Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Ο ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ....

21η Απριλίου, 48 χρόνια μετά

Σήμερα 21η Απριλίου, 48 χρόνια μετά την μαύρη μέρα της κατάλυσης της Δημοκρατίας, της παραβίασης των ανθρώπινων δικαιωμάτων, του περιορισμού της έκφρασης γνώμης  και της απαξίωσης  της ιδιότητας του πολίτη, η δημοκρατία είναι μια έννοια υπό επεξεργασία...

Σήμερα παρά την καθολική απόρριψη της δικτατορίας και της απολυταρχίας ως λύση και διέξοδο στα προβλήματα, βλέπουμε να δημιουργούνται εστίες λήθης και αναβίωσης.

Ακούμε να αμφισβητείται η δημοκρατία μας και οι αξίες της και γινόμαστε μάρτυρες μιας στρεβλής εκμετάλλευσης. Παρατηρούμε πολιτειακούς παράγοντες να εκμεταλλεύονται για ίδιον όφελος τις δημοκρατικές διαδικασίες και ιδιωτικά συμφέροντα να επιχειρούν την χειραγώγηση της κοινής γνώμης.
Αυτοί και ένα κράτος ΑΠΩΝ, δίνουν την τροφή της απελπισίας και της αυθόρμητης απερίσκεπτης εκτόνωσης.

Σήμερα λοιπόν είναι η μέρα που πρέπει όλοι οι Ελληνες Πολίτες όχι μόνο να καταδικάσουμε τις εκτροπές, αλλά και να υπερασπιστούμε την διεύρυνση των δημοκρατικών διαδικασιών, την κοινωνική συμμετοχή και την κοινωνικοποίηση και συνευθύνη του εθνικού πλούτου.

Σήμερα είναι η μέρα όπου όλοι Ελληνες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να ενδιαφέρονται για τα κοινά, να ενημερώνονται, να εκφράζονται με θάρρος και να συμμετέχουν ενεργά σε κάθε δημοκρατικό θεσμό για να υπερασπιστούν το κοινό συμφέρον και να κάνουν σωστές επιλογές. 

Χάρης Κουγιουμτζόπουλος
επικεφαλής
της Συνεργασίας για τις 8Προτάσεις

6 σχόλια:

  1. ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΟΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΟΙ ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΞΕΝΗ ΑΚΡΙΔΑ . ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΦΤΩΧΕΙΑ , ΑΝΕΡΓΙΑ , ΧΡΕΟΣ , ΔΙΑΦΘΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ . ΥΠΗΡΧΕ ΦΙΛΟΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΨΑΧΝΑΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΓΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΤΟΥΣ . ΖΗΤΩ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ . ΖΗΤΩ Η 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967 . ΖΗΤΩ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ . ΕΝΑΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΕΡΓΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημοκρατία σημαίνει ασυδοσία , διαφθορά , ατιμωρισία για τους κλέφτες Βολευτές του Συνταγματικού τόξου όπου οι κάθε λογείς διεστραμένοι και βιαστές μικρών παιδιών να διορίζονται στο υπουργείο δια Βίου Μάθησης για να διδάξουν στα Ελληνόπουλα πως να γίνονται ανώμαλοι και έκφυλοι . Γαμ......... την ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΤΩΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ . ΓΑΜ..... ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ .Ζήτω ο Παπαδόπουλος και η 21 Απριλίου 1967 .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξω όλοι οι λαθρο Αφγανοί Πακιστανοί ΠΙΘΗΚΟΙ από την Ελλάδα οι βιαστές και εγκληματίες αθώων ψυχών . Ζήτω ο Παπαδόπουλος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kε Χάρη,σε συμβουλεύω να μην κάνεις σύγκριση της 21ης Απριλίου με τους σημερινούς απατεώνες,γιατί δεν σας συμφέρει,εσάς των αριστε-ρούλιδων και των άλλων των πλουτοκρατών,που εκμεταλεύτηκαν την Πατριωτική Δεξιά!!Όσο για τα περί -περιορισμού της έκφρασης γνώμης και της απαξίωσης της ιδιότητας του πολίτη- σε ''καταλαβαίνω απόλυτα'' φίλε μου,γιατί όταν έχεις ''ζήσει'' τον κομμουνιστικό παράδεισο του πατερούλη Στάλιν,όλα τα άλλα kαθεστώτα,είναι απλώς οδοντόκρεμες και ''δικτατορίες''.Φυσικά στην σημερινή Ελλάδα ο λαός ''εκφράζεται ελεύθερα''(καίγοντας και σπάζοντας) και δεν είναι και ''απαξιωμένος πολίτης'',εφ' όσον ακόμα βρίσκει αποφάγια στους σκουπιδοτενεκέδες...Μην είμαστε και αχάριστοι...έτσι;;;Κλείνοντας θα σου υπενθυμίσω το βιβλίο του σ. Τάκη Λαζαρίδη με τον εκκωφαντικό τίτλο...''Ευτυχώς σύντροφοι Ηττηθήκαμε''...!Είναι για τους απανταχού λακέδες της πολιτικής!! ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι μου θύμησες τώρα,τον... κομμουνιστικό παράδεισο του Tsaouseskou.....!Και με τι...(!) τιμές των κήδεψε ο Ρουμάνικος λαός! ΜΕΝΙΠΠΟς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. -'' Τότε ήμουν ένα στελεχάκι της βάσης,που δεν είχε την πληροφόρηση...και στα μάτια μου όλοι αυτοί παρουσιάζονταν γιγάντιοι.Αργότερα είδα ότι όλοι αυτοί ήταν περιτρίμματα! Με πιάνει τρόμος άμα σκεφτώ ότι π.χ. αν νικούσε τότε η επανάστασή μας,θα είχαμε πρωθυπουργό τον Μάρκο,έναν γελοίο άνθρωπο,θα είχαμε υπουργό οικονομικών τον Μπαρτζώτα,θα είχαμε υπουργό παιδείας τον Στρίγγο,θα είχαμε υπουργό εσωτερικών τον ανεκδιήγητο άνθρωπο,τον Βλαντά...! Ανθρωποι γελοίοι,χωρίς καμμία παιδεία,για να παίξουν έναν ουσιαστικό ρόλο,σαν αυτόν που φιλοδοξούσαν να παίξουν. Κι' όμως εκείνη την εποχή,σας επαναλαμβάνω,τους έβλεπα τους ανθρώπους αυτούς σαν γίγαντες.''- τάδε έφη, Λεωνίδας Κύρκος, πρώην Πρόεδρος του Κ.Κ.Ε. εσ. Σχόλιο δικό μου,κάνετε κάποιους συνειρμούς με το σήμερα και με τους σημερινούς κυβερνώντες;;; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το ''διάδοχο κόμμα'' (κακέκτυπο) του ΚΚΕ εσ.;;; ΄΄ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή