Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

ΝΕΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ: ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Η ΜΠΕΛΙΜΠΑΣΑΚΗ (400μ), ΧΑΛΚΙΝΟ Ο ΤΣΑΜΗΣ (ΜΗΚΟΣ)

Αργυρό μετάλλιο για την Μαρία Μπελιμπασάκη ατο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου, η οποία πριν από λίγο ανέβηκε στο βάθρο των...

νικητών και παρέλαβε το ασημένιο μετάλλιο στα 400 μέτρα. Στο κέντρο του Βερολίνου εκεί όπου έγιναν όλες οι απονομές της διοργάνωσης, η Μπελιμπασάκη έζησε το αποκορύφωμα της σπουδαίας εμπειρίας στη διοργάνωση.

Η αθλήτρια μας επιστρέφει στην Αθήνα το μεσημέρι της Δευτέρας στις 15.10 με πτήση της Aegean.
Η δικαίωση άργησε, αλλά ήρθε για τον Δημήτρη Τσιάμη έπειτα από σχεδόν είκοσι χρόνια στον αθλητισμό! Ο Έλληνας πρωταθλητής πήδηξε 16.78 και κατάφερε στα 36 του χρόνια να πάρει το πρώτο μετάλλιο στην καριέρα του, βλέποντας τους κόπους και την επιμονή του να δικαιώνονται!

Ο Τσιάμης κατάφερε στο πρώτο του άλμα να πηδήξει 16.55 και στη συνέχεια, έπειτα από μια άκυρη προσπάθεια, «κλείδωσε» το μετάλλιο με το 16.78. Στη συνέχεια έκανε 16.48, μια ακόμα άκυρη προσπάθεια και έκλεισε με 16.13, το οποίο δεν είχε κανένα απολύτως νόημα, καθώς ήταν ήδη στα μετάλλια!

Πρώτος αναδείχθηκε ο Πορτογάλος Νέλσον Εβόρα με 17.10 και δεύτερος ο Αζέρος Αλέξις Κοπέλο με 16.93.

Με το χάλκινο μετάλλιο του Τσιάμη, στην κορυφαία φετινή επίδοσή του, η Ελλάδα έφθασε τα 6 μετάλλια στη διοργάνωση, αφού προηγήθηκαν τα χρυσά της Στεφανίδη, της Παπαχρήστου και του Τεντόγλου, καθώς και τα ασημένια της Κυριακοπούλου και της Μπελιμπασάκη.
Πληροφορίες ΣΕΓΑΣ, gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου