Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΜΗ ΡΟΥΦΟΓΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ 15 ΜΗΝΕΣ ΩΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ: "ΒΑΛΑΜΕ ΤΟΝ ΠΗΧΥ ΨΗΛΑ, ΤΩΡΑ ΑΚΟΜΗ ΨΗΛΟΤΕΡΑ..."!

Αναδημοσίευση από τον "Αντίλογο Χολαργού".
Η κ. Μιμή Ρουφογάλη, τ. αντιδήμαρχος πολιτισμού και νυν εντεταλμένη σύμβουλος, έχει να επιδείξει στην δεκαπεντάμηνη θητεία της, πλούσιο πολιτιστικό έργο στο δήμο μας. Με την αγάπη της για τον πολιτισμό και τη μουσική, κατάφερε να διοργανώσει καταπληκτικές μουσικές εκδηλώσεις με την παρουσία κορυφαίων ελλήνων συνθετών, μουσικών, ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης του αθλητισμού και της...


επιστήμης τις οποίες απήλαυσαν χιλιάδες πολίτες της πόλης μας κατακλύζοντας το αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης. 
Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης.

Κυρία Ρουφογάλη διετελεσατε αντιδήμαρχος πολιτισμού επι 15 μήνες. Μπορείτε να μας κάνετε ενα απολογισμό του έργου σας;
Ρουφογάλη: Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά που μου δίνετε την ευκαιρία να μιλήσω για το πολιτιστικό έργο που έχει πραγματοποιηθεί και να σας συγχαρώ για το ενδιαφέρον σας για όλα τα τεκταινόμενα στο δήμο μας. Θα ήθελα επίσης να εκφράσω τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου σε όλους τους δημότες μας που στηρίζουν με την παρουσία τους όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου μας.
Το να υπηρετείς τον πολιτισμό ειδικά στις μέρες μας, είναι κάτι το ξεχωριστό. Δίνουμε την ευκαιρία στους συμπολίτες μας να ξεφύγουν απ' τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει ο τόπος μας. Είναι μια ανάσα ζωής και αισιοδοξίας.
Οι πολιτιστικές δράσεις περιελάμβαναν όλες τις εκφάνσεις πολιτισμού και τέχνης: Παρουσιάσεις βιβλίων, βραδιές ποίησης και λογοτεχνίας, παιδικές θεατρικές παραστάσεις, θεατρικό παιχνίδι, παιδικό βιβλίο, κινηματογραφική λέσχη, εκθέσεις ζωγραφικής. Όσον αφορά τις μουσικές εκδηλώσεις, παρουσιάστηκαν σχήματα σε όλα τα είδη μουσικής: Ρεμπέτικο, έντεχνο, όπερα, οπερέτες, παλιά Αθήνα, musical, jazz, μουσικά σύνολα και χορωδία της ΕΡΤ, φιλαρμονικές , ορχήστρα νέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Σημαντικότατες δε είναι οι συναυλίες του συνδημότη μας Γιώργου Χατζηνάσιου, του Στέφανου Κορκολή και του Γιώργου Νιάρχου με την υψίφωνο Μάρα Θρασυβουλίδου. Σημειωτέον ότι όλες αυτές οι εκδηλώσεις γίνονται σε κατάμεστες αίθουσες.
Ακόμα και την ημέρα περιβάλλοντος, διοργανώσαμε πολιτιστικό περίπατο, στα μονοπάτια του Υμηττού μας! Κάτι το οποίο ελπίζω να συνεχιστεί, όχι μόνο μια ημέρα το χρόνο.
Επιτρέψτε μου να επισημάνω ότι στην υλοποίησή αυτών των εκδηλώσεων, με βοηθάει η πολυετής συμμετοχή μου στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας και όχι μόνο, καθώς με τους περισσότερους καλλιτέχνες είμαστε συνάδελφοι, με αποτέλεσμα την αλληλοσυνεννόηση και αλληλοκατανόηση!

Όμως κυρία Ρουφογάλη συνεχίζετε το έργο σας από την θέση της εντεταλμένης συμβούλου. Τι προγραμματίζετε για την συνέχεια γιατί όλες οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήσατε-μέχρι τώρα ήταν κατά γενική ομολογία πολύ επιτυχημένες.
Ρουφογάλη: Η νέα μου θέση Κύριε Δεληγιάννη, περιλαμβάνει ακριβώς τα ίδια καθήκοντα τα οποία είχα προηγουμένως. Θα συνεχίσω το έργο μου με ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια, αλλά ασφαλώς θα τοποθετήσω τον πήχη ακόμα πιο ψηλά, με μοναδικό στόχο να δώσω ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας. Κύριο μέλημά μας είναι η αξιοποίηση και ανάδειξη των ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης που κατοικούν στο προάστιό μας. Καθώς και η συνεργασία με όλους τους φορείς πολιτισμού. Επίσης, ήδη ο δήμος μας συμμετέχει σε διαδημοτικές συνεργασίες. Στόχος πάντα ήταν και θα είναι η υψηλή ποιότητα, αλλά και το χαμηλότερο δυνατό κόστος, ή ακόμα και οι αφιλοκερδείς προσφορές.

Βρίσκετε συμπαράσταση στο έργο σας από τον δήμαρχο και τι έχετε να του προτείνετε για να αναβαθμιστεί έτι περαιτέρω ο πολιτισμός στο δήμο μας;
Ρουφογάλη: Πρέπει απερίφραστα να ομολογήσω, ότι η συνεργασία μου με το Δήμαρχο μας είναι άψογη. Θα ήθελα επίσης να τον ευχαριστήσω για την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο άτομό μου. Εάν δε μου παρείχε την απόλυτη στήριξη και ενθάρρυνση, δεν θα ήταν δυνατόν να φέρω εις πέρας αυτό το πολύπλευρο έργο. Ο Δήμαρχος μας, δείχνει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα πολιτιστικά δρώμενα. Τον διακρίνει μια σπάνια ευαισθησία , ενώ παράλληλα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη λεπτομέρεια και το σωστό αποτέλεσμα. Εν κατακλείδι, επαναλαμβάνω κύριε Δεληγιάννη ότι απώτερος σκοπός είναι να ανοίξουμε διάπλατα τις πόρτες του πολιτισμού σε κάθε μορφή τέχνης και έκφρασης, κυρίως δημοτών του προαστίου μας. Επίσης, θα ήθελα να προσκαλέσω όλους τους συνδημότες μας στις 15 Μαΐου, ημέρα Δευτέρα ώρα 20.00 , στο αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης του δήμου Παπάγου-Χολαργού στο ρεσιτάλ πιάνου που πρόκειται να δώσω. Είναι το λιγότερο που μπορώ να προσφέρω σε όλο τον κόσμο που μας στηρίζει με την αγάπη του και την παρουσία του.
Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Δεληγιάννη και σας εύχομαι η εφημερίδα σας πάντα να είναι ένας αγγελιοφόρος ευχάριστων ειδήσεων για τον τόπο μας.

4 σχόλια:

  1. Περιαυτολογίας συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά δεν είναι απολογισμός.Και αφού οι εποχές είναι δύσκολες,μήπως να μάθουμε και πόσο μας κόστισαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βάλατε πολύ ψηλά τον πήχυ και θα περάσετε από κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς για κάποιους γιατί η ατυχία τους είναι ότι τους έχουμε συναναστραφεί και τους γνωρίζουμε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή