Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

"ΣΚΑΣΤΗ" ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ (ΑΕΠΙ)! Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΣΕΠΩΝΕΙ 52.000 € ΤΟΝ ΜΗΝΑ! ΟΙ ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΤΟΥ ΔΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ! "ΧΡΕΩΣΕ" 2,2 ΕΚΑΤ. ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ 191 ΧΩΡΕΣ!

Σκανδαλώδεις είναι οι αποκαλύψεις για την εταιρεία ΑΕΠΙ (Ανώνυμη Εταιρεία Πνευματικής Ιδιοκτησίας) που εκπροσωπεί περισσότερους από 2.200.000 ξένους δημιουργούς και 14.540 Έλληνες, καθώς, σύμφωνα με πόρισμα μετά από οικονομικό έλεγχο, η διοίκηση καταχράστηκε...

εκατομμύρια με την εταιρία να αδυνατεί πλέον να πληρώσει οποιονδήποτε. Προκειμένου να πληρώσει τους δημιουργούς και καλλιτέχνες η ΑΕΠΙ χρέωνε δικαιώματα σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε ραδιόφωνο, τηλεόραση, κέντρο διασκέδασης, εστιατόριο, καφετέρια και γενικά σε οποιοδήποτε μέρος ακουγόταν μουσική, εκτός από τα σπίτια των Ελλήνων. Και αν κάποιος δεν πλήρωνε, η ΑΕΠΙ τον οδηγούσε στα δικαστήρια και τα έπαιρνε με τόκο.
Ο πρόεδρος της εταιρίας είχε κόψει μισθό στον εαυτό του 52.000€ το μήνα, μισθούς χιλιάδων ευρώ σε συγγενείς, μοίραζε δάνεια και ούτε λίγο ούτε πολύ χρηματοδοτούσε ένα πάρτυ που έφερε την εταιρία στα -19.9 εκ ευρώ. Και αυτό μόνο για τα χρόνια 2011-2014, δηλαδή το διάσημα για το οποίο διεξήχθη ο έλεγχος. 
Ο πρόεδρος της ΑΕΠΙ,  Δημήτρης Ξανθόπουλος, που σύμφωνα με το πόρισμα οικονομικού ελέγχου λαμβάνει μισθό 52.000 ευρώ το μήνα
Αγιασμός στην ΑΕΠΙ

Ο πρόεδρος της ΑΕΠΙ,  Δημήτρης Ξανθόπουλος (αριστερά)

Ο πρόεδρος της ΑΕΠΙ,  Δημήτρης Ξανθόπουλος (κέντρο με το κοστούμι)


Το μέλος του ΔΣ Πέτρος Ξανθόπουλος (κέντρο μπροστά)

Διονύσης Τσακνής, Μέλος του ΔΣ του ΑΕΠΙ και πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ
Το πρόβλημα, όμως, δε σταματά εδώ καθώς οι συμβαλλόμενοι με την ΑΕΠΙ καλλιτέχνες δε μπορούν να την εγκαταλείψουν αφού » Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ), λειτουργεί ως Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης με βάση τις διατάξεις του Νόμου 2121/1993. Σκοπός του Οργανισμού, σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό του, είναι η διαχείριση και προστασία δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, για όλα τα έργα που έχουν συνθέσει ή/και συγγράψει κατά το παρελθόν και για όσα πρόκειται να συνθέσουν ή/και να συγγράψουν στο μέλλον οι συμβαλλόμενοι με αυτόν δημιουργοί/δικαιούχοι μουσικών έργων.» ‘
Δηλαδή παρά το ότι η ΑΕΠΙ τους έφαγε τα χρήματα και δεν έχει τίποτε να τους πληρώσει εξακολουθεί να τους εκπροσωπεί και μόνο μέσω της δικαστικής οδού μπορούν να αποδεσμευτούν οι δημιουργοί, κάτι το οποίο μπορεί να πάρει χρόνια, δεδομένου ότι το πόρισμα δε συνιστά δικαστική απόφαση αλλά αποτελεί την αρχή προκειμένου η υπόθεση να σταλεί στα δικαστήρια, όπου η εκδίκαση μπορεί να πάρει πολύ καιρό.
Ποιοι εμφανίζονται στο Δοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα μόνα στοιχεία εναντίον μελών του ΔΣ που είναι γνωστά είναι αυτά του πορίσματος, το οποίο δεν αποτελεί δικαστική απόφαση. Επομένως όλα τα μέλη του ΔΣ και ο πρόεδρος του θα πρέπει να θεωρηθούν ως αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου στο δικαστήριο.
Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα της ΑΕΠΙ (πριν την κατεβάσει η διοίκηση) στις 26/06/2014:
«Η ΑΕΠΙ διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο που απαρτίζεται στην πλειοψηφία του από δημιουργούς. Μέλη του ΔΣ της ΑΕΠΙ είναι οι κάτωθι:
Κωνσταντίνος Πέτρος Τριπολίτης – Πρόεδρος του Δ.Σ.
Πέτρος Ξανθόπουλος – Διευθύνων Σύμβουλος
Παντελής Γρετζελιάς – Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος
Δημήτριος Ξανθόπουλος – Μέλος του Δ.Σ.
Γεώργιος Νιάρχος – Μέλος του Δ.Σ.
Παναγιώτης Μαυρουδής – Μέλος του Δ.Σ.
Διονύσιος Τσακνής – Μέλος του Δ.Σ.
Κωνσταντίνος Τουρνάς – Μέλος του Δ.Σ.
Ρόμπερτ Ουίλλιαμς – Μέλος του Δ.Σ.»
Σύμφωνα πάντα με την επίσημη σελίδα της ΑΕΠΙ http://www.atc.gr/aepi_new/greek/presentation/i_presentation.asp
(Update 18/04/2012: επειδή η σελίδα έπεσε, την βρήκαμε ξανά από το web-archive)

Σήμερα η ΑΕΠΙ διοικείται από 7 μελές Διοικητικό Συμβούλιο που απαρτίζεται στην πλειοψηφία του από δημιουργούς. Μέλη του ΔΣ της ΑΕΠΙ είναι οι κάτωθι:
Κωνσταντίνος Τριπολίτης, στιχουργός – Πρόεδρος Δ.Σ.
Γεώργιος Νιάρχος, συνθέτης – Μέλος Δ.Σ.
Παναγιώτης Μαυρουδής, συνθέτης- Μέλος Δ.Σ.
Διονύσιος Τσακνής, συνθέτης-στιχουργός – Μέλος Δ.Σ.
Πέτρος Ξανθόπουλος, Διευθυντής Νομικών Υποθέσεων & Διεθνών Σχέσεων ΑΕΠΙ – Μέλος Δ.Σ.
Γεώργιος Γαλανάκης, Διευθύνων Σύμβουλος ΑΕΠΙ – Μέλος Δ.Σ.
Δημήτριος Εγκολφόπουλος Αναπλ. Διευθύνων Σύμβουλος ΑΕΠΙ – Μέλος Δ.Σ.

Από την ΑΕΠΙ πρόεδρος της ΕΡΤ
Το μέλος του ΔΣ της ΑΕΠΙ Διονύσης Τσακνής, επιλέχθηκε ως πρόεδρος της ΕΡΤ το Μάιο του 2015, θέση στην οποία παρέμεινε περίπου ένα χρόνο. 

Η έκτακτη μεταφορά στην Κύπρο
Και αυτό είναι μόνο ένα από τα προβλήματα, καθώς η ΑΕΠΙ μετά την έναρξη του οικονομικού ελέγχου πρόλαβε και το «έσκασε» στην Κύπρο. Στο συνεχώς «ανανεούμενο» Δ.Σ. της εταιρείας τη στιγμή της απόφασης για μετακόμιση στην Κύπρο (6/4/2016) ήταν παρόντες οι: Κώστας Τριπολίτης (πρόεδρος), Πέτρος Ξανθόπουλος (διευθύνων σύμβουλος), Δημήτρης Ξανθόπουλος (μέλος του Δ.Σ. και γιος του Πέτρου) και Γιώργος Κρίππας (μέλος).
Μετά τη Γ.Σ. που πραγματοποιήθηκε για να εγκρίνει τη μεταφορά, ανακαλύπτουμε την εγγραφή της ΑΕΠΙ στα μητρώα της Κύπρου ως ιδιωτικής εταιρείας με το όνομα ΑΕΠΙ limited και ημερομηνία εγγραφής 6 Μαΐου 2016. Εμφανίζονται ως διευθυντές οι Π. Ξανθόπουλος, Μ. Παπαπέτρου, Δ. Χρυσομηλάς, ενώ η εταιρεία Romanos Secretarial Ltd. ως γραμματέας.

1 σχόλιο:

  1. Οι ίδιοι πάντα που τρώνε από παντού,οι ίδιες παρέες και με όλες τις κυβερνήσεις,καλλιτέχνες πάνω από ιδεολογίες και κόμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή