Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ! ΩΣ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΘΑ ΣΑΡΩΣΕΙ Ό,ΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΟΡΘΙΟ!!!

Μήπως τελικά ο ρόλος αυτής της κυβέρνησης είναι ο πιο έξυπνα ύπουλος σε βάρος του λαού και υπέρ των τοκογλύφων; Μήπως, εμφανιζόμενη ως διαπραγματευόμενη με τους εταίρους κυβέρνηση, στραγγίζει ό,τι έχει απομείνει από τα ταμεία για να τα καταθέσει στο χρέος υπέρ των τοκογλύφων; Και λαός μένει με την εντύπωση ότι διαπραγματεύεται; 
Σήμερα λοιπόν φαίνεται ότι δεν χάνονται μόνον τα αποθεματικά των Δήμων αλλά κινδυνεύουν και τα αντίστοιχα των νοσοκομείων. 
Διαβάζουμε από το kalamatanews.blogspot.gr:


Πέρα από τις σφοδρές αντιδράσεις Δημάρχων και Περιφερειαρχών για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμα φορέων και οργανισμών του Δημοσίου, αναστάτωση έχει προκληθεί και στους χώρους της Υγείας, της Παιδείας και της Δικαιοσύνης. Με… κομμένη την ανάσα παρακολουθούν οι διοικητές των νοσοκομείων και των φορέων του υπουργείου Υγείας όσα εκτυλίσσονται μετά την απόφαση της κυβέρνησης να «βάλει χέρι» στα αποθεματικά φορέων του Δημοσίου και των ΟΤΑ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, καθώς πρόκειται για τη δεύτερη σε διάστημα 90 ημερών και έχει μάλιστα αναδρομική ισχύ. Οι επικεφαλής δεκάδων νοσηλευτικών ιδρυμάτων καθώς και άλλων φορέων του Δημοσίου που εποπτεύονται από το υπουργείο Υγείας, τρέμουν το ενδεχόμενο να «αδειάσουν» τα ούτως ή άλλως ισχνά ταμεία τους και να καταθέσουν ό,τι ρευστό διαθέτουν στην Τράπεζα της Ελλάδας, σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, πάλι, επιχειρώντας να χαμηλώσει τους τόνους για την «πραξικοπηματική», όπως χαρακτηρίστηκε, κίνηση να δεσμευθούν τα ταμειακά διαθέσιμα, απορρίπτει το ενδεχόμενο να συμβεί αυτό στον χώρο της Υγείας, διότι εκτιμά ότι θα καλυφθεί η ζήτηση από άλλους φορείς, ενώ υποστηρίζει πως σε κάθε περίπτωση τα χρήματα θα είναι «δανεικά» και θα επιστραφούν σε 15 ημέρες. Ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, λέει μιλώντας στο protothema.gr ότι «δεν έχουμε λάβει κανένα αίτημα (σσ έως και χθες το βράδυ που το protothema.gr επικοινώνησε μαζί του, κατά την επιστροφή του από τη Σύνοδο Υπουργών στη Λετονία) να διατεθούν τα ταμειακά αποθέματα. Έχω ισχυρές ενδείξεις ότι δεν θα ζητηθεί από τα νοσοκομεία να ενταχθούν στη ρύθμιση».
  Ποια ταμεία έχουν ρευστό Πάντως, τους τελευταίους δύο μήνες τα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται σε δραματικά όρια υποχρηματοδότησης, γεγονός που χαμηλώνει τον πήχυ σε ό,τι αφορά τα ταμειακά διαθέσιμα που έχουν. Η σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του περυσινού έτους είναι αποκαλυπτικά θλιβερή: ενώ το διάστημα Ιανουάριος – Απρίλιος 2014 τα νοσοκομεία έλαβαν τακτική χρηματοδότηση ύψους 229,6 εκατ. ευρώ, εφέτος για το ίδιο διάστημα έχουν λάβει μόλις 43,3 εκατ. ευρώ. Αναφορικά δε με την επιχορήγηση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2014 τα νοσοκομεία είχαν λάβει 400 εκατ. ευρώ, ενώ εφέτος δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου