, στο κονάκι της μονής Εσφιγμένου στις Καρυές του Αγίου Ορους. Ανδρες των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ προσπάθησαν να σπάσουν την πόρτα και να εισέλθουν στο κονάκι όπου βρίσκονταν "ταμπουρωμένοι" τουλάχιστον 20 μοναχοί.
Σύμφωνα με το thesstoday.gr, οι αστυνομικοί δεν τα κατάφεραν με αποτέλεσμα να κληθούν πρόσθετες δυνάμεις για να πραγματοποιήσουν την επέμβαση. Σημειώνεται ότι οι μοναχοί είναι υποχρεωμένοι να εγκαταλείψουν το κονάκι με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής που έκανε έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων την οποία είχε υποβάλει η νέα αδελφότητα μοναχών, διατάσσοντας την κατάσχεση και την απόδοση του αντιπροσωπείου της μονής.
Από τις 20 Ιουλίου, οπότε επιδόθηκε η απόφαση, εμφανίστηκαν περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν μπλοκάρει τους γύρω δρόμους, ενώ η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη. «Μολών λαβέ» έλεγαν από την αρχή οι μοναχοί, που παραμένουν στο κτήριο μαζί με πιστούς που προσέτρεξαν για βοήθεια.
«Μας επιδόθηκε εντολή εκκένωσης του αντιπροσωπείου μας στις Καρυές (κτήριο Β). Δεν θα φύγουμε από το κονάκι μας επειδή η νέα αδελφότητα θέλει με εργασίες να δικαιολογήσει ευρωπαϊκά κονδύλια. Είναι ο τόπος μετανοίας μας και εγκαταβιούμε σε αυτό σαν αδελφότητα αιώνες, πολλοί μοναχοί μας πρωτοπήγαν νέοι στο κονάκι πριν από 50 χρόνια και τώρα πρέπει να φύγουν. Δεν θα το επιτρέψουμε να συμβεί, ακόμα και αν είναι το τελευταίο που θα κάνουμε» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους...
Βρισκόμαστε ενώπιον νέων δραματικών για τον ελληνισμ΄πο και την Ορθοδοξία καταστάσεων. Τι κάνει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος; Τη Σιωπή επέλεξε και πάλι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου