Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΤΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙ. ΔΕΙΤΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ ΠΟΥ ΛΙΓΟΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ

Οι παλαιοί Χολαργιώτες, ακόμη και οι όχι τόσο μεγάλοι στην ηλικία θα θυμούνται το ζαχαροπλαστείο "Ντάλια" που βρισκόταν έξω από την εκκλησία της Αγίας Τριάδος. Εδώ και πολλά χρόνια έχει κλείσει και από τότε, το κατάστημα δεν ξανανοικιάστηκε. Λες και ζητά την επιστροφή του. Λειτουργεί όμως εδώ και πάρα πολλά χρόνια με την ίδια διεύθυνση (για την ακρίβεια η επιχείρηση έχει μεταβιβαστει από τον πατέρα στον γιο), ενώ ππαρασκευάζει γλυκά που ελάχιστα ζαχαροπλαστεία φτιάχνουν. 
Δείτε τι μας λέει ο Νίκος Βραχιολίδης...




ΝΟΥΓΚΑΤΙΝΑ, το όνομα αυτής. Ποιος δεν δεν θυμάται τις τούρτες που έφτιαχναν οι ζαχαροπλαστες τις δεκαετίες του'60,'70 και '80. Έκτοτε πουθενά δεν την έβρισκες. Όλοι οι ζαχαροπλαστες έβαζαν στις τούρτες τους έτοιμο παντεσπάνι. Για να την φτιάξεις την Νουγκατινα θέλει τρεις μέρες δουλειά, είναι όλη από αμύγδαλα. Εγώ την παρήγγειλα με μους σοκολάτα μέσα, και οχι τελείως άσπρη όπως ήταν η κανονική. Κανένας από τους νέους ζαχαροπλαστες δεν γνωρίζει πως να την δημιουργήσει, εκτός από τον κ. Δημήτρη στο Ζαχαροπλαστειο Ντάλια στον Άγιο Παντελεήμονα, παλιός ζαχαροπλάστης. Είχε και στο Χολαργό Ζαχαροπλαστειο στην Αγία Τριάδα, έως το 2000.

Τη συγκεκριμένη επιχείρηση την έχει ο γιος του ο Αποστόλης, που του μεταβίβασε ο ίδιος, μετά την συνταξιοδοτηση του.

1 σχόλιο:

  1. Ένα από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας σε μια από τις πιο δύσκολες περιοχές της πόλης. Ο Αποστόλης και ο κ.Δημήτρης φτιάχνουν γλυκά που δεν μπορείς να αντοσταθεις. Όποιος βρεθεί στη περιοχή πρέπει να το τιμήσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή