Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΜΑΝΤΑΡΑ ΟΙ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΙ ΜΕ ΤΗ -ΔΗΘΕΝ- ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ! Η ΦΩΤΙΑ ΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΣΤΑ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΣΤΑΧΤΗ!

Οι μετεωρολόγοι πρόβλεψαν βροχή και καταιγίδα στην Αττική και ειδικά στα βόρεια, εκεί δηλαδή που μαίνεται η φωτιά στα Δερβενοχώρια, αλλά...τζίφος! Η πυρικαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη...

Το ρεπορτάζ από το news.gr:
Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε χτες στις 22.40 το βράδυ σε πευκοδάσος στα Δερβενοχώρια, κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας.
Παρά τις ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις και τα εναέρια μέσα που επιχειρούν στην περιοχή, πνέουν ισχυροί άνεμοι και οι φλόγες έχουν πάρει διαστάσεις, ενώ ήδη έχει καεί σημαντική έκταση πευκοδάσους. 
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι κοντά στο χωριό Στεφάνη, αλλά μέχρι στιγμής δεν απειλείται άμεσα κατοικημένη περιοχή.
Ενα από τα 8 αεροσκάφη που έπαιρναν μέρος στην κατάσβεση, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση, κοντά στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής, με τους πιλότος ευτυχώς να βγαίνουν σώοι.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, την ώρα που οι πιλότοι του αεροσκάφους πετούσαν πάνω από τη φωτιά κι έριχναν νερό, εκδηλώθηκε φωτιά στον αριστερό κινητήρα του.
Από την αναγκαστική προσγείωση «βαρέου τύπου» οι δυο πιλότοι τραυματίστηκαν, καθώς το αεροσκάφος χτύπησε με ορμή στο έδαφος. 
Οι δύο πιλότοι περισυνελέγησαν σώοι και μεταφέρθηκαν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας για προληπτικούς λόγους.
Διευκρινίζεται πάντως ότι το αεροσκάφος είναι από τα παλιά καναντέρ CL-215, για τα οποία έχουν γίνει πολλές επισημάνσεις τα τελευταία χρόνια, ότι είναι πλέον «γερασμένα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου