Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!

από ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΑ
Ημερομηνία: 5 Δεκεμβρίου 2017 - 1:59 μ.μ.
Θέμα: Εκδηλώσεις εναντίον της επίσκεψης του
Νεο-Οθωμανού Σουλτάνου Ερντογάν

​Αγαπητοί συνέλληνες πατριώτες
Το περιοδικό "ΑΡΔΗΝ" και  η Επιτροπή Ενάντια στην Επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα σας καλούν την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα...

στα γραφεία τους στο Σύνταγμα για να συμμετέχετε κι εσείς στις εκδηλώσεις του, όσον αφορά την επίσκεψη του Σουλτάνου Ερντογάν στην πατρίδα μας.
Η παρουσία σας θα δυναμώσει τις αντιδράσεις μας σ' αυτή την προκλητική επίσκεψη του ανεπιθύμητου νεοσουλτάνου.
Παρακαλούμε όλους να μετέχουν προσωπικά στις εκδηλώσεις αλλά και να ενημερώσουν έγκαιρα όλους τους γνωστούς και τους φίλους τους για την ανάγκη συμμετοχής τους.

​                   ​Ξενοφώντος 4, 10557
τηλ. 210 3826319 – 2130020427, φαξ: 210 3839930
e-mail: perardin@gmail.com, efrixi@gmail.com

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΑΡΔΗΝ" ΕΓΡΑΨΕ:

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Συλλογή Υπογραφών για την ακύρωση της επίσκεψης Ερντογάν

Στις 7 και 8 Δεκεμβρίου 2017, προετοιμάζεται επίσκεψη στην Ελλάδα του «νεοσουλτάνου», Ταγίπ Ερντογάν:

-Τη στιγμή που στο Κυπριακό ξεδιπλώνεται η επεκτατική στρατηγική της Τουρκίας, που θέλει πια λάφυρο όλη την Κύπρο·

-Τη στιγμή που ο Ερντογάν, αφού η Τουρκία κατεξευτέλισε όλες τις υποχρεώσεις που ανέλαβε απέναντι στον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου, έχει ανοίξει θέμα αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάνης και μέρα με την ημέρα αυξάνει την επιθετικότητά του στο Αιγαίο, όπου διεκδικεί τουλάχιστον το μισό·

-Τη στιγμή που η πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου αντιπρόεδρου, Τσαβούσογλου, στη Θράκη κατέδειξε και στους πλέον αφελείς ότι η Τουρκία σχεδιάζει την κυπροποίηση της Θράκης·

-Τη στιγμή που η Τουρκία βρίσκεται στο αποκορύφωμα της επεκτατικής της δραστηριότητας, προωθώντας τα σχέδιά της στην Συρία και στην Μ, Ανατολή·

-Τη στιγμή που διεξάγει εδώ και δύο χρόνια γενοκτονία κατά του κουρδικού λαού στη Νοτιοανατολική Τουρκία, ενώ έχει απαγορέψει το κουρδικό κόμμα (HDP) και έχει συλλάβει πάνω από 20.000 μέλη του·

-Τη στιγμή που άλλαξε το Σύνταγμα με βία και νοθεία, ενώ έχει φιμώσει τον ίδιο τον τουρκικό λαό·

-Τη στιγμή που όλος ο δημοκρατικός κόσμος έχει απομονώσει τον δικτάτορα Ερντογάν (από το πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 και μετά, ο Ερντογάν έχει γίνει δεκτός μόνο από μια ευρωπαϊκή χώρα, την Πολωνία και δεν θέλουμε η δεύτερη να είναι η Ελλάδα).

Σε μια τέτοια δυσχερή γι’ αυτόν συγκυρία, οι Τσίπρας-Καμμένος-Κοτζιάς επέλεξαν να προσκαλέσουν τον Ερντογάν για να κάνουν το «χατίρι» των Αμερικανών. Δεν είναι τυχαίο ότι η πρόσκληση για επίσκεψη από τον Κοτζιά έγινε αμέσως μετά το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ. Η κυβέρνηση θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα στον «μεσολαβητή» με την Τουρκία και τον «νεοσουλτάνο» της, τον οποίο καλεί, ως μη όφειλε, για να λειτουργήσει ως «γέφυρα» που θα εξομαλύνει τις σχέσεις της Τουρκίας με την Δύση!

Και όλα αυτά σε μια στιγμή που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην Μέση Ανατολή και οδηγούμαστε σε νέες μείζονες αντιπαραθέσεις. Η Κυβέρνηση σκοπεύει μήπως να ανατρέψει την παραδοσιακά ουδέτερη πολιτική της Ελλάδας στην περιοχή; Κάτι τέτοιο εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την χώρα. Οι εξουσιολάγνοι της κυβέρνησης είναι έτοιμοι να γίνουν ατζέντηδες μιας επικίνδυνης πολιτικής στην περιοχή και ταυτόχρονα να χρησιμοποιούνται και ως ενδιάμεσοι μιας «προσέγγισης» με τον βασικό μας αντίπαλο, την οθωμανο-κεμαλική Τουρκία!

Οι νεο-οθωμανοί θεωρούν τη μνημονιακή καταβύθιση της χώρας μας, και την μεταβολή της σε αποικία χρέους, ως τη μεγάλη ευκαιρία για να ολοκληρώσουν την δορυφοροποίησή της στην σφαίρα επιρροής τους.  Οι λαοί που έχουν βιώσει και βιώνουν την τουρκική επιθετικότητα –οι Κούρδοι, οι Αρμένιοι, οι βαλκανικοί λαοί και βέβαια εμείς, οι Έλληνες σε Ελλάδα και Κύπρο–γνωρίζουν ότι καμιά «φιλία» και προσέγγιση δεν μπορεί να γίνει με την Τουρκία του Ερντογάν, που με ταχύ βήμα στήνει ένα προσωποπαγές, ανελεύθερο, επεκτατικό και εν τέλει φασιστικό καθεστώς.

Για τον ελληνικό λαό, λοιπόν, μόνο μια απάντηση υπάρχει. Όχι στην επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα. Γι’ αυτό και καλούμε όλους να κινητοποιηθούν και να διαμαρτυρηθούν με όλα τα μέσα που διαθέτουν. Η Επιτροπή μας, ανοικτή σε όλους τους Έλληνες δημοκράτες, αποτελούμενη από Ελλαδίτες, Κυπρίους, Μικρασιάτες, Πόντιους, Αρμενίους, Κούρδους, θα πραγματοποιήσει σειρά κινητοποιήσεων για να αποτραπεί αυτή η επίσκεψη. Στον βαθμό δε που θα πραγματοποιηθεί, θα εκδηλώσουμε έμπρακτα την καθολική αντίθεση του ελληνικού λαού σε αυτήν.

ΕΞΩ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΛΑΟ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟ


   Επιτροπή Ενάντια στην Επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα​
   www.gopetition.com/petitions


​           Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

                    ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΞΑΝΘΗΣ​
​Έστειλε το ακόλουθο κείμενο διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρωθυπουργό και στον Υπουργό Εξωτερικών.
​                 ​ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΑΣΚΗΣΤΕ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ!
Όχι στην επίσκεψη Ερντογάν στην Θράκη!

Τις επόμενες μέρες έρχεται στην Ελλάδα ο «νεοσουλτάνος» Ταγίπ Ερντογάν και μάλιστα όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στην Θράκη! Λίγες μέρες μετά την περιοδεία του Χακάν Τσαβούσογλου στην περιοχή, τις διχαστικές του κραυγές και πριν ακόμη ησυχάσει η τοπική κοινωνία, θα μας φέρουν και το …αφεντικό του. Αναρωτιόμαστε, έχει κάτι νέο να πει στον τόπο μας; Θα μας φέρει κάτι από την δημοκρατία που «χαίρονται» οι Τούρκοι πολίτες; Από την ελευθεροτυπία που «απολαμβάνουν» 170 έγκλειστοι δημοσιογράφοι στην χώρα του; Από τα δικαιώματα που «έχουν» 20.000.000 Κούρδοι και 20.000 φυλακισμένα μέλη του HDP στην Τουρκία; Θα πει τίποτε για την επί 43 χρόνια Κατεχόμενη από τον στρατό του Κύπρο; Για το Αιγαίο και τον βρώμικο ρόλο της Άγκυρας στο μεταναστευτικό-προσφυγικό; Μήπως για την τύχη του Πόντιου συμπατριώτη μας  Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλή και της Κούρδισσας συντρόφου του Μεράλ Γκεϋλανί; Μάλλον όχι.

Έρχεται λοιπόν μόνο για να φανατίσει, για να «γκριζάρει» την ελληνική κυριαρχία στην περιοχή και για να ενισχύσει τα πιο ακραία μειονοτικά στοιχεία. Η Κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη για το γεγονός ότι επιτρέπει μια τέτοιαν κλιμακούμενη πρόκληση, ενώ θα έπρεπε να θέσει ένα τέρμα στον κατήφορο των επισκέψεων που ξεκίνησε το 2004. Εμείς απευθυνόμαστε στην τοπική κοινωνία και την καλούμε να εκδηλώσει ειρηνικά, μα και ξεκάθαρα, την αντίθεσή της σε κάθε εξωχώριο σχεδιασμό. Ζούμε σε μια δημοκρατική, ελεύθερη χώρα και δεν δεχόμαστε καμιά περιοδεία-επιθεώρηση από οποιονδήποτε, πόσο μάλλον από ισλαμοφασίζοντες ηγέτες και δράστες-απολογητές μαζικών εγκλημάτων που δεν σταμάτησαν το 1922 και το 1974 αλλά συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

1.     «Σπάρτακος» Παράταξη Πολιτών για τον Δήμο Κομοτηνής

2.     Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ροδόπης

3.     Σύλλογος Ποντίων Ροδόπης «Η Τραπεζούντα»

4.     Σύλλογος Σαρακατσάνων Κομοτηνής

5.     Σύλλογος Εφέδρων Αξιωματικών Ροδόπης

6.     Σύλλογος Κυπρίων Κομοτηνής

7.     Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Κομοτηνής

8.     Σύλλογος Ελλήνων Μουσουλμάνων Πος Πος

9.     Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Συνεργασία ν. Ροδόπης

10.  Κίνηση Αλληλεγγύης Πολιτών Αλεξανδρούπολης

11.  Ένωση Παλιννοστούντων Έβρου

12.  Πολιτιστικός σύλλογος «ΕΝΔΟΧΩΡΑ»

13.  Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων ν. Έβρου

14.  B’ ΕΛΜΕ Έβρου

15.  Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Καστανέων

16.  «Ακρίτες» Σύλλογος Αλληλεγγύης Πολιτών Βορείου Έβρου

17.  Σύλλογος Κυπρίων ν. Ξάνθης

18.  Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Ξάνθης

19.  Πολιτιστικός Σύλλογος Πομάκων ν. Ξάνθης

20.  Κυπριακή Ένωση Φοιτητών και φίλων Κ.Ε.Φ.Φ. Ξάνθης

21.  Παράρτημα ΕΑΑΣ ν. Ξάνθης

22.  Σύλλογος Ποντίων ν. ΞάνθηςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου