Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

ΑΓΡΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! ΧΗΜΙΚΑ, ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ 3 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ! ΒΙΝΤΕΟ.

Με επεισόδια στιγματίστηκε το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα το απόγευμα της Κυριακής. Λίγο μετά τις...

20.30 ομάδα διαδηλωτών με καλυμμένα πρόσωπα πέταξε αντικείμενα προς τους αστυνομικούς που ήταν στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Άμεση ήταν η αντίδραση πολιτών που συμμετείχαν στη συγκέντρωση και μπήκαν μπροστά για την αποφυγή επεισοδίων. Μεγαλύτερη ένταση σημειώθηκε λίγα λεπτά αργότερα με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών στη Βασ. Σοφίας και να τραυματίζεται ένας διαδηλωτής νεαρής ηλικίας, ενώ έγιναν τρεις προσαγωγές από την αστυνομία. 

Η αστυνομία παρέμεινε και μετά τα επεισόδια στη λεωφόρο Αμαλίας με στόχο να απομακρύνει τους διαδηλωτές που αρνούνταν να φύγουν ενώ στο σημείο φώναζαν συνθήματα και τραγουδούσαν το «Μακεδονία ξακουστή» και τον Εθνικό Ύμνο. 


Δείτε ολόκληρη την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της λεωφόρου Αμαλίας.
Οι πολίτες που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο δήλωναν πρόθυμοι να παραμείνουν στο Σύνταγμα όλο το βράδυ και ζητούσαν από τους αστυνομικούς να αφήσουν κάτω τις ασπίδες και να διαδηλώσουν μαζί τους. 
Αστυνομικοί των ΜΑΤ προσπαθούσαν να απομακρύνουν τους πολίτες, που είχαν καθίσει στον δρόμο, με το ζόρι και χρησιμοποιώντας ακόμη και χημικά. 

Λίγα λεπτά μετά τις 23:00 άνοιξε η Β. Σοφίας από Σέκερη και η Β. Αμαλίας.




























Φωτογραφία από την ένταση που σημειώθηκε στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου