Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ!

Η ΑΥΓΗ του ΣΥΡΙΖΑ επιστρατεύει ΓΑΠ και Διονύσιο Σολωμό και τα...

πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά! Αναβρασμός επικρατεί στις πρεσβείες όλων των Μεγάλων Δυνάμεων, ΗΠΑ-Ρωσίας-Γερμανίας-Γαλλίας κτλ για το επερχόμενο συλλαλητήριο καθώς αναμένουν εκατομμύρια λαού γεγονός που θα οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις. Ρωσία και ΗΠΑ είναι πεπεισμένες για καταιγισμό εξελίξεων μετά την Κυριακή καθώς όποιος σηκώσει μόνος του το βάρος της παράδοσης του ονόματος στους Σκοπιανούς αυτοκτονεί και εξαφανίζεται πολιτικά.

Η Κυβέρνηση έρχεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη λαϊκή κινητοποίηση των τελευταίων 25 ετών. Καλά γνωρίζοντας αναφέρουν πως οι «Αγανακτισμένοι» θα μοιάζουν με ένα τίποτα…

Δεν είναι τυχαίο πως η μία κωλοτούμπα διαδέχεται την άλλη τόσο σε ΝΔ αλλά και σε ΣΥΡΙΖΑ, Εκκλησία κτλ. Ο Σαμαράς έπιασε από το χεράκι τον Κυριάκο Μητσοτάκη ξυπνώντας μνήμες 1993! Σύσσωμη η ΝΔ θα κατέβει στο συλλαλητήριο αποκηρύσσοντας την προηγούμενη θέση της.

Ο Α.Σαμαράς μίλησε για μια «μεγάλη μέρα για την πατρίδα την Κυριακή» ενώ ο Κ.Μητσοτάκης μίλησε για Ορθοδοξία..

Ο στενός συνεργάτης του Κ.Μητσοτακή, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατόπιν σχετικής επικοιωνίας με τον πρόεδρο του κόμματος δημοσίευσε άρθρο με τίτλο:


«Γιατί θα πάω στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία» στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

«Μέχρι τώρα το αντιμετώπιζα με επιφύλαξη. Είχα προβληματισμούς για την διοργάνωση, ενδοιασμούς για τους ομιλητές, αμφιβολίες για τους πραγματικούς του στόχους. Πίστευα και πιστεύω ότι η εξωτερική πολιτική διαμορφώνεται με υπευθυνότητα και νηφαλιότητα.

Με σύνθεση απόψεων, με εθνική συνεννόηση. Τώρα όμως θα πάω.

Θα πάω γιατί δεν επιτρέπω σε κανέναν «Ρουβίκωνα» και σε κανέναν «μπαχαλάκη» να εκφοβίζει το πατριωτικό μου αίσθημα. Γιατί δεν επιτρέπω σε κανέναν αντιεξουσιαστή να ορίζει την δημόσια ατζέντα και να φοβίζει.

Θα πάω, γιατί δεν εμπιστεύομαι αυτήν την κυβέρνηση και τον τρόπο που διαπραγματεύεται.

Γιατί δεν θέλω να αφήσω αυτούς που έχουν αποδειχθεί βολικοί και εύκολοι σε όλες τις διαπραγματεύσεις τους να κάνουν το ίδιο και με το Μακεδονικό

Θα πάω γιατί δεν αποδέχομαι την λογική της «σαλαμοποίησης» της λύσης που προτάσσουν.

Επικεντρώνοντας δηλαδή, τη συζήτηση μόνο στο ονοματολογικό και αποφεύγοντας τα θέματα του αλυτρωτισμού που υπάρχουν στο σύνταγμα, στα σχολικά βιβλία, αλλά κυρίως στην πολιτισμική ταυτότητα των γειτόνων μας.

Θα πάω γιατί δεν θέλω η κυβέρνηση να περάσει κάτω από τον πήχη που έθεσε το βέτο του Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι.

Και τότε δεχθήκαμε πιέσεις από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά καταφέραμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας. Δεν πηγαίνω για να ακούσω κάποιον ομιλητή ή για να γίνω μέτοχος στα παιχνίδια κάποιων.

Πηγαίνω για να διαδηλώσω και εγώ για την Ελλάδα. Γιατί το να διαδηλώνεις για την Ελλάδα δεν σε καθιστά ούτε φασίστα ούτε ακροδεξιό».

Ακόμη και ο ΣΚΑΙ ανακοίνωσε πως θα μεταδώσει σε ζωντανή μετάδοση το συλλαλητήριο ενώ δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος επεισοδίων. Και αυτό τρομάζει και τρομάζει πολλούς. Πολλοί μιλούν για έφεδρους καταδρομείς εν αποστρατεία μέλη ΟΥΚ-ΛΟΚ που θα φρουρούν το συλλαλητήριο…

Ηδη στην Κυβέρνηση σκέφτονται πλέον δημοψήφισμα!

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή», δύο ημέρες πριν το συλλαλητήριο της Αθήνας για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, αποτελείται από ένα μεγάλο «ΝΑΙ» και ένα επίσης μεγάλο «ΟΧΙ» σε πρώτο πλάνο, κάνοντας πολλούς να αναρωτιούνται αν παραπέμπει σε δημοψήφισμα για το Σκοπιανό.

Κάτω από το «ΝΑΙ» γράφει:

«Στο εθνικό συμφέρον και την δημοκρατία, στην εθνική γραμμή και την ευθύνη, στον πατριωτισμό και την συνεννόηση», ενώ κάτω από το «ΟΧΙ» γράφει: «Στην πατροδοκαπηλία και την μικροπολιτική, στον εθνικισμό, την υπεκφυγή και την ανευθυνότητα, στην Ακροδεξιά και τον φασισμό».

Πάνω από το «ΝΑΙ» και το «ΟΧΙ» φιγουράρει μία φράση του εθνικού μας ποιητή, Διονυσίου Σολωμού: «Το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικόν ό,τι είναι αληθές».

Οργάνωση απόστρατων στρατιωτικών και ανθρώπων που έχουν θητεύσει σε σώματα ασφαλείας συγκροτούν την περιφρούρηση του συλλαλητηρίου

Συγκεκριμένη αναφορά γίνεται στην Ομάδα εφέδρων καταδρομέων «ΟΔΕΥΩ» (ΟΜΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ ΕΞΟΡΜΗΣΕΩΝ ΥΨΙΣΤΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ) και σε μέλη της «Ασπίδας Εθνικής Σωτηρίας».

Όπως αναφέρει ένας από τους συντονιστές, πρόκειται να συγκροτήσουν ομάδες περιφρούρησης σε συνεργασία με τους διοργανωτές. «Έχουμε πάρει την έγκρισή τους και αύριο έχουμε νέα συνάντηση μαζί τους, καθώς ορισμένους, όπως την συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου Νίνα Γκατζούλη, τους γνωρίζουμε χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Οδυσσέας Τηλιγάδας από την Πατριωτική Ένωση.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως «οι άνθρωποι που θα συμμετέχουν στις ομάδες, έχουν εμπειρία εκπαίδευσης καθώς έχουν θητεύσει στις ειδικές δυνάμεις αλλά και σε σώματα ασφαλείας, ενώ στο παρελθόν είχαν προστατεύσει και το συλλαλητήριο του Χριστόδουλου».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην διαδικασία με την οποία θα συγκροτηθεί η περιφρούρηση, καλώντας όσους πολίτες θέλουν να δηλώσουν εθελοντές και να συμμετάσχουν στις ομάδες περιφρούρησης να το κάνουν δίνοντας τα πλήρη στοιχεία τους.

Μιλώντας για την Πατριωτική Ένωση-Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωση «ΕΛ.ΛΑ.Σ» ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για πολιτικό φορέα, χωρίς κομματική ταυτότητα, με διάφορα μέλη, μεταξύ αυτών και απόστρατους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Πατριωτικής Ένωση-Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωσις «ΕΛ.ΛΑ.Σ»:

«Αγαπητοί συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

Στα πλαίσια του συλλαλητηρίου της 4ης Φεβρουαρίου 2018, η Πατριωτική Ένωση-Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωσις «ΕΛ.ΛΑ.Σ», κατόπιν συνεννοήσεως με τους Οργανωτές θα αναλάβει την περιφρούρηση της εκδήλωσης.

Η επιτυχία του συλλαλητηρίου θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας στους απανταχού της Γης Έλληνες και Φιλέλληνες, ότι η Ελλάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι όρθια στον αέναο αγώνα της για το Ωραίο, το Μεγάλο και το Αληθινό.

Διά του παρόντος κάνουμε έκκληση σε φίλους και γνωστούς να συμμετάσχουν χωρίς κομματική ταυτότητα παρέχοντας την βοήθειά τους στην εύρυθμη διεξαγωγή του συλλαλητηρίου.

Ήδη η Ομάδα εφέδρων καταδρομέων «ΟΔΕΥΩ» (ΟΜΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ ΕΞΟΡΜΗΣΕΩΝ ΥΨΙΣΤΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ) και μέλη της «Ασπίδας Εθνικής Σωτηρίας» θα συμμετάσχουν στην περιφρούρηση του Συλλαλητηρίου.

Σχετικές Οδηγίες για όσους πρόκειται να συμμετέχουν θα αποσταλούν τα επόμενα 24ωρα.

Για τη συγκρότηση των ομάδων περιφρούρησης απαιτείται η άμεση αποστολή των ονομάτων και τηλεφώνων σας.

Ο τελικός συντονισμός των ομάδων επιτήρησης θα γίνει έξωθι του Παναθηναϊκού Σταδίου στις 11.30 της 4ης Φεβρουαρίου»

Σαμαράς: Την Κυριακή θα είναι μία μεγάλη ημέρα για την πατρίδα

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς εν όψει του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία.

«Σήμερα είναι μία μεγάλη ημέρα για τη Χριστιανοσύνη, για την Ελλάδα και για τη Μεσσηνία. Την Κυριακή θα είναι μία μεγάλη ημέρα για την πατρίδα» δήλωσε χαρακτηριστικά προσερχόμενος στην λειτουργία της Υπαπαντής στην Καλαμάτα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ορθοδοξία είναι πάντα μια πηγή ενότητας για το Έθνος μας

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρέστη σήμερα, στη Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, στην Καλαμάτα.

«Από την εποχή του Ιουστινιανού, η Υπαπαντή είναι μία από τις δώδεκα μεγάλες γιορτές της Ορθοδοξίας. Είναι όμως μια σπουδαία μέρα, η πιο σημαντική γιορτή για την Καλαμάτα και για τη Μεσσηνία. Και με πολύ μεγάλη χαρά, παραβρέθηκα σήμερα, για πρώτη φορά, σε αυτή τη σημαντική γιορτή. Μια σημαντική γιορτή η οποία μας υπενθυμίζει πάντα τη σημασία της πίστης και της τήρησης των παραδόσεών μας.

Η Ορθοδοξία μας είναι πάντα μια πηγή ενότητας για το Έθνος μας, στις δύσκολες περιόδους που αυτό περνά. Εύχομαι σε όλες και σε όλους, χρόνια πολλά».

Υπέρ του συλλαλητηρίου το «ΠΡΑΤΤΩ» των Κοτζιά-Τόσκα – Νέα κωλοτούμπα

Η πολιτική κίνηση ΠΡΑΤΤΩ στην οποία μετέχουν οι υπουργοί Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη Κοτζιάς και Τόσκας σε ανακοίνωσή τους για το Σκοπιανό και το συλλαλητήριο επισημαίνουν ότι η συμμετοχή είναι« δημοκρατικό δικαίωμα έκφρασης» και ότι «η συντριπτική πλειοψηφία όσων συμμετέχουν δεν συμμερίζονται τον κίβδηλο πατριωτισμό πατριδοκάπηλων υπερπατριωτών».

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Σε σχετική ανακοίνωση μετά από συνεδρίαση της,η Πολιτική Γραμματεία του ΠΡΑΤΤΩ επισημαίνει ότι η συμμετοχή του Λαού στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία είναι δημοκρατικό δικαίωμα έκφρασης και η συντριπτική πλειοψηφία όσων συμμετέχουν δεν συμμερίζεται τον κίβδηλο πατριωτισμό πατριδοκάπηλων υπερπατριωτών.

Προσθέτει ότι ο κάθε πολίτης με πατριωτική συνείδηση και σεβασμό στη Δημοκρατία και τους Θεσμούς της, μπορεί να αποτρέψει κάθε ακραία φωνή και πράξη καπηλείας του φρονήματός του, επισημαίνει ωστόσο ότι «Δυστυχώς σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά στην Πατρίδα, ντόπια και ξένα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα επιζητούν τον διχασμό και την μισαλλοδοξία, με μόνο στόχο την ανατροπή της Κυβέρνησης»

Καταλήγει δε αναφέροντας ότι το ΠΡΑΤΤΩ «εκφράζει την πλήρη εμπιστοσύνη στις κινήσεις του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά».

Τι αναφέρει για τις απειλές σε βάρος του προέδρου του ΠΡΑΤΤΩ Ν. Κοτζιά
Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται τονίζει με ανακοίνωσή της η κίνηση ΠΡΑΤΤΩ με αφορμή τις απειλές κατά του Προέδρου του ΠΡΑΤΤΩ, Νίκου Κοτζιά Για μια ακόμη φορά το φασιστικό – ναζιστικό παρακράτος των μπράβων και των «νταβατζήδων», εμφανίζει το κουκουλοφορεμένο πρόσωπο του προσπαθώντας να τρομοκρατήσει των υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, αλλά και τον Ελληνικό λαό. Τέτοιου είδους τακτικές δεν απειλούν μόνο πρόσωπα αλλά κυρίως θεσμούς και εν τέλει την ιδία την Δημοκρατία και το μέλλον της χώρας τονίζει η κίνηση ΠΡΑΤΤΩ και προσθέτει: Είναι ανάγκη όλοι οι δημοκράτες πατριώτες, να υψώσουν φωνή και να σταματήσουν κάθε είδους απειλές από ακραίες ναζιστικές, φασιστικές, παρακρατικές ομάδες, οι οποίες υπάρχουν και χρηματοδοτούνται, για να καλλιεργούν κλίμα τρομοκρατίας και διχόνοιας. Καταλήγει μάλιστα υπογραμμίζοντας ότι «Σε μια περίοδο που η χώρα διαπραγματεύεται σημαντικά και χρόνια Εθνικά θέματα, ο ελληνικός λαός πρέπει να είναι ενωμένος».

Μητροπολίτης Σεραφείμ : Από τις ενορίες του Πειραιά θα φύγουν 500 λεωφορεία για το συλλαλητήριο

Να προσέλθει στο συλλαλητήριο της Κυριακής, κάλεσε τον κόσμο ο Μητροπολίτης Πειραιά, Σεραφείμ.

«Εγώ θα προσέλθω ως απλός πολίτης έχω παροτρύνει τον κόσμο να προσέλθει», ανέφερε.

Όπως είπε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, οι ενορίες του Πειραιά έχουν προβεί σε μισθώσεις λεωφορείων προκειμένου να μεταφέρουν τον κόσμο στο Σύνταγμα.

«Έχουμε μισθώσει περίπου 500 λεωφορεία, δεκαπέντε σε κάθε ενορία του Πειραιά. Αυτό που θέλουμε να διατρανώσουμε ότι εμείς, ως Έλληνες, ως πολιτισμός, ως κουλτούρα, υπάρχουμε και θα υπάρχουμε. Είναι θέμα επιβίωσης για το ‘Έθνος και την φυλή μας». Είναι ένα θέμα άμεσης δημοκρατίας. Το σύνταγμα το προβλέπει ο λαός να εκφράζεται», τόνισε.

«Ο εθνικισμός είναι μια παθογένεια της φιλοπατρίας», ανέφερε, ενώ χαρακτήρισε «ύβρις να ταυτίζουν την εκκλησία με το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής».

Τέλος εκτίμησε ότι στο συλλαλητήριο της Αθήνας την Κυριακή, θα δώσουν το «παρών» πάνω από 20 μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Ιερώνυμος για συλλαλητήριο: Όποιος θέλει μπορεί ελεύθερα να συμμετάσχει

Στο συλλαλητήριο της Κυριακής για το Σκοπιανό αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από την Αρκαδία, όπου βρέθηκε την Πέμπτη για τη γιορτή του Αγίου Τρύφωνα.

Ήρθαμε για πρώτη φορά στη Βυτίνα, ένα ωραιότατο μέρος και για αυτό θα ξανάρθουμε. Η επίσκεψή μας ήταν με αφορμή την θρησκευτική εορτή του Αγίου Τρύφωνα και ευχαριστούμε όλους για τη φιλοξενία, ανέφερε σε δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμος στην κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5. Ο Μακαριώτατος απαντώντας σε ερώτηση για το συλλαλητήριο που πραγματοποιείται την Κυριακή στην Αθήνα σημείωσε πως “όποιος θέλει μπορεί ελεύθερα να συμμετάσχει”.

Ωστόσο, δεν θέληση να κάνει κάποιο άλλο σχετικό σχόλιο.
pentapostagma.gr

1 σχόλιο:

  1. Μολις ξεκινησει το συλλαλητηριο
    Θα γινει ημερα ηλιολουστη.....
    ΤΥΧΑΙΟ..??
    ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΘΑΝΑΙ ΒΡΟΧΕΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΑ ΒΓΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ...
    ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ...Ο ΗΛΙΟΣ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΖΩΗΣ
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΕΜΠΡΟΣ ΟΛΟΙ
    ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ...ΓΙΑ ΤΗΝ
    Α Ν Α Σ Τ Α Σ Η Τ Ο Υ Τ Ο Π Ο Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή