Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

"ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ"

Συγκλόνισε με την μαρτυρία του ο πατέρας του αδικοχαμένου μουσικού Παύλου Φύσσα, καταθέτοντας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων...
"Είμαι ο πατέρας το δολοφονημένου Παύλου Φύσσα", είπε με φωνή σταθερή. Ήταν ο τρόπος του να συστηθεί στους δικαστές, τους κατηγορούμενους, το ακροατήριο. Με αξιοπρέπεια ο Παναγιώτης Φύσσας περιέγραψε λεπτό προς λεπτό το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας, όταν ο γιος του έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του "επαγγελματία δολοφόνου" όπως χαρακτήρισε τον Γιώργο Ρουπακιά. 

“Ήταν επαγγελματικό χτύπημα”, είπε και τόνισε πως όταν τον ειδοποίησαν πως χτυπήθηκε ο Παύλος το μυαλό του πήγε στη Χρυσή Αυγή.

“Γιατί;", τον ρώτησε η πρόεδρος για να τον ακούσει να απαντά: "Τα τραγούδια του τους ενοχλούσαν".

Πρόεδρος: Ποιο ήταν το κίνητρο;

Φύσσας: Αν σας έλεγαν φασίστα; Αυτή η οργάνωση κλείνει τα στόματα σε φωνές που είναι αντίθετες .

“Δεν είδα αίματα και ησύχασα”

Ο Παναγιώτης Φύσσας μίλησε για την στιγμή που είδε το παιδί του στο πεζοδρόμιο στην αγκαλιά της κοπέλας του. "Δεν είδα αίματα και ησύχασα", είπε.

Όπως κατέθεσε, γύρω στη μια μετά τα μεσάνυχτα της μοιραίας νύχτας του τηλεφώνησε ο αδελφός του και του είπε: “Τρέχα Τάκη στην Τσαλδάρη, έχουν μαχαιρώσει το παιδί. Πήρα το αυτοκίνητο και πλησιάζοντας άκουγα σειρήνες. Όταν έφτασα είδα τον Παύλο κάτω στο πεζοδρόμιο, στην αγκαλιά της Χρύσας, με τα μάτια του γυρισμένα… Δεν είδα αίματα και κάπου ησύχασα. Πήγα στο αυτί του και του έλεγα, Παύλο, Παύλο… Πίστεψα τη Χρύσα ότι όντως έχει λιποθυμήσει”.

Ο μάρτυρας είπε πως σε λίγο ήρθε το ασθενοφόρο και πήραν το παιδί του για το Κρατικό της Νίκαιας. “Το ακολουθούσα με το αυτοκίνητο κι άρχισα ν’ ανησυχώ γιατί δεν είχαν βάλει σειρήνα. Όταν φτάσαμε ρώτησα τον νοσηλευτή για το παιδί μου και μου είπε: Δεν πρόσεξα, ρώτα τον γιατρό. Μπαίνοντας μέσα είδα τον γιατρό με ένα μηχάνημα. Τον ρώτησα, μου είπε “το παιδί κατέληξε. Ήταν πολύ επαγγελματικό το χτύπημα. Δεν προλαβαίναμε να κάνουμε τίποτα”. Δεν ήξερα τι να κάνω. Ρωτούσα τον Παύλο, πώς θα το πω στη μάνα σου;”.

Το ίδιο βράδυ, όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, ο Παύλος τον είχε ρωτήσει αν θα δουν μαζί τον αγώνα του Ολυμπιακού. Κι εκείνος του είχε αρνηθεί. Έτσι, είχε κανονίσει να πάει στην καφετέρια Κοράλλι. “Δεν ήξερα ότι εκεί ήταν άντρο… Μαζεύονταν άτομα εκεί πέρα. Ο Παύλος μου τηλεφώνησε για να μου πει ότι βρήκε τραπέζι. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που μιλήσαμε”.

Στην κατάθεσή του ο πατέρας του 34χρονου μουσικού αναφέρθηκε σε όσα του είπε η Χρύσα για τα γεγονότα που προηγήθηκαν της δολοφονίας. Η φίλη του γιου του, όπως τόνισε ο κ. Φύσσας, του είπε πως έξω, απέναντι και διαγώνια από την καφετέρια βρίσκονταν περίπου 60 Χρυσαυγίτες οι οποίοι φώναζαν στην παρέα του Παύλου “κότες, θα σας σκοτώσουμε”. Κοντά σ’ αυτήν την ομάδα Χρυσαυγιτών ήταν περίπου έξι αστυνομικοί. Τα παιδιά, σύμφωνα πάντα με όσα του είπε η Χρύσα, δεν μπορούσαν να φύγουν γιατί τα αυτοκίνητά τους τα είχαν αφήσει από την πλευρά που ήταν οι Χρυσαυγίτες και οι αστυνομικοί. “Επιμένω κυρία πρόεδρε, στις θέσεις της αστυνομίας, γιατί ήταν με τους πολλούς. Κι αναρωτιέμαι, γιατί δεν ήταν με τα παιδιά; Γιατί δεν τα προστάτεψαν;”.

Στη συνέχεια της κατάθεσής του ο κ. Φύσσας περιέγραψε ότι στη Λεωφόρο Παναγή Τσαλδάρη μία ομάδα 20 ατόμων από τους 60 ξέκοψε και άρχισε να κυνηγά τα παιδιά που πήγαιναν πεζή. “Ο Παύλος κάποια στιγμή σταμάτησε να τρέχει και οι φίλοι του απομακρύνθηκαν. Τότε, ανά δυάδες και τριάδες, του έκαναν επιθέσεις, τον εμπόδιζαν να φύγει. Μέχρι που εμφανίστηκε ο επαγγελματίας δολοφόνος Ρουπακιάς”.

Ο μάρτυρας επεσήμανε ότι είδε σε βίντεο τον Ρουπακιά με το αυτοκίνητο και να παρατηρεί τις κινήσεις του παιδιού του. Δεν φαίνεται, όπως είπε, στο βίντεο η σκηνή του μαχαιρώματος.

Ο Παναγιώτης Φύσσας κατέθεσε πως άκουσε να λένε ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς όταν μαχαίρωσε τον Παύλο έστριψε το μαχαίρι. "Τότε θυμήθηκα πως ο γιατρός μου είπε πως το χτύπημα ήταν επαγγελματικό. Αυτό το χτύπημα είχε ως συνέπεια να χυθεί το αίμα εσωτερικά, γι' αυτό δεν είδα αίμα στο πεζοδρόμιο. Ήθελε να πεθάνει από αιμορραγία”, είπε και συνέχισε: "Ο Παύλος άντεξε λίγα λεπτά και υπέδειξε τον δολοφόνο του και του φώναξε "πού πας, με μαχαίρωσες και φεύγεις;”. Το χτύπημα στην καρδιά ήταν επαγγελματικό, οι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα".

Η πρόεδρος επανήλθε με ερωτήσεις στο θέμα του κινήτρου και ο Παναγιώτης Φύσσας απάντησε: "Όταν βρίζεις κάποιους και νομίζεις ότι είσαι ο Ελληναράς και θα σώσεις την πατρίδα... πιστεύεις ότι οι κακοί πρέπει να πεθάνουν. Μου είπαν ότι ο τρόπος που γύρισε και κοίταξε το παιδί μου ήταν σαν να έλεγε "έτσι σκοτώνω εγώ ρε" και το κάνει και εδώ όταν κοιτάζει...”.

Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα θεωρεί βέβαιο ότι υπήρξε τηλεφωνική εντολή για την δολοφονία - "δεν κάνουν κάτι χωρίς εντολή", είπε χαρακτηριστικά, "εδώ για να σηκωθούν από την καρέκλα τους χρειάζονται το εγέρθητι".

Η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε λίγο πριν ο πατέρας του Παύλου Φύσσα ξεκινήσει την κατάθεση του στην δίκη για την Χρυσή Αυγή, όταν ο συνήγορος του Γιώργου Ρουπακιά ζήτησε να μετατραπεί η κατηγορία σε βάρος του από ανθρωποκτονία από πρόθεση σε αμέλεια και στη συνέχεια σε θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Οι συγγενείς και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα αντέδρασαν, "από πρόθεση ήταν" φώναξαν. Δεν είχαν περάσει παρά μόνο λίγα λεπτά από τη στιγμή που ο Γ. Ρουπακιάς αποδέχτηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας αλλά όχι της εγκληματικής οργάνωσης.

“Τα χέρια του Μιχαλολιάκου είναι βαμμένα με το αίμα του παιδιού μου”

"Όταν κάποιοι ενοχλούν τους Χρυσαυγίτες τους κλείνουν το στόμα", είπε ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, απαντώντας σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής. Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ρωτήθηκε για την ιεραρχία της Χρυσής Αυγής. 

Πολιτική αγωγή: H ιεραρχία της ΧΑ ήταν άσχετη με το φόνο;

Μάρτυρας: Όχι βέβαια, και για να σηκωθούν από κάτω εντολές παίρνουν.

Πολιτική Αγωγή: Ο αρχηγός της δολοφονικής οργάνωσης ενημερώθηκε μετά τη δολοφονία του γιου σας;

Προέδρος: Ποιον εννοείτε;

Μάρτυρας: Ο Μιχαλολιάκος. Είναι τα χέρια του βαμμένα με το αίμα του γιου μου.

"Για το σκέλος της εγκληματικής οργάνωσης δεν μπορείτε να ρωτάτε", διέκοψε η πρόεδρος. 

Ο Παναγιώτης Φύσσας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι "αν είχε παρέμβει η αστυνομία η δολοφονία του γιου του θα είχε αποφευχθεί, έστω και με μια μπιστολιά στον αέρα", και επανέλαβε πως "ήταν σχεδιασμένη η δολοφονία".

Εισαγγελέας: Ποιος έστειλε τον Ρουπακιά να σκοτώσει το γιο σας;

Μάρτυρας: Απ' ό,τι ξέρω από τη δικογραφία αυτή την εντολή την έδωσε ο Πατέλης. Συμμετοχή είχαν κι άλλοι.

Την ίδια ώρα, την αντίδραση της υπεράσπισης προκάλεσε συνήγορος πολιτικής αγωγής όταν απευθυνόμενος στον Παναγιώτη Φύσσα τον ρώτησε: "Σας γαλήνεψε η παραδοχή της πολιτικής ευθύνης από κάποιον;". Η πρόεδρος παρενέβη παρατηρώντας πως δεν πρόκειται για περιστατικό της υπόθεσης που κρίνεται και έγινε σε μεταγενέστερο χρόνο.

Όταν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων διαμαρτυρήθηκαν ότι ο πατέρας του Παύλου Φύσσα μιλά χαμηλόφωνα και δεν τον ακούνε, εκείνος τους απάντησε λέγοντας: "Σας αρέσει να ακούτε πώς τον σκοτώσατε;".

Αίτημα να ακουστεί η συνέντευξη Μιχαλολιάκου στο δικαστήριο

Οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής μέσω του δικηγόρου Κ. Παπαδάκη ζήτησαν να κατατεθεί στο δικαστήριο η δήλωση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής ότι "αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία στο Κερατσίνι".

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδάκης: "Η δήλωση του κατηγορούμενου και αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ., Ν. Μιχαλολιάκου σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στις 17.9.201 ότι η ΧΑ αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη της ανθρωποκτονίας του Π. Φύσσα σχετίζεται με την εκδικαζόμενη υπόθεση και πρέπει να ληφθεί υπόψη και να αξιολογηθεί δικαστικά", και συμπλήρωσε: "Επειδή δεν υπέπεσε μέχρι τώρα στην αντίληψή μας αυτεπάγγελτη αναζήτηση του υλικού της συνέντευξης εκ μέρους του δικαστηρίου και της εισαγγελίας ζητάμε να παραγγελθεί το CD από τον σταθμό Real FM ώστε να συμπεριληφθεί στα αναγνωστέα της δικογραφίας".

Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα η εξέταση του Παναγιώτη Φύσσα από την υπεράσπιση

Οι τόνοι ανέβηκαν κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του πατέρα του Παύλου Φύσσα όταν άρχισαν να του θέτουν ερωτήσεις οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

"Σέβομαι τον πόνο σας", του είπε μια από τις συνηγόρους και εκείνος της απάντησε: "Μην παίζεις με εμένα. Δεν σέβεσαι, αν σεβόσουν δεν θα ήσουν εδώ". Η πρόεδρος απευθυνόμενη στον Παναγιώτη Φύσσα παρατήρησε: "Σας παρακαλώ κύριε μάρτυρα κάντε υπομονή. Θα σας ρωτήσουν όλοι, τη δουλειά τους κάνουν".

"Με κάθε σεβασμό", είπε και ο συνήγορος του Γιώργου Ρουπακιά, απευθυνόμενος στον πατέρα του αδικοχαμένου μουσικού, "άρχισαν οι ειρωνείες", του απάντησε εκείνος.

Ο συνήγορος του Γιώργου Ρουπακιά έθεσε σειρά ερωτήσεων στο μάρτυρα και επιχείρησε να αποδυναμώσει τη μαρτυρία του γιατρού που επικαλέστηκε ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, ο οποίος είπε ότι "ήταν επαγγελματικό το χτύπημα". Μάλιστα, ο συνήγορος σχολίασε πως είναι πιθανό ο γιατρός να προσπάθησε να καλύψει το γεγονός της καθυστέρησης του ΕΚΑΒ.

"Να το μάθετε επαγγελματικά και στους άλλους", του φώναξε ένας από τους φίλους του Παύλου Φύσσα βγαίνοντας από τη δικαστική αίθουσα.

Ο Παναγιώτης Φύσσας περιέγραψε τη σοκαριστική στιγμή που είδε το γιο του πεσμένο στο πεζοδρόμιο. "Ήταν παγωμένος και κατουρημένος. ´Ήλπιζα ότι θα τον επαναφέρουν", είπε.

Φωτιά άναψε και η παρατήρηση συνηγόρου υπεράσπισης ότι "η Ελλάδα θρηνεί τρία νέα παιδιά. Είναι το καθήκον μου..." είπε ο συνήγορος. "Δεν είναι το ίδιο" απάντησε η πολιτική αγωγή.

Ένταση δημιουργήθηκε όταν η υπεράσπιση, με αιχμή την κατάθεση του Παναγιώτη Φύσσα ότι ο γιός του στοχοποιήθηκε λόγω της μουσικής του, αναφέρθηκε στους στίχους των τραγουδιών: "Μόνο αντιφασιστικά τραγούδια δεν ήταν αυτά. Εξέφραζαν κάποιες ανησυχίες", παρατήρησε ο συνήγορος. Οι φίλοι του μουσικού αντέδρασαν αμέσως φωνάζοντας "τι λέει ο καραγκιόζης, τότε να γράψει κανένα καινούργιο τραγούδι".

Το ξέσπασμα των γονιών 

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του, ο Παναγιώτης Φύσσας ξέσπασε και βγαίνοντας από τη δικαστική αίθουσα είπε: "120 δολοφόνοι είναι εδώ μέσα", αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στους κατηγορούμενους και τους συνηγόρους τους, ενώ η μητέρα του Παύλου συμπλήρωσε: "5-6% είναι οι δολοφόνοι", μιλώντας προφανώς για τα ποσοστά που έλαβε η Χρυσή Αυγή στις εκλογές.

Πάντως, οι συνήγοροι υπεράσπισης της φερόμενης ως ηγετικής ομάδας, μεταξύ των οποίων και οι πρώην και νυν βουλευτές , δεν έκαναν καμία ερώτηση στον Παναγιώτη Φύσσα. 

Η δίκη διεκόπη για την ερχόμενη Παρασκευή, οπότε και αναμένεται να καταθέσουν η μητέρα και η αδελφή του αδικοχαμένου μουσικού.

news.gr

2 σχόλια:

  1. Σαν τι πήγε να καταθέσει;
    Ήταν αυτόπτης μάρτυρας;
    Έζησε τα γεγονότα;
    Οι υποθέσεις χωρίς αποδείξεις είναι απλά ένα τίποτα. Η κατάθεση του είναι σκουπίδια, καθώς βασίστηκε στο συναίσθημα, χωρίς απτές αποδείξεις.
    Φαντάζομαι ότι ο κύριος Φύσσας θα έχει ακούσει τα τραγούδια του γιου του, τα οποία βρίζουν αισχρότατα τους Εθνικιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ερωτήματα που θα με προβλημάτιζαν είναι τα εξής:
    Γνώριζε ο ένας τον άλλο;;
    Υπήρχε μίσος μεταξύ τους;;
    Αν γνώριζε ο ένας τον άλλο και υπήρχε μίσος μεταξύ τους,
    γιατί ο ένας μισούσε τον άλλο;;
    Το μίσος υπάρχει μόνο στην μια πλευρά ή και στην άλλη;; και πώς
    τεκμηριώνεται αυτό;;
    Εάν δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους πώς διαπίστωσαν ότι ανήκουν
    σε αντίπαλες ιδεολογικά παρατάξεις;;
    Έχουν λογική βάση τα ερωτήματά μου;;
    Μπορεί να απαντήσει κανείς στα ερωτήματα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή