Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: "ΚΥΡΙΕ ΤΙΓΚΑ, ΑΝΑΛΗΘΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΣΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΠΑΠΑΓΟΥ"!!!

Χολαργός, 3 Δεκεμβρίου 2015

Απάντηση Δημάρχου Ηλία Αποστολόπουλου στο δελτίο τύπου νο 95 του κ. Τίγκα

Κύριε Τίγκα,

Σε απάντηση του με αριθμ. πρωτ. 28800/27-11-2015 εγγράφου σας, το οποίο φέρει τον τίτλο «Δελτίο Τύπου 95» και σε όσα σε αυτό αναφέρετε, σας παραθέτω τα ακόλουθα:

Ο Δήμος μας προέβη σε πλειοδοτική, φανερή, προφορική δημοπρασία για την εκμίσθωση του κυλικείου του Κοιμητηρίου της δημοτικής κοινότητας Παπάγου, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, με τιμή πρώτης προσφοράς το ποσό των 4.200,00 €.
 Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, ήταν καθ’ όλα νόμιμες, διαφανείς και αποβλέπουσες στο συμφέρον του Δήμου μας, παρά τα όσα αναληθή και παραπλανητικά ισχυρίζεστε εσείς. Συγκεκριμένα:
Ισχυρίζεστε ότι δήθεν δεν μεριμνήσαμε να δημοσιοποιηθεί ευρέως ο διαγωνισμός προκειμένου να συμμετάσχουν σε αυτό επιχειρηματίες, προερχόμενοι μεταξύ άλλων και από τον Δήμο μας.
Σας δηλώνω κατηγορηματικά ότι ο διαγωνισμός δημοσιοποιήθηκε, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις του Π.Δ.270 / 1981  «Περί καθορισμού των οργάνων, της διαδικασίας και των όρων διενεργείας δημοπρασιών δι' εκποίησιν ή εκμίσθωσιν πραγμάτων των δήμων και κοινοτήτων», δηλαδή: α) Δημοσιεύθηκε σε ημερήσια εφημερίδα στις 2 Οκτωβρίου 2015, β) Αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Παπάγου – Χολαργού στις 30 Σεπτεμβρίου 2015 και γ) Τοιχοκολλήθηκε στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου Παπάγου – Χολαργού την 1η Οκτωβρίου 2015. Μάλιστα η περίοδος δημοσίευσης ήταν ευρύτερη των οριζομένων (15 αντί για 10).
Στο διάστημα αυτό πολλοί επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων και του Δήμου μας, προσήλθαν στο Δημαρχείο και, έλαβαν αντίγραφο των όρων της διακήρυξης από τις αρμόδιες Υπηρεσίες  – μερικοί εξ αυτών μάλιστα αιτήθηκαν και παρέλαβαν δημοτική ενημερότητα, για την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό. Καταρρίπτεται ως εκ τούτου από τα γεγονότα ο ισχυρισμό σας, ότι ο διαγωνισμός δεν έλαβε ευρεία δημοσιοποίηση.
Ισχυρίζεστε επίσης αναληθώς, ότι δήθεν, δεν προστατέψαμε τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών μας, καθώς και ότι διαχειριστήκαμε τον πλειοδοτικό διαγωνισμό κατά τρόπο επιπόλαιο.
Σε αντίθεση με τα παραπάνω, σας αναφέρω ότι πρωταρχικό μας μέλημα ήταν όχι μόνο η επίτευξη του μεγαλύτερου δυνατού μισθώματος αλλά και η διασφάλιση ότι αυτό θα καταβάλλεται προσηκόντως και εμπροθέσμως. Προς διασφάλιση επομένως των  συμφερόντων του Δήμου και τον Δημοτών μας επιδιώξαμε και εξασφαλίσαμε  την μέγιστη δυνατή εγγυητική επιστολή, που ο  Νόμος  μας  επιτρέπει,  ύψους 33.480,00 €. Ορίζοντας το ύψος της εγγυητικής επιστολής στο ανωτέρω ποσό, που αντιστοιχεί σε επτά (7) !!!! μισθώματα, διασφαλίσαμε αφενός τον Δήμο μας από περιπτώσεις καθυστέρησης ή μη καταβολής των ενοικίων από την πλευρά του μισθωτή, αποτρέψαμε αφετέρου αφερέγγυους διαγωνιζόμενους οι οποίοι τυχόν θα υπερθεμάτιζαν στο διαγωνισμό, εκ του ασφαλούς και χωρίς επαρκείς εγγυήσεις.
Τέλος ισχυρίζεστε ότι το ποσό των 4.650 ευρώ, το οποίο πετύχαμε ως μηνιαίο μίσθωμα,  αποτελεί ¨συμβιβασμό¨, έστω και αν η τιμή πρώτης προσφοράς ανερχόταν στο ποσό των 4.200€ (εσφαλμένως αναφέρετε 4.250 €) αναρωτιέστε δε «Τι είναι αυτό που σας ανάγκασε να δεχθείτε ;»  αφήνοντας απρεπή και προσβλητικά εις βάρος μου υπονοούμενα.
Παραβλέποντας τα αήθη υπονοούμενά σας, επισημαίνουμε ότι το ποσό των 4.650 ευρώ, υπό τις παρούσες οικονομικές συγκυρίες κρίνεται αντικειμενικώς ιδιαιτέρα ικανοποιητικό. Και τούτο προκύπτει από το γεγονός ότι στο ίδιο ποσό ανερχόταν και το μίσθωμα του προηγούμενου μισθωτή, με τη μόνη διαφορά ότι αυτό είχε διαμορφωθεί υπό ευνοϊκότερες οικονομικές συνθήκες. Ο οποιοσδήποτε αμερόληπτος παρατηρητής θα έκρινε επομένως ως επιτυχία την επίτευξη του ίδιου μισθώματος, και όχι ως συμβιβασμό, αναλογιζόμενος τις ραγδαίες μεταβολές των οικονομικών συνθηκών.
Πέραν όμως των παραπάνω, εντύπωση μας προκαλεί η διαφοροποίηση της στάση σας σήμερα, σε σχέση με όσα δηλώνατε λίγους μήνες νωρίτερα στο Δημοτικό Συμβούλιο σε αντίστοιχη περίπτωση. Στην 5η συνεδρίαση της 27ης Φεβρουαρίου 2015 σε αίτημα της εταιρείας Ι. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ – ΑΙΚ. ΡΩΙΜΠΑ Ο.Ε. για  μείωση ενοικίου, αναφέρατε επί λέξει : «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η σημερινή κατάσταση επιβάλει να συμφωνήσουμε σε κάτι τέτοιο …. πολύ δύσκολα θα μπορέσουμε να πάρουμε όχι τα ίδια λεφτά αλλά πολύ λιγότερα». Ποιος λόγος επομένως σας υποχρεώνει να διαφοροποιήσετε σήμερα τη στάση σας και να θεωρείτε την επίτευξη του ίδιου ποσού με το προηγούμενο καταβαλλόμενο μίσθωμα ως συμβιβασμό ;
 Κύριε Τίγκα,
Ο ρόλος της αντιπολίτευσης και ιδίως της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας δεν μπορεί να είναι επικοινωνιακός ή απλώς επικριτικός απέναντι στις αποφάσεις της δημοτικής αρχής. Αντιθέτως θα πρέπει να είναι ουσιώδης και δημιουργικός, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και καταθέτοντας προτάσεις προς το συμφέρον της  κοινωνίας που υπηρετούμε.
Ως εκ τούτου οι δημόσιες παρεμβάσεις σας, θα πρέπει να στοχεύουν στον  ουσιώδη έλεγχο του έργου της δημοτικής μας αρχής και όχι να παραπληροφορούν  σκοπίμως με υπονοούμενα και ανακρίβειες τον Δημότη μας, για την προάσπιση του οποίου δήθεν συντάσσονται. Το μοναδικό «εύρημα» στο κείμενο σας είναι η τυπική διατύπωση των πρακτικών  της δημοπρασίας, όπου αναφέρεται η φράση «τελευταίος πλειοδότης»,  κάτι το οποίο αποτελεί μέρος της δακτυλογραφημένης φόρμας των πρακτικών και όχι κάποια δόλια απόπειρα εκ μέρους της Επιτροπής να παραπλανήσει τους τρίτους, ότι στον διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότεροι του ενός.
Θα σας παρακαλούσα λοιπόν να είσαστε πιο προσεκτικός στις διατυπώσεις σας και να μη στέλνετε δελτία τύπου χωρίς ουσία, απλά και μόνο για να δηλώσετε την παρουσία σας. 

Ο Δήμαρχος

Ηλίας Αποστολόπουλος

3 σχόλια:

  1. ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑΜΕ !!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βαλε κατι επανω σου, δεν ανατρίχιασες... κρυώνεις !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. HLIA POIOS STA GRAFEI AYTA??????ESY????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή